Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένα από τα αγαπημένα της αυτοκίνητα πουλήθηκε για 50.000 ευρώ σε δημοπρασία

Life
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένα από τα αγαπημένα της αυτοκίνητα πουλήθηκε για 50.000 ευρώ σε δημοπρασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αγαπημένο αυτοκίνητο της βασίλισσας έχει διανύσει πολύ λίγα χιλιόμετρα και είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως αποδεικνύεται και από το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου

Η εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ Β' πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, με ένα μεταξωτό μαντήλι κομψά δεμένο γύρω από το κεφάλι της, ήταν συνηθισμένη μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ιδίως όταν έμενε στο κάστρο Ουίνδσορ, στο Μπέρκσαϊρ. Τώρα ένα από τα πρώην αυτοκίνητά της, το Jaguar X-Type Estate, πωλήθηκε σε δημοπρασία για 50.000 ευρώ.

Δημοπρατήθηκε από τον οίκο Historics Auctioneers, στις εγκαταστάσεις Mercedes World, στο Γουέμπριτζ της Αγγλίας. Μιλώντας στην Daily Telegraph, ο υπεύθυνος του οίκου δημοπρασίας James Good, δήλωσε: «Ηταν συγκινητικό να προσφέρουμε προς πώληση το αυτοκίνητο της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας Ελισάβετ. Είμαστε ενθουσιασμένοι, όπως είμαι σίγουρος ότι είναι και ο νέος ιδιοκτήτης. Είναι ένα εξαιρετικά συλλεκτικό αυτοκίνητο... Είναι εντελώς μοναδικό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου «από το 2004 έως το 2009, η X-Type Estate δεν ήταν από τα επιθυμητά μοντέλα αλλά ποιος θα φανταζόταν ότι αυτό θα ήταν ένα από τα οχήματα που θα χρησιμοποιούσε η βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Κυκλοφορούσε με δύο επιλογές καυσίμου με τον μεγαλύτερο κινητήρα να είναι για βενζίνη».

Το αγαπημένο αυτοκίνητο της βασίλισσας έχει διανύσει πολύ λίγα χιλιόμετρα και είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως αποδεικνύεται και από το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News