Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλλον ήταν εκ παραδρομής, γιατί δε νοείται δημόσιος λειτουργός της Υγείας να λέει δημοσίως πως δεν είναι κακό να πηγαίνουμε και σε γιατρούς εκτός νοσοκομείων για να μην υπάρχει πρόβλημα επιβάρυνσης στα Επείγοντα
  • “Γιάννης κερνά... Γιάννης πίνει”: Αυτός τελικά δε βάζει μυαλό. Αυτοπροσδιορίστηκε ως “πρώτος” και ευχαρίστησε και τους τηλεθεατές για την εμπιστοσύνη τους. Ναι, ξέρω, θα πει πάλι πως δέχεται πόλεμο γιατί είναι καλός στη δουλειά του, μόνο που τόσα χρόνια όλοι ξέρουμε ποιος είναι και κυρίως τι είναι... Ζήτα ένα συγνώμη για τα μαναφούκια σου, όχι ότι σε βλέπουν και πολλοί, και συνέχισε να κάθεσαι στον εικονικό σου θρόνο... τιτανομέγιστε!
  • Ε, ρε, γλέντια στην πιάτσα: Πρωταγωνιστούν στις διεργασίες. Είναι γνωστοί εδώ και χρόνια. Ο “Μπόλεκ” και o “Λόλεκ” και στη μέση το “Μικρό μας Πόνυ”, που ακολουθεί κατά πόδας κάθε τοπικό πανηγύρι. Μάλιστα, οι “Μπόλεκ” και “Λόλεκ” άρχισαν πάλι να βγάζουν δημάρχους και συμβούλους με το ύφος το γνωστό και το ποδηλατάκι τις Κυριακές. Α, για να μην το ξεχάσω, πόσο χρόνο, αλήθεια, αφιερώνετε στα γραφεία της Περιφέρειας όπου σχεδόν καθημερινά μπαίνετε με το... φτυάρι της παλιάς κακής δημοσιογραφίας; Ευτυχώς που πλέον το χρονοντούλαπο άρχισε να κλείνει.
  • Ατόπημα ολκής... αλλά κατά λάθος: Μάλλον ήταν εκ παραδρομής, γιατί δε νοείται δημόσιος λειτουργός της Υγείας να λέει δημοσίως πως δεν είναι κακό να πηγαίνουμε και σε γιατρούς εκτός νοσοκομείων για να μην υπάρχει πρόβλημα επιβάρυνσης στα Επείγοντα. Επειδή ο συγκεκριμένος είναι ένας έντιμος άνθρωπος, υποθέτουμε ότι μάλλον το είπε κατά λάθος. Η αλήθεια είναι πως τα μηνύματα έπεσαν “βροχή” στην εκπομπή για τη συγκεκριμένη δήλωση, σε μια περίοδο που οι πολίτες, λόγω κρίσης, δυστυχώς κάνουν περικοπές και σε θέματα υγείας.
  • “Διαμαντιών” συνέχεια και η TV καλά κρατεί: Δηλώνει πολύ μορφωμένη, αλλά τα “διαμαντάκια” της τα πετά στον αέρα και εκτίθεται... Μάλιστα το τι λέει στην πιάτσα δε λέγεται. Κορίτσι μου, το να διαβάζεις τις ατάκες πιο προσεκτικά δεν είναι κακό... Επίσης, ας γράφεις και τις ερωτήσεις για να μην εκτίθεσαι..! Αν τώρα πάμε και προς τα δυτικά, τα “διαμάντια” πέφτουν “βροχή”, ειδικά από την κυρία που μάλλον δεν έχει φτιάξει και πολύ καλό όνομα με τη συμπεριφορά της.
  • Παρουσιάστρια- “φάντασμα”: Το να... μετατρέπεις την παρουσιάστρια του δελτίου σε... “αμπαζούρ” και να την εξαφανίζεις από τη συζήτηση για 13 και πλέον λεπτά, σημαίνει ότι τότε ή κάτι δεν μπορεί να κάνει καλά ή κάτι άλλο πάει πάρα πολύ λάθος. Η ροή και ο συντονισμός της συνέντευξης (ο Θεός να την κάνει) με τον δήμαρχο πέρασε εξ ολοκλήρου στη ρεπόρτερ, με απαντήσεις-μονολόγους, χωρίς καμία παρέμβαση. Όλα αυτά για έναν Δήμο ο οποίος έχει δοκιμαστεί όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια, με τεράστια προβλήματα μέχρι και σήμερα. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ακολουθείται αυτό το “μοντέλο” στο συγκεκριμένο δελτίο.
  • “Πάρ’ το δεξιά, θα βρεις”: Το ότι η Σκορδά είναι ελλιπής ως παρουσιάστρια, αυτό το ξέραμε (ρίξτε μόνο μια ματιά στις συνεντεύξεις που κάνει). Τώρα τελευταία, δε, παρατηρώ ότι επικαλείται πολύ συχνά τα χρόνια που βρίσκεται στην TV ως απόδειξη (για την ίδια μόνο) ότι κάνει “καλή τηλεόραση”. Ας την ενημερώσει κάποιος (με αγάπη πάντα) ότι γενικότερα και ο φελλός μπορεί να επιπλεύσει. Ιδίως όσο πιο ελαφρύς είναι.
  • Άχρωμη, άοσμη...: H Καραβάτου, από την άλλη, θα μπορούσε και καλύτερα από το να αναλάβει απλώς έναν διεκπεραιωτικό ρόλο σε ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ. Έχει εμπειρία, έχει αίσθηση του χιούμορ, είναι άμεση και δεν “εκτελεί” την ελληνική γλώσσα. Αδικείται στο “Μy style rocks”. Αλλά θα μου πεις, όλοι κάπως πρέπει να ζήσουν.
  • Της γαλαζοαίματης κηδείας... το ανάγνωσμα:Την περασμένη εβδομάδα για μια ακόμα φορά θαυμάσαμε τη γελοιότητα των αθηναϊκών media στην κάλυψη της κηδείας τού τέως. Το τι ακούσαμε και το τι είδαμε από τους συναδέλφους των Αθηνών μάλλον δεν μπορεί να περιοριστεί σε μερικές αράδες. Βέβαια ο Ευαγγελάτος έκλεψε την παράσταση με το γραφικό μνήμα, αλλά και τις γαλαζοαίματες αναλύσεις. Τελικά η ενημέρωση από την απόλυτη γελοιοποίηση δεν απέχουν και πολύ στην... πιάτσα της πρωτεύουσας.
  • Χάνει έδαφος η μυθοπλασία: Η επιστροφή μετά τις γιορτές έκανε την ελληνική μυθοπλασία να χάνει έδαφος και αυτό αποτυπώνεται στην πτώση της τηλεθέασης. Η αλήθεια είναι πως, όταν “τραβάς” το σενάριο “από τα μαλλιά”, αρχίζεις πολύ απλά να κουράζεις τους τηλεθεατές, που σταδιακά γυρνούν την πλάτη στην τηλεοπτική πρόταση. Μάλιστα, μαθαίνω πως σε δύο κανάλια της Αθήνας άρχισε η μουρμούρα, αλλά και ο επανασχεδιασμός για πιο γρήγορη πλοκή για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.
  • Η κάλπη και ο κολαούζος: Τρέχει από τη μια, τρέχει από την άλλη και στη μέση οι αιρετοί, που επίσης προσπαθούν να εντοπίσουν το σχηματάκι που θα εξασφαλίσει επανεκλογή. Ο κολαούζος, σταθερός, “γλείφει” τον... ηγεμόνα, που μάλλον άρχισε να χάνει ακόμα περισσότερο την... “μπάλα” τώρα που ακούει πως τον θέλουν όλοι. Την ίδια ώρα, ο συντονιστής κολαούζος συντονίζει τον γυναικωνίτη και όλοι μαζί κάνουν την αυλή. Τόσα χρόνια η “ίδια κολόνια” και ο λαός μάλλον δε βάζει μυαλό... Πάντως ο κολαούζος θα επιβιώσει; Ή μήπως όχι;
  • Το ξεκατίνιασμα συνεχίζεται...: Τα πρωινάδικα φέτος επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την κακή τηλεόραση του ξεκατινιάσματος ενός μικρόκοσμου που ελάχιστους αφορά. Την πρωτιά τη δίνουμε στη “Super Κατερίνα”, που φέτος έχει ξεπεράσει κάθε όριο όσον αφορά τις αντοχές των τηλεθεατών. Την ίδια ώρα, όλοι μαζί καταφέρνουν να απαντούν ο ένας στον άλλο λες και όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτούς. Μάλιστα τα δάκρυα, οι καβγάδες αλλά και τα... εσώψυχα προκαλούν γέλιο, αλλά και κλάμα, για μια πρωινή αθηναϊκή τηλεόραση που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αισθητικής, θεματολογίας και κυρίως χιούμορ. Τελικά η “μπάλα” χάθηκε και τα “αυτογκόλ” πέφτουν “βροχή”.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News