Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά υπάρχουν κάποιοι που τη μια εβδομάδα είναι σεισμολόγοι, την άλλη μετεωρολόγοι και την ίδια ώρα πολιτικοί συντάκτες και “πυροτεχνουργοί”
  • Βγήκαν πάλι οι “πυροτεχνουργοί”: Με αφορμή το “θερμό” επεισόδιο στο Γάζι, για μια ακόμη φορά παρακολουθήσαμε τη γνώριμη ανάλυση των λεγόμενων “πυροτεχνουργών” της δημοσιογραφίας, που χρησιμοποιώντας τις άχρηστες λεπτομέρειες της ημέρας, βάφτιζαν τα πάντα “αποκλειστικά”. Από τη μια η γνώριμη τακτική των παλιών, που νομίζουν πως όλοι τους καταδιώκουν, και από την άλλη οι νεότεροι, με τη γνωστή άγνοια κινδύνου. Τελικά υπάρχουν κάποιοι που τη μια εβδομάδα είναι σεισμολόγοι, την άλλη μετεωρολόγοι και την ίδια ώρα πολιτικοί συντάκτες και “πυροτεχνουργοί”. Πόσο παλιομοδίτικες αυτές οι τακτικές μιας “φουρνιάς” που νομίζει πως μόνο αυτή γνωρίζει δημοσιογραφία! Φτάνει πια...
  • “Το the point” το ρεπορτάζ: Το ακούσαμε και αυτό το... “to the point” το ρεπορτάζ στη διάρκεια του τηλεοπτικού αέρα. Μια φωτογραφία που έγινε «ντοκουμέντο» και μια ανάλυση για ένα σημείο που δεν πήγαν ποτέ. Βέβαια, θα μου πεις, όταν δεν έχεις να πεις κάτι, μάλλον κάνεις θόρυβο. Έτσι “Μαρία”, που γίνεται, λέει, και μια φασαρία, και κάπου εκεί ξύπνησες.
  • Της δίνουν το μικρόφωνο: Είναι στημένη για το ζωντανό και ως γνήσια “παλιά σταρ του σινεμά” (ο Θεός να την κάνει) είναι σε διαβούλευση, λέει, με τις πηγές της και τις δίνουν το μικρόφωνο μόνο όταν παραθέτει τα “αποκλειστικά” στοιχεία. Είναι και η “συμπεθέρα” πιο κάτω και κάνει εν κρυπτώ συμφωνίες, μπας και τσιμπήσει την είδηση. Όσα χρόνια και να περάσουν, όσες τάπες και αν φάνε, δε βάζουν τελικά μυαλό. Θα μου πεις, το Γάζι ήταν και μακριά από τη βάση...
  • Πόνεσε η απουσία: Ρε μεγάλε, αντί να λες δεξιά κι αριστερά κακίες επειδή δεν καλέστηκες στην εκπομπή, κάνε λίγο τουμπεκί και άφησε τη “χολή” για άλλα πράγματα. Άλλωστε, είναι γνωστό πως πάντα σου άρεσε η προβολή, μόνο που δεν είσαι μόνο εσύ άνθρωπος που γνωρίζεις. Αντί λοιπόν να πετάς κακίες σε άλλο παρευρισκόμενο, βρες τη δύναμη και εξέφρασε το παράπονό σου κατευθείαν στον δημοσιογράφο. Αλλά αυτό, θα μου πεις, θέλει κότσια...
  • Περί σεισμών ο λόγος: Ακούω τον παραγωγό να μιλά για τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία και παθαίνω ένα σοκ. Μα τελικά, ο τύπος είναι μάλλον και γεωλόγος και σεισμολόγος και όλα τα σχετικά. Την ίδια ώρα αρχίζει τα λόγια του τρόμου για το νησί, λες και έχει και στοιχεία! Θα μου πεις, κάτι πρέπει να πει. Άλλωστε, μόνο αυτός βγάζει αποκλειστικά θέματα, ακόμα και αν έχουν “παίξει” αλλού από το προηγούμενο βράδυ.
  • Πολύχρωμο “Καλό Μεσημέρι”: Όταν ξέρεις να ξεσηκώνεις τους τηλεθεατές με αμεσότητα και να επικοινωνείς αισιοδοξία και κέφι με τρόπο πηγαίο, τότε σίγουρα δικαίως κατέχεις τον ρόλο και τον χώρο σου στην ψυχαγωγική τηλεόραση. Όπως ακριβώς ο Λευτέρης και η Χριστιάνα, οι οποίοι μέσα από το “Καλό Μεσημέρι” μας χάρισαν μια πολύχρωμη Τσικνοπέμπτη, με καλή διάθεση και ρυθμό. Οι δυο τους εμφανίστηκαν πιο “λυμένοι” από ποτέ. Ίσως να βοήθησαν οι μεταμφιέσεις και το κλίμα της ημέρας, ωστόσο έδειξαν ότι έχουν ακόμη πολλά να μας δώσουν από την πιο χαλαρή και ευχάριστη εκδοχή τους! Αναμένουμε!
  • «Αποκλειστικό»: Το είπε, το ξαναείπε, μας τα ζάλισε με το «αποκλειστικό» της περασμένης βδομάδας. Μόνο που οι πληροφορίες που συνόδευαν το «αποκλειστικό» ήταν λίγο... μπαρούφες. Ήταν λίγο “φύκια”, ήταν λίγο “να είχαμε να λέγαμε”. Φιλική υπενθύμιση: Ο μέσος τηλεθεατής αντιλαμβάνεται πότε του σερβίρουν... μπαρούφες.
  • Κουίζ: Ποιο κανάλι έχει μετατρέψει το δελτίο ειδήσεων σε “γραφείο Τύπου” του ΠΑΣΟΚ; Οέο; Κρατήστε, βρε, λίγο τα προσχήματα! Γελάει ο κόσμος.
  • Έκοψε την πίτα και δεν πήγε κανείς: Βρε-βρε, ήττα που “έφαγε” ο ΣΚΑΪ, να κόβει την πίτα του και χρυσοπληρωμένοι αστέρες του να απουσιάζουν επικαλούμενοι όλοι θέματα υγείας και προσωπικά ζητήματα. «Μα κανείς», να αναρωτιούνται οι δημοσιογράφοι, αφού, λέει, οι απουσίες ήταν ηχηρές και από την ενημέρωση αλλά και από την ψυχαγωγία. Μείζον ζήτημα, λέει, στην Αθήνα οι απουσίες, και να οι εκπομπές, τα ζωντανά και οι αναλύσεις. Αυτό θα πει “ρεπορτάζ”...
  • Τσακώθηκαν, λέει, άγρια: Καβγαδάκι στα δυτικά ανάμεσα στη γνώριμη “ψηλομύτα” και συνάδελφό της. Αφορμή έγινε, λέει, μια αναφορά του δεύτερου για μια εκπομπή της πρώτης, που τις τελευταίες μέρες την έστελνε δεξιά κι αριστερά με μηνύματα σε φίλους. Μόνο που η κοπελιά μπερδεύτηκε και έστειλε το μήνυμα στο λάθος πρόσωπο. Αυτό λένε τουλάχιστον οι κακές γλώσσες... κακές είναι και κακίες λένε!
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News