Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αιρετός πάει όπου τον βολεύει, εκεί που ξέρει ότι οι ερωτήσεις θα είναι και φιλικές
  • Όταν ο δημοσιογράφος δεν “την παλεύει”: Αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στον δημοσιογράφο του Open Παναγιώτη Στάθη που, στη διάρκεια συζήτησης για την εθνική τραγωδία, τα όσα άκουγε από τη Βούλτεψη τον εξόργισαν και αντέδρασε με έναν τρόπο που θα αντιδρούσε κάθε πολίτης που ακούει πράγματα που τον φέρνουν στα όρια της παράκρουσης. Τελικά και στο αθηνοκεντρικό δημοσιογραφικό παρεάκι υπάρχουν και “φωνές” που κάνουν τη διαφορά, όταν μάλιστα οι πολιτικοί ξεσαλώνουν χωρίς ίχνος ντροπής ακόμα και απέναντι σε οικογένειες που θρηνούν.
  • Από τον Πορτοσάλτε στον Πρετεντέρη και... στο βάθος η Τατιάνα: Όχι, δεν είναι αλήθεια αυτά που ακούσαμε και μάλλον θα ακούμε. Ξεσάλωσαν οι δημοσιογράφοι της Αθήνας, χωρίς ίχνος ντροπής, προσπαθώντας να μας πείσουν για τα περί ευθυνών. Μάχη για την πρωτιά δίνουν Πορτοσάλτε και Πρετεντέρης, που θα μπορούσαν να μιλούν και από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Είναι αυτό που λέμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις ντράπηκε και η ντροπή. Στο βάθος... η Τατιάνα, που μάλλον έχοντας παγιωθεί στο “ροζ συννεφάκι” της νομίζει πως κάνει δημοσιογραφία, με μοναδικό ενδιαφέρον τα νούμερα. Μόνο που για μια ακόμα φορά κατάφερε και η ίδια να γίνει νούμερο στην προσπάθεια να εκμαιεύσει πράγματα από ανθρώπους που βίωσαν την τραγωδία. Δηλαδή και οι ερωτήσεις έχουν όρια, όπως και ο θεατρινισμός... Επιτέλους σεβασμός..!
  • Περί Κανάκη και Μουτσινά: Άρχισαν τα πρωινάδικα να σχολιάζουν τις εκπομπές των Κανάκη και Μουτσινά... επιστρατεύοντας κάθε ίχνος κατινιάς. Βέβαια υπάρχουν και “κόκκινες γραμμές”, μιας και το “σάκιασμα” όλων των δημοσιογράφων πολλές φορές είναι μια λογική που βολεύει. Σίγουρα κανείς δεν αμφισβητεί τις αλήθειες που ειπώθηκαν, όμως όλοι πρέπει να ξέρουν πως δημοσιογράφοι είναι κυρίως αυτοί που βρίσκονται στον δρόμο, κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, για την είδηση και την ενημέρωση των πολιτών. Είναι καλό, λοιπόν, στις δημόσιες τοποθετήσεις να υπάρχουν αναφορές σε δημοσιογράφους δύο ταχυτήτων σε όλους τους τομείς. Δεν μπορεί μια ομάδα “λειτουργών” να παρασύρει στη λάσπη όλη την ελληνική δημοσιογραφία. Άλλωστε υπάρχουν πολλά παραδείγματα και στην Αθήνα, αλλά κυρίως στην περιφέρεια.
  • Βγήκε η δημοσιογράφος να ενημερώσει... από το πουθενά: Παρακολουθώ το ρεπορτάζ αθηναϊκού Μέσου για τις κινητοποιήσεις στην Κρήτη. Βλέπω και τη δημοσιογράφο να μεταφέρει τον παλμό... μόνο που δεν ήταν μέσα σε αυτόν. Αυτή η λογική των... “ζωντανών όπου μας βολεύει μόνο” εκθέτει την ίδια τη μάχη για τη σωστή ενημέρωση. Θα μου πεις, ορισμένοι αδυνατούν να απομακρυνθούν από τα στέκια που γίνονται τα “μαγειρέματα”.
  • Άρχισαν τα όργανα με τη... “μύτη ψηλά”: Ο αιρετός πάει όπου τον βολεύει, εκεί που ξέρει ότι οι ερωτήσεις θα είναι και φιλικές. Το σημαντικό είναι πως πάει και εκεί που δεν ξέρει πόσοι τον βλέπουν και τον ακούν. Στη δημοσιογραφία υπάρχουν πολλά μονοπάτια... Mόνο που ο αιρετός επέλεξε τη... λογική “όσο λιγότερο τόσο καλύτερα... μέχρι να λάβω και την απαιτούμενη στήριξη”. Βέβαια η ιστορία έχει αποδείξει πως η πολλή σιγουριά δεν είναι πάντα για καλό.
  • Γνωστό το εργάκι: Μωρέ μεγάλε, το να κλέβεις τη θεματολογία άλλων εκπομπών και να τη μεταφέρεις όπου σε βολεύει για να προλάβεις, αυτό δε λέγεται δημοσιογραφία, αλλά δημοσιογραφική αλητεία. Μετά τον “τιτανομέγιστο”, εμφανίστηκε και ο “παπαγάλος” για να “χτυπήσει” άλλες εκπομπές. Το μόνο που καταφέρνουν, όμως, όλοι αυτοί είναι να μιλούν ανάμεσα σε “γλάστρες” και κυρίως χωρίς ουσία. Άλλωστε ο “παπαγάλος” δήλωνε στο παρελθόν πως για αυτόν η τηλεόραση είχε, λέει, κλείσει τον κύκλο της. Τελικά από τους πολλούς κύκλους προέκυψε ένα μηδενικό... Άλλος με τη βάρκα μου!..
  • Έβγαλε το... μανιφέστο η κοπελιά: Ενώ είσαι συμπαθής αλλά και επαγγελματίας, όταν σε πιάνει το αγωνιστικό μένος τα κάνεις λίγο μπάχαλο. Ωραίο το μανιφέστο στο fb, όμως όταν γράφεις πρέπει να καταλαβαίνεις και τι θέλεις να πεις. Ωραία τα μανιφέστα, όμως όταν “τσιμπάς” είναι σαν να ταυτίζεσαι. Το έχεις ξανακάνει πολλές φορές το λάθος και είναι αδικία να λάβεις στο τέλος τον τίτλο της γραφικής.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News