Νίκος Κοκλώνης: Όσα γράφτηκαν είναι ψέματα, δεν θα σας αφήσω να πειράξετε μια εταιρία με 600 εργαζομένους

Life
Νίκος Κοκλώνης: Όσα γράφτηκαν είναι ψέματα, δεν θα σας αφήσω να πειράξετε μια εταιρία με 600 εργαζομένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο παρουσιαστής και παραγωγός σχολίασε δημόσια όλα όσα κυκλοφορούν για την μεγάλη υπόθεση απάτης και το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Ο Νίκος Κοκλώνης σχολίασε δημόσια, όσα έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες ότι ελέγχεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, αναφορικά με μεγάλη υπόθεση απάτης, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία ο ίδιος εμφανίζεται ως επικεφαλής.

O επιχειρηματίας και παρουσιαστής, κατά την έναρξη του τηλεοπτικού σόου, «Just the 2 of Us», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού ξεκίνησε για εμάς νωρίτερα, εμείς όμως εδώ τις μάσκες τις φοράμε μόνο για τακτ. Στο τέλος θα σας μιλήσω ως επιχειρηματίας».

//--> //-->

Ο Νίκος Κοκλώνης, στο φινάλε της ψυχαγωγικής εκπομπής, σχολίασε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομά του για την υπόθεση απάτης, λέγοντας:

«Τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά. Τα περισσότερα, σχεδόν όλα, είναι ψέματα. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ και δεν έχω κάτι να κρύψω. Μια παράκληση μόνο σε όλους εσάς που γράφετε, ή που περιμένατε κάτι να γίνει για να γράψετε για τον Κοκλώνη. Ο Κοκλώνης λοιπόν είναι εδώ, ρωτήστε με ό,τι θέλετε, αλλά σας παρακαλώ, σταματήστε να στοχεύετε μια εταιρεία με 600 εργαζόμενους που δουλεύουν σκληρά, ζουν από αυτή και κρέμονται από το τι θα γράψετε εσείς. Εγώ είμαι εδώ για να σας δώσω όλες τις απαντήσεις, αλλά αυτούς δεν θα σας αφήσω να τους πειράξετε».

//--> //-->

Ο έλεγχος που γίνεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Όπως έχει γίνει γνωστό, σε πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας, που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, πλέον του τηλεοπτικού παραγωγού Νίκου Κοκλώνη, εμπλέκονται επτά άτομα και 13 εταιρείες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, σύμφωνα με το protothema.gr.

Με απόφαση του κ. Βουρλιώτη, δεσμεύτηκε όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δεσμεύτηκαν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των επτά φυσικών προσώπων και των εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά, οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20). Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αρχής, ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο, από φόρους και άλλα, ποσό που ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητά τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων να ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα, των οποίων μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητα, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε ήδη στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω. Η όλη διαδικαδικασία αναμένεται πολύμηνη, καθώς πλέον θα πρέπει ν' ακολουθήσει έρευνα από το ΣΔΟΕ και από τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

«Οι επιχειρήσεις μου έχουν ελεγχθεί, χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο»

Ο Νίκος Κοκλώνης απάντησε από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησαν τα δημοσιεύματα που έγραφαν, ότι ελέγχεται για παράνομες δραστηριότητες. Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο επιχειρηματίας και παρουσιαστής, είχε αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News