Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, οι δημοσιογράφοι μάλλον θα πρέπει να είμαστε με βαλεριάνες καθημερινά για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινή παράκρουση ορισμένων
  • Άρχισε πάλι η επιβίωση Δεν του έχει βγει μέχρι στιγμής του Τούρκου το αναμενόμενο αποτέλεσμα στον ΣΚΑΪ, μιας και το “Survivor all Star” ξεκίνησε με υψηλά ποσοστά, χωρίς όμως να έχει μπει στο παιχνίδι ο ανταγωνισμός. Άρα μάλλον με το “καλημέρα” ξεκίνησε και η μουρμούρα για το τηλεοπτικό προϊόν, που φέτος, σε μια κακή χρονιά για τον ΣΚΑΪ, στο Φάληρο επενδύουν πολύ. Η τηλεοπτική κόπωση είναι εμφανής, μιας και παρά τα 30άρια, από την άλλη εβδομάδα μπορεί η τηλεθέαση να φτάσει λίγο πάνω από το 12%, όταν θα είναι σε πλήρη διάταξη και ο ανταγωνισμός. Άραγε, αν δεν πάει καλά... μετά τι;
  • Το δάκρυ... ποταμός Καλά-καλά δεν ξεκίνησε το “Survivor all Star” και άρχισαν οι κλαυθμοί, οι οδυρμοί και οι αποχωρήσεις. Γιατί τα 5.000 ευρώ ανά κεφάλι την εβδομάδα δε θα τα δώσει τσάμπα ο Τούρκος παραγωγός. Για να πέσει λοιπόν το χρήμα, οι παίκτες θα πρέπει να λασπωθούν, να εξαθλιωθούν, να αγωνιστούν θεονήστικοι για μέρες, να ξεμαλλιαστούν (γιατί τα νεύρα τους θα έχουν γίνει κρόσσια από τις κακουχίες) και γενικότερα από την κακομοιριά τους να χάσουν εντέλει και την τελευταία ρανίδα αξιοπρέπειας που θα τους έχει απομείνει. Γιατί, άλλωστε, χώρια από τα εξωτικά τοπία, πρόκειται για παιχνίδι εγκλεισμού, κοινωνικού αποκλεισμού και ακραίων στερήσεων, ένα πείραμα που δοκιμάζει σωματικές και πνευματικές αντοχές προς τέρψη των τηλεθεατών. Γιατί, αν δε “γαργαλίσεις” τα πιο χαμερπή ένστικτα, δεν πουλάς!
  • Το παραμάγαζο του τρόμου Βλέπεις τη σειρά και αντιλαμβάνεσαι την έλλειψη της εντοπιότητας. Επιμέλειες, ρεπορτάζ χωρίς αντίκρισμα και μια σοβαροφάνεια που απλά θυμίζει τηλεόραση ξεχασμένη στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Τελικά έχει χαθεί το όραμα και αποτυπώνεται και από το “clopy paste”. Άραγε ο παράγοντας εξακολουθεί να ζει το όνειρό του όσο του λένε «ΟΚ» για την εντεταλμένη υπηρεσία του;
  • Έξαρση και στην TV Ο ένας μετά τον άλλο “πέφτουν” και οι άνθρωποι των media από την έξαρση ιώσεων, γρίπης και κορωνοϊού. Στα δημοσιογραφικά γραφεία σε όλη τη χώρα γίνεται χαμός, με τον αποδεκατισμό λόγω νόσησης να είναι δεδομένος και μάλλον να φέρνει τα πάνω κάτω στις βάρδιες. Ευτυχώς που οι εκλογές θα είναι προς καλοκαίρι, γιατί σήμερα μάλλον θα βλέπαμε τους υποψηφίους να βγαίνουν μόνοι τους στην TV.
  • Απαντά κάτω από τη φωτογραφία Αυτή η αναισθησία ορισμένων ξεπερνά τις “κόκκινες γραμμές”. Δέχεται κριτική και απλά συνεχίζει τους προσωπικούς επαίνους. Εδώ ισχύει το “Γιάννης κερνά... Γιάννης πίνει”. Τελικά, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, οι δημοσιογράφοι μάλλον θα πρέπει να είμαστε με βαλεριάνες καθημερινά για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινή παράκρουση ορισμένων, που έχοντας μαζί τους τα “παπαγαλάκια”, έχουν βάλει στόχο να μη χαθούν με τίποτα από τα κοινά.
  • Έρχεται, λέει, νέο reality Δε βάζουν μυαλό εκεί στην Αθήνα... δεν εξηγείται αλλιώς. Ενώ τα realities κατρακυλούν στην ελληνική τηλεόραση, αυτοί εξακολουθούν να επενδύουν. Μάλιστα μαθαίνω πως το νέο πρότζεκτ θα είναι μουσικό και θα έχει στόχο την αναζήτηση ταλέντων. Την ίδια ώρα, ετοιμάζεται, λέει, να επιστρέψει και το ιστορικό “Fame story”, που πριν από 20 χρόνια είχε καθηλώσει τους τηλεθεατές, που ανακήρυξαν νικήτρια την Καλομοίρα.
  • Πονάει το δοντάκι σου; Μάλλον η στάση “αφορδακός” είναι πολύ της μόδας στην TV, μιας και ο τιτανομέγιστος, για μια ακόμη φορά, μας θυμίζει τη σχέση που έχει με τη δημοσιογραφία, που μάλλον είναι απλά βιτρίνα. Αλήθεια, αντιλαμβάνεται τις ερωτήσεις που κάνει ή απλά υπερέχει η ανάγκη να αυτοθαυμάζεται στην οθόνη και να φτιάχνει και το γραβατάκι; Α, για να μην το ξεχάσω, οι παλιοί σου φίλοι δε σε παίζουν... θα μου πεις, μάλλον σε κατάλαβαν κι αυτοί. Πάντως, έχασε την κάθοδο στη δύσκολη πίστα του χιονοδρομικού. Μην ανησυχείς αν πονάει το δοντάκι σου... πάρε παυσίπονο και ίσως κάποιος να βρεθεί να σου δώσει άσυλο βιτρίνας!
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News