Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμός, λέει, γίνεται αυτή την περίοδο στην Αθήνα…

 

  • “Άρωμα” εορτών στην “Κρήτη Σήμερα” Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, οι όμορφες εικόνες είναι το ζητούμενο. Στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” οι καθημερινές συνδέσεις με γιορτινές πόλεις μάς κάνουν έστω και με τη δύναμη της τεχνολογίας να ταξιδεύουμε σε προορισμούς που αυτή την περίοδο είναι ξεχωριστή. Άραγε οι φορείς της Κρήτης παίρνουν καμιά ιδέα μπας και οι πόλεις γίνουν πιο καλαίσθητες τις γιορτές... όχι ότι δεν έχουν και βήματα. Πάντως, στην απογευματινή εκπομπή της “ΚΡΗΤΗ TV” όλη η ομάδα μάς βάζει σιγά-σιγά στο πνεύμα των ημερών και αυτό σίγουρα είναι εξαιρετική ιδέα σε μια περίοδο που ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι όνειρο για πολλούς. Είναι ωραίες οι εικόνες που σε ταξιδεύουν και αυτό το χρειάζεται ο τηλεθεατής.
  • Όταν το ήθος κάνει τη διαφορά Μπράβο στον δημοσιογράφο από τα δυτικά που δε διστάζει να στείλει μήνυμα και μάλιστα σε άλλο μέσο και συνάδελφό του για να πει ένα μπράβο. Όχι, δεν είναι το μπράβο, αλλά το γεγονός ότι σε αυτόν τον χώρο ευτυχώς που υπάρχουν και τα φωτεινά παραδείγματα, που χωρίς ίχνος κόμπλεξ λένε την άποψή τους. Για την Ιστορία, ο συνάδελφος πολλές φορές έχει επιβραβεύσει συναδέλφους και μέσα από τον δημόσιο λόγο του. Άντε, γιατί τα παρεάκια στις πλατείες έχουν γίνει οι γραφικοί μασκαράδες της πιάτσας.
  • «Ναι, εγώ είμαι»...Τη συναντήσαμε σε δημόσιο χώρο της τηλεοπτικά και με ύφος “εγώ είμαι και καμιά άλλη” πήγαινε πάνω κάτω για να τη δουν οι πάντες. Το κορίτσι έπαθε σοκ όταν τη ρώτησαν αν έχει κράτηση και ενοχλημένη είπε «μα, πρέπει να πω και το όνομά μου;». Ελπίζω να μη βάλει πάλι τη μάνατζερ να πάρει και να παραπονεθεί που δεν ήξεραν την πασίγνωστη. Ψώνια υπάρχουν πολλά, ψώνιο με κόμπλεξ τελικά είναι μόνο ένα. Θα μου πεις, έχει και καλό δάσκαλο.
  • Ανασχεδιασμός με φόντο την ενημέρωση Χαμός, λέει, γίνεται αυτή την περίοδο στην Αθήνα, μιας και με φόντο τις επερχόμενες εκλογές τα αθηναϊκά Μέσα ετοιμάζουν αντεπίθεση με ενημέρωση. Μάλιστα, δεν αποκλείεται νέες εκπομπές να προστεθούν στο πρόγραμμα με σημείο αναφορά τις ανοικτές πολιτικές εξελίξεις. Ήδη πολλοί αθηναϊκοί τηλεοπτικοί σταθμοί σκέφτονται μέχρι και να παρατείνουν τη διάρκεια πολλών ενημερωτικών εκπομπών, τόσο στην πρωινή όσο και στη βραδινή ζώνη. Στο ίδιο μοτίβο και τα δελτία ειδήσεων με περισσότερους, λέει, καλεσμένους. Τελικά τηλεοπτικά μάλλον οι εκλογές έρχονται ακόμα και να γίνουν κανονικά.
  • Επιλεκτική ενημέρωση Μάλιστα αρχηγέ, μπερδεύτηκες όταν απάντησες στην κλήση, έδωσε ραπόρτο το ρεπορτάζ και όταν αντιλήφθηκες ότι μιλάς σε άλλη δημοσιογράφο, απλά έκλεισες το τηλέφωνο. Γνωστή η τακτική σου, ακόμα πιο γνωστή η ανασφάλειά σου. Μάθε λοιπόν ότι επιλεκτική ενημέρωση δεν αποτελεί δύναμη της δημοκρατίας, αλλά ελεγχόμενη πληροφόρηση. Θα μου πεις, τι σε νοιάζει εσένα μιας και, όπως λέει ο λαός, «Κυριακή, κοντή γιορτή»... Πολύ απλά, ήδη μετρά αντίστροφα για την έξοδο.
  • Money, money, money... Δημοσιογράφος: «Σας είχαν κάνει μια πολύ καλή οικονομική πρόταση και αρνηθήκατε;». Μ. Ρακιντζής: «Πάμε πίσω σε μια συγκεκριμένη εποχή: Δε θα δεχόμουν μια πρόταση για συγκεκριμένο μαγαζί και έφτασε (σ.σ. ο ιδιοκτήτης) μέχρι το σπίτι με βαλίτσα με λεφτά, το οποίο θεώρησα ότι με προσβάλλει ακόμη περισσότερο. Όταν πεις “όχι ευχαριστώ, όχι δε μου κάνει” και πάει ο άλλος να σε δελεάσει με χρήματα, νομίζω ότι είναι αρκετά προσβλητικό». Στο άκουσμα της επίμαχης άποψης και ενώ το βίντεο έπαιζε στον αέρα, η παρουσιάστρια - ο Θεός να την κάνει - ανασήκωσε τα φρύδια με ύφος γεμάτο απορία. Μετά το τέλος της συνέντευξης δε, το μόνο έξυπνο που σκέφτηκε να πει ήταν: «Πάντως προσβλητικό δεν είναι, να πούμε λίγο κάτι. Ίσα-ίσα δείχνει πόσο πολύ σε θέλει ο άλλος και σε διεκδικεί». Πάλι εκτός θέματος η παρουσιάστρια - ο Θεός να την κάνει. Αφενός δεν κατάλαβε την απάντηση του τραγουδιστή και αφετέρου όλα αυτά τα σκηνικά με τις βαλίτσες πέρα-δώθε τίνγκα στο χαρτονόμισμα δεν της προξενούν καμία εντύπωση. Φαίη μου, δεν πειράζει, θέλει λίγο μυαλό και λίγη προσωπικότητα...
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News