Οι βασιλικοί οίκοι και η χρυσή γκαρνταρόμπα τους - Πόσο κοστίζουν τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ των γαλαζοαίματων

Life
Οι βασιλικοί οίκοι και η χρυσή γκαρνταρόμπα τους - Πόσο κοστίζουν τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ των γαλαζοαίματων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετικά κομμάτια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους με τις πιο ακριβές υπογραφές του κόσμου.

Το απίστευτο νούμερο των 800 χιλιάδων ευρώ ξοδεύει μέλος γνωστής βασιλικής οικογένειας για ρούχα και αξεσουάρ μιας μόνο σεζόν. Chanel, Dior, Hermès, Τοm Ford αλλά και Loro Piana έχουν την τιμητική τους. Ποιοι και ποιες εστεμμένες είναι οι πιο σπάταλοι;

Οι βασιλικοί οίκοι θέλουν βασιλικές γκαρνταρόμπες! Αυτό θα μπορούσε να είναι το moto σε πολλούς βασιλικούς οίκους που εκτός από στέμμα και οικόσημο διαθέτουν μυθικού κόστους γκαρνταρόμπες. Εξαιρετικά κομμάτια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους με τις πιο ακριβές υπογραφές του κόσμου.

Η πρόσφατη κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που συγκέντρωσε στη χώρα μας το βασιλικό lobby κυρίως της Ευρώπης, το απέδειξε περίτρανα. Πίσω από τις μαύρες τουαλέτες, τις αστραφτερές γόβες και τα καλοραμμένα κοστούμια «κρύβονταν» μεγάλη οίκοι και κόστη με πολλά κάποιες φορές, πάρα πολλά μηδενικά.

Πρώτη τη τάξη η σύζυγος του πρίγκιπα Παύλου Μαρί Σαντάλ που στην κηδεία του πεθερού της έπεισε και τους πιο δύσπιστους ότι ήταν από τις πλέον καλοντυμένες γαλαζοαίματες, έστω κι αν αυτό της στοιχίζει μια περιουσία.

Εμφανίστηκε κρατώντας μια μαύρη τσάντα Chanel αξίας 2.500 ευρώ, φορώντας γόβες Manolo Blahnik 1.200 ευρώ και στέκα στα μαλλιά Prada περί τα 600 ευρώ.

Στο δε επίσημο δείπνο επέλεξε ένα μαύρο σύνολο Dior αξίας 20.000 ευρώ και μια τσάντα Hermes περνώντας το μήνυμα ότι κάθε γαλαζοαίματη που σέβεται τον εαυτό της διαθέτει ολόκληρη συλλογή αξεσουάρ από τον εμβληματικό οίκο. Η vintage Kelly Bag ξεπερνά τα 12.000 ευρώ ενώ οι γόβες ήταν Giavito Rossi και κόστιζαν περί τα 900 ευρώ.

Η κόρη της Μαρία Ολυμπία από την άλλη, στο ίδιο θλιβερό γεγονός απέδειξε γιατί κατέχει τη δεύτερη θέση σπατάλης για γκαρνταρόμπα μεταξύ των γαλαζοαίματων. Μόνο για το 2022 η εγγονή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ξόδεψε σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 227. 604 ευρώ για 51 μοναδικά κομμάτια. Στην κηδεία του παππού της επέλεξε ένα φόρεμα από τον οίκο The Vampire’s Wife (1.500 ευρώ), κράτησε Chanel τσάντα 2.000 ευρώ και παπούτσια με μικρό τακούνι Μanolo Blahnik περί τα 900 ευρώ.

Η βασίλισσα της Ισπανίας Λετίθια με άλλα ρούχα ήρθε και άλλα επιφύλαξε στη βασιλική σύναξη. Τη συναντήσαμε στο αεροδρόμιο φορώντας παλτό από τον οίκο Mango (200 ευρώ), τσάντα Carolina Herrera ενώ τα αυτιά της κοσμούσαν σκουλαρίκια από λευκό χρυσό και διαμάντια του οίκου Υanes τα οποία αγγίζουν τα 7.000 ευρώ. Στην κηδεία μάς έπεισε ότι η κομψότητα πολλές φορές στοιχίζει.

Το μαύρο φόρεμά της ήταν μια μοναδική δημιουργία από τον ράφτη που παλατιού. Κρατούσε μια φινετσάτη δερμάτινη τσάντα από τον οίκο Armani (2.000 ευρώ) και παπούτσια Prada (1.800 ευρώ). Η διαμαντένια καρφίτσα είναι οικογενειακό κειμήλιο – ανεκτίμητης αξίας

Oσο για την πεθερά της, την τέως βασίλισσα Σοφία; Φόρεσε ένα φόρεμα sur mezure αλλά κράτησε μια μαύρη τσάντα από τον οίκο Carolina Herrera (2.000 ευρώ).

Η λάτρης της μόδας, πριγκίπισσα Amelie, Δούκισσα του Primstal και μοντέλο του Dolce & Gabbana με τον ιστότοπό της, γνωστό ως “Royal Fashion Police”, έχει τον τρόπο να μας ενημερώνει για όσα συμβαίνουν στις εμφανίσεις των εστεμμένων. Όπως ότι η αδελφή του Καρόλου, πριγκίπισσα Αννα, εμφανίστηκε στην κηδεία του Κωνσταντίνου επιλέγοντας ψηλές μαύρες σουέτ μπότες από το Luxury Brand Fairfax & Favor αξίας 800 ευρώ. Αντιθέτως η τσάντα της ήταν απλή και στοίχιζε μόνο 150 ευρώ.

Στις καλοντυμένες συγκαταλέγεται και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου. Παλτό Carolina Herrera (8.000 ευρώ), μαύρο τσαντάκι από τον οίκο Μaison Natan (2.000 ευρώ).

900 ευρώ τα παπούτσια από τον Gianvito Rossi (1.800) και καπέλο από τον Bέλγο σχεδιαστή καπέλων Fabienne Delvigne (2.000 ευρώ). Η καρφίτσα με διαμάντια και μπριγιάν έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκείνην.

Η πάμπλουτη Νίνα Φλορ που παντρεύτηκε πριν ένα χρόνο τον πρίγκιπα Φίλιππο, τον μικρότερο γιο του Κωνσταντίνου, προτίμησε ένα ταγιέρ από τον οίκο Dior κόστους περί τα 12.000 ευρώ. Οσο για τις μπότες της; Ηταν από τον οίκο Aquazzura και στοίχιζαν 3.000 ευρώ. Βαρύτιμα και τα κοσμήματά της με μπριγιάν από τον περίφημο οίκο Harry Winston και σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών είναι πολύ μεγάλης αξίας.

Η κάπα στο επίσημο δείπνο ήταν δερμάτινη από τον οίκο Valentino αξίας 10.000 ευρώ.

Ακριβή στα γούστα και η πριγκίπισσα Mette Marit της Νορβηγίας που έχει παντρευτεί τον διάδοχο του θρόνου. Το μαύρο Montaigne Black σακάκι της ήταν από τον οίκο Dior (4.000 ευρώ), όπως Dior ήταν και η φούστα της (3.000 ευρώ).

Τσάντα από την Bottega Veneta (8.000 ευρώ) και παπούτσια Manolo Blahnik (1.200 ευρώ).

Η βασίλισσα Μαξίμα της Ολλανδίας που λατρεύει τη χώρα μας και διαθέτει μια υπέροχη βίλα στο Πόρτο Χέλι σχολιάστηκε ιδιαίτερα για τις εκκεντρικές μπότες που φόρεσε αξίας 2.000 ευρώ από τον οίκο Gianvito Rossi. To μαύρο παλτό (5.000 ευρώ) έφερε την υπογραφή Maison Natan όπως άλλωστε και το ειδικό μαντήλι που φορούσε στα μαλλιά της.

Η πανέμορφη σύζυγος του πρίγκιπα Νικόλαου Τατιάνα Μπλάτνικ συνήθως προτιμά φορέματα του ιταλικού Οίκου Del Core. Αυτή τη φορά τα βλέμματα συγκέντρωσε η τσάντα της «Baby Olimpia» το κόστος της οποίας ξεπερνά τα 3.000 ευρώ.

Μυθικού κόστους όμως είναι και οι ανδρικές βασιλικές γκαρνταρόμπες όπως αυτή του Βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, του πρίγκιπα Παύλου και του βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμου – Αλέξανδρου. Τα tuxedo, σμόκιν και φράκα τους είναι όλα χειροποίητα και φτιαγμένα sur mesure. Συνήθως τα κοστούμια τους φέρουν ένδειξη των Βρετανών ραφτών Anderson and Sheppard ή Davies & Son, των Ιταλικών οίκων Brioni και Loro Piana όπως και του Αμερικανού super star της μόδας Tom Ford.

Οι γραβάτες είναι συνήθως από τον οίκο Hermès. Τα χειροποίητα παπούτσια είναι από τους οίκους Berluti και Loro Piana και τα μανικετόκουμπα από το διάσημο Atelier Yozu και μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα 10.000 ευρώ το ζευγάρι.

Η χρυσή ντουλάπα της πρώτης κυρίας του Μονακό

Οι βασιλικές ντουλάπες απαιτούν λούσο και οι κάτοχοί τους το τηρούν με ευλάβεια. Σύμφωνα με το έγκυρο βασιλικό site “Unidentified Fashion Object – No more” η λίστα με τις πιο σπάταλες γαλαζοαίματες φέρει στην πρώτη θέση την πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό που τα έξοδά της για ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ αγγίζουν τις 800 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Η θλιμμένη πριγκίπισσα λατρεύει τα Chanel, Dior και φυσικά τον οίκο Hermès. Δεύτερη έρχεται η Μαρία Ολυμπία (το 2022 προσέθεσε 52 κομμάτια υψηλής ραπτικής στην ντουλάπα της) και τρίτη η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον η οποία μπορεί να αγόρασε την περασμένη χρονιά 204 ρούχα, το συνολικό τους όμως κόστος δεν ξεπέρασε τα 250.000 ευρώ.

Πηγή και κεντρική φωτογραφία: newmoney.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News