Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα “θέατρο” που θα ρίξει “αυλαία” όταν σταματήσει να “πουλά” η τραγωδία και μέχρι να “σκάσει” το επόμενο κακό
  • Εθνική τραγωδία... και στην κίτρινη TV: Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη για χιλιοστή φορά έφερε στην επιφάνεια την κίτρινη λογική των γνωστών-άγνωστων δημοσιογράφων, που για την τηλεθέαση για μια ακόμη φορά πάτησαν σε κάθε κομμάτι αξιοπρέπειας. Νούμερα, κλικ και αποκαλυπτικά βίντεο, αδιαφορώντας για τον πόνο αυτών που έμειναν πίσω. Από την Τατιάνα και τον Νίκο μέχρι τους κεντρικούς (όχι όλους), γίναμε για μια ακόμη φορά θεατές στο... θέατρο του παραλόγου. Ένα “θέατρο” που θα ρίξει “αυλαία” όταν σταματήσει να “πουλά” η τραγωδία και μέχρι να “σκάσει” το επόμενο κακό. Ρε, κουραστήκαμε με τη “στραβελάκεια” λογική των δακρύων, αλλά και με τις αναλύσεις ορισμένων ρεπόρτερ, που δεν τους έμεινε ίχνος αξιοπρέπειας με την κακή δημοσιογραφία. Φωτεινό παράδειγμα η περιφερειακή τηλεόραση, που απλά ήρθε να μας θυμίσει τις “κόκκινες γραμμές” της κακής από την καλή δημοσιογραφία. Ως προς το δεύτερο, μάλλον οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας (όχι όλοι) πρέπει να παραδώσουν μαθήματα αξιοπρέπειας και σεβασμού στους τηλεαστέρες των Αθηνών.
  • Πολιτική πάνω στα συντρίμμια; Πήγαν όλοι. Μίλησαν όλοι, αλλά κάποιοι ξέφυγαν. Είναι τουλάχιστον ντροπή να κάνεις παρατήρηση με πολιτικό στίγμα την ώρα που άνθρωποι θρηνούν. Κύριοι των κομμάτων, μεγάλων και μικρών, δεν είναι όλα αντιπαράθεση όταν μια ολόκληρη χώρα θρηνεί. Αλλά και εσείς τοπικοί, κάποιες φορές καλό θα είναι να σιωπάτε, σταματώντας αυτές τις αναρτήσεις με κομματικό χρωματισμό. Πόσοι πρέπει να είναι οι νεκροί για να βγάλετε... τη σιωπή;
  • Εξαιρετικός απλά: Ίσως η καλύτερη ανάλυση-σχόλιο από τον δημοσιογράφο του onlarissa.gr Ανδρέα Γιουμερτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV” και την Κατερίνα Σαλαπάτα. Η συζήτηση αποτύπωσε τη σοβαρότητα με την οποία πρέπει να προσεγγίζονται αυτές οι τραγωδίες, χωρίς κραυγές και υπερβολές. Στοιχεία του ρεπορτάζ τσεκαρισμένα, με αμεσότητα και απλό λόγο, δείχνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δημοσιογράφοι που κοσμούν το λειτούργημα της ενημέρωσης.
  • Η “γλάστρα” και ο “παπαγάλος”: Μάλιστα... αυτό θα πει δημοσιογραφική ανάλυση της σιωπής. Σαράντα λεπτά δίπλα στον “παπαγάλο” και δεν άρθρωσε κουβέντα. Αλήθεια, ποια η λογική της παρουσίας της “κυρίας της σιωπής”; Ερώτημα ρητορικό, για το οποίο οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές. Όμως στην TV δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός το «μωρέ, ας φαίνομαι και ας μη μιλώ». Αλήθεια, αυτό είναι νέα μορφή παρουσίασης; Πάντως, εκφράσεις προσώπου δε στερηθήκαμε. Καληνύχτα σας, κυρίες και κύριοι!
  • Προεκλογικός συναγερμός: Κάνουν σχεδιασμό και φέρνουν ακόμα περισσότερη ενημέρωση λόγω εκλογών πολλά από τα αθηναϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα μαθαίνω πως τουλάχιστον 5 θα είναι οι ενημερωτικές εκπομπές που θα προστεθούν για να καλυφθούν οι εκλογικές ανάγκες της πολιτικής επικαιρότητας. Επίσης, δεν αποκλείεται, λέει, η ενημέρωση να πάρει χρόνο από την ψυχαγωγία όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Και ας σκεφτούμε ότι μπορεί να υπάρξουν και επαναληπτικές εκλογές, χωρίς να ξεχνάμε τις αυτοδιοικητικές. Δουλειά... πολλή δουλειά στην ενημέρωση.
  • Μπράβο στα παιδιά! Η καλύτερη παρουσίαση ever για το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι. Κοινά αποδεκτή η άποψη σε τηλεθεατές αλλά και στον Δήμο Ρεθύμνου. Αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στους παρουσιαστές της εκπομπής “Καλό Μεσημέρι” Λευτέρη Κουμαντάκη και Χριστιάννα Σκούρα, που με μπρίο, κέφι και χιούμορ κατάφεραν να φέρουν έναν νέο εξαιρετικό τρόπο παρουσίασης της πιο μαζικής εκδήλωσης που γίνεται στην Κρήτη. Αυτή είναι η διαφορά στο όμορφο δίδυμο, που κάθε μεσημέρι μας θυμίζει την καλή ψυχαγωγία. Παιδιά, και του χρόνου με υγεία!
  • Η “κάθοδος των Μυρίων”: Όλοι, λέει, θέλουν να έρθουν στην παρέλαση του Ηρακλείου την 25η Μαρτίου, μιας και οι εκλογές θα είναι κοντά. Μαθαίνουμε πως οι βάσεις των κομμάτων θέλουν στην εθνική επέτειο ηχηρή εκπροσώπηση στην Κρήτη. Οι διεργασίες είναι έντονες και οι “κολαούζοι” δημοσιογράφοι της πιάτσας κάνουν, λέει, ρεπορτάζ. Με τα κινητά σκουλαρίκι πάνε πάνω-κάτω και μας θυμίζουν πως η... “παράσταση” ξεκίνησε. Μάλιστα, κάποιοι έχουν και “μπαλέτο” σε πρώτη μετάδοση.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News