Εντυπωσιακές δημιουργίες για τη Τζιλ Μπάιντεν και την Μπριζίτ Μακρόν

Life
Εντυπωσιακές δημιουργίες για τη Τζιλ Μπάιντεν και την Μπριζίτ Μακρόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρισευτυχισμένος ο Μακρόν για την γαλλική μπαγκέτα

Μπορεί η πολιτική να βρίσκονταν σε πρώτο πλάνο στη συνάντηση Μακρόν Μπάιντεν ωστόσο τις εντυπώσεις έκλεψαν οι πρώτες κυρίες Τζιλ Μπάιντεν και Μπριζίτ Μακρόν στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος με τη σύζυγο του στο Γαλλικό προεδρικό ζεύγος.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, φόρεσε μία τουαλέτα του οίκου Όσκαρ ντε λα Ρέντα σε μπλε χρώμα με μοτίβο από λουλούδια κεντημένα με πέτρες. Δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση.

Ο σχεδιαστής Φερνάντο Γκαρσία δήλωσε στην Washington Post κατά τη διάρκεια του δείπνου ότι «ήταν σημαντικό για εκείνη να νιώθει ο εαυτός της».

Σημειώνεται, ότι ο διάσημος οίκος Όσκαρ ντε λα Ρέντα  είναι εδώ και χρόνια αγαπημένος των Πρώτων Κυριών από τη Τζάκι Κένεντι, Λόρα Μπους και Νάνσι Ρίγκαν ως τη Χίλαρι Κλίντον. 

Η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου, Μπριγκίτε, επέλεξε ένα λευκό μακρύ φόρεμα δημιουργίας Louis Vuitton με ψηλό λαιμό και σκίσιμο στη μία πλευρά του. Το συνδύασε με ασημένια αξεσουάρ και λευκές γόβες. Ανάμεσα στους 338 καλεσμένους στον Λευκό Οίκο ήταν η ποιήτρια Άντα Λάιμον, ο κωμικός Στίβεν Κόλμπερτ με τη σύζυγό του, ο Κριστιάν Λουμπουτέν, η ηθοποιός Τζένιφερ Γκάρνερ με την 17χρονη κόρη της και η Κριστίν Τέιγκεν.

Τρισευτυχισμένος ο Μακρόν για την γαλλική μπαγκέτα

Δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μόλις πληροφορήθηκε ότι η περίφημη Γαλλική μπαγκέτα εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Γαλλική Αμερικανική κοινότητα στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Ουάσιγκτον ο Μακρόν τόνισε τη σημασία που έχει η μπαγκέτα για τη Γαλλία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτά τα λίγα εκατοστά δεξιοτεχνίας που περνάει από χέρι σε χέρι βρίσκεται το πνεύμα της γαλλικής τεχνογνωσίας».

Μάλιστα πήρε από τα χέρια ενός Γάλλου σεφ μια μπαγκέτα την οποία επέδειξε όλο καμάρι στο κοινό του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό αρχικά της UNESCO, που εδρεύει στο Παρίσι, ψήφισε υπέρ της ένταξής της στον κατάλογό του της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο οποίος ήδη περιλαμβάνει περίπου 600 στοιχεία από πάνω από 130 χώρες.

Η ένταξη της γαλλικής μπαγκέτας ή των “250 γραμμαρίων μαγείας και τελειότητας” –όπως την έχει χαρακτηρίσει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν– στον κατάλογο της UNESCO, “εξυμνεί τον γαλλικό τρόπο ζωής: η μπαγκέτα είναι ένα καθημερινό τελετουργικό, ένα βασικό στοιχείο του γεύματος, συνώνυμο με το μοίρασμα και την καλή διάθεση”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της UNESCO Οντρέ Αζουλέ ανακοινώνοντας το σκεπτικό του Οργανισμού.

(φωτογραφία αρχείου ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News