"Αντιθέσεις": Η γεωπολιτική και η επίδραση των καταστρεπτικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία

Κρήτη
"Αντιθέσεις": Η γεωπολιτική και η επίδραση των καταστρεπτικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίδραση των καταστρεπτικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό - Μύθοι και αλήθειες για τη “διπλωματία των σεισμών” και τα κρίσιμα ζητήματα για την Ανατολική Μεσόγειο την Παρασκευή στις “Αντιθέσεις”, με τον Γιώργο Σαχίνη

Αυτή την Παρασκευή στις “Αντιθέσεις”, με τον Γιώργο Σαχίνη στην ΚΡΗΤΗ ΤV η «Γεωπολιτική και η επίδραση των καταστρεπτικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, μύθοι και αλήθειες για τη “διπλωματία των σεισμών” και τα κρίσιμα ζητήματα για την Ανατολική Μεσόγειο».

Το μεγάλο κάδρο της αναμέτρησης των μεγάλων παικτών ισχύος με επίκεντρο την Ουκρανία, αλλά και η αναδυόμενη ευθεία αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας.

Στο στούντιο των "Αντιθέσεων" ο εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΠΕΜΑΣ), αντιστράτηγος ε.α. και γεωστρατηγικός αναλυτής Κωνσταντίνος Λουκόπουλος.

Θα συζητηθούν:

- Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων - Οι κυπριακές εκλογές και το Κυπριακό. Αλλάζει (και τι;) στη γεωπολιτική εικόνα ο καταστρεπτικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία;

- Η διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης, τα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία, η περίπλοκη κατάσταση στη Συρία και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Μύθοι και αλήθειες για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου της Τουρκίας.

- Η εμπειρία της “διπλωματίας των σεισμών”, τα πεδία προκλήσεων, οι πραγματικές ευκαιρίες και ποια η στρατηγική απάντηση στη στρατηγική βάθους της Τουρκίας;

- Το εγχείρημα “γκριζαρίσματος στο Αιγαίο” και το αφήγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας” με προέκταση στους ενεργειακούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου και τις θαλάσσιες ζώνες.

- Οι εξοπλισμοί, τα όρια και η ανάλυση της “αποτροπής” από τη θεωρία στο πεδίο.

- Γιατί η Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο και τις γεωπολιτικές τοποθετήσεις - τα ήπια και τα εφιαλτικά σενάρια.

Στην εκπομπή παρεμβαίνουν και καταθέτουν την οπτική τους οι:

- Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δρ. Σεισμολογίας και επιστημονικός συνεργάτης της UNESCO, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

- Δημήτρης Καραϊτίδης, πρέσβης ε.τ.

 - Ελένη Θεοχάρους, πρώην ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

- Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Οπλικών Επιστημών (ΣΣΕ) - αν. κοσμήτορας, διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων.

- Δημήτρης Διακομιχάλης, δήμαρχος Καλύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News