default-image

Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά… Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμα δικαίωση είναι γεγονός

 

  • Ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν τους υδρογονάνθρακες

Όταν πριν από χρόνια η “ΚΡΗΤΗ TV” έκανε εκπομπές για τα κοιτάσματα και υπογράμμιζε την ανάγκη των ερευνών στην Κρήτη, κάποιοι χλεύαζαν και προσπαθούσαν να αποδημήσουν αυτή τη δημοσιογραφική έρευνα. Όλοι θυμόμαστε τις εκπομπές του Σαχίνη, αλλά και τα σχόλια που έκαναν τότε αυτοί που σήμερα προσπαθούν να οικειοποιηθούν την έρευνα. Ευτυχώς η τηλεόραση έχει αρχείο για να θυμίζει σε όλους αυτούς ότι εδώ και χρόνια στην “ΚΡΗΤΗ TV” γίνεται ρεπορτάζ, και αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και με εικόνες αλλά και κείμενα. Καλά θα κάνουν, λοιπόν, τώρα να σιωπήσουν και απλά να παραδεχτούν ότι ηττήθηκαν για μια ακόμα φορά, αν και δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Μάλιστα, έφτασαν τότε στο σημείο να χαρακτηρίζουν τους επιστήμονες που μιλούσαν γραφικούς.

Ευτυχώς, πάντως, που η δικαίωση στο θέμα των ερευνών ήρθε και οι τηλεθεατές της Κρήτης κατανοούν απόλυτα τι σημαίνει δημοσιογραφική έρευνα και επιμονή.

Από το 2007, τα μέσα του Όμιλου της “ΚΡΗΤΗ TV” ξεκίνησαν τις εκπομπές και τα ρεπορτάζ με πρόσωπα που τότε συστήθηκαν στο ευρύ κοινό και σήμερα δικαίως έχουν άποψη.

Επειδή λοιπόν υπάρχει κοντή μνήμη, τώρα ήρθε η ώρα της παραδοχής και κυρίως της αποδοχής που εδώ και χρόνια γινόταν σημείο χλευασμού, κάνοντας λόγο ακόμα και για σενάρια, λέει, επιστημονικής φαντασίας. Ευτυχώς η ίδια η ιστορία δικαιώνει και την πολύχρονη δημοσιογραφική έρευνα.

Τι έδειξε λοιπόν η ιστορία... Πως γραφικοί είναι αυτοί που δε βλέπουν ούτε κάτω από τη μύτη τους. Με τις υγείες σας, λοιπόν!

Είναι τουλάχιστον προκλητικό...

Τελικά πόσο δύσκολο είναι να μπει ένα “φρένο” στην τηλεοπτική κατρακύλα των Αθηνών; Εκπομπές χωρίς φαντασία και την ίδια ώρα θεματολογία μια από τα ίδια. Σεξιστικά σχόλια και ξεκατινιάσματα χωρίς όριο, μαζί με αποκαλύψεις της... κλειδαρότρυπας. Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί που “οραματίστηκαν” μια τηλεόραση γεμάτη από κιτρινισμό αλλά και ύβρεις; Ξέρετε κάτι; Αντί να “τη δουν” αλλιώς, μπαίνουν όλοι στη διαδικασία να κάνουν μια από τα ίδια... Και αυτή η “λογική” αφορά τους πάντες. Μάλιστα, Τατιάνες και Ζήνες “οργώνουν” χωρίς έλεος και κάπου εκεί έρχονται οι Λιάγκες και οι Ευαγγελάτοι για να μας θυμίσουν πώς είναι η κακή δημοσιογραφία. Όλα για τα νούμερα, που πολλές φορές μετατρέπουν σε νούμερα αυτούς που τα κυνηγάνε...

  • “Χτύπησε” η φίρμα...

Ναι, το έχει καβαλήσει το καλάμι και είναι γεγονός... Το πιο τραγικό είναι πως δεν έχουμε κατανοήσει και τον λόγο. Μάλιστα, βάζει τη μαμά να λέει για το πόσο κορυφαία είναι και να καλεί και στα τηλέφωνα. Όμως, για την ιστορία αυτό είναι το πρώτο σχόλιο που παραθέτουμε για την κοπελιά, που μάλλον έχει μπερδέψει τη δημοσιογραφία με την προβολή. Ως προς το πρώτο μάλλον λαμβάνει βαθμό κάτω από τη βάση. Τρέχα τώρα στην μαμά να καθαρίσει...

  • Βγάζει την είδηση και την αρπάζουν άλλοι

Μιλούσε για μήνες για το θέμα των εργατών γης. Το ανέφερε και στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής”, τσίμπησε την είδηση ο άλλος και την έκανε δική του... σημαία. Τελικά σε αυτό τον τόπο όλα είναι για την προβολή χωρίς ίχνος σεβασμού. Δεν είναι κακό να λέμε το καλό και κυρίως να το αναγνωρίζουμε. Μετά την αναφορά, τα social media γέμισαν με μπράβο... Και μάλλον αυτό το μπράβο είναι που πόνεσε τον τύπο που άρχισε τις αναλύσεις.

  • Σεργουλόπουλος-Μελιτά

“Πρωΐαν σε είδον την μεσημβρίαν” στην ΕΡΤ: Καιρό είχαμε να δούμε - η αλήθεια είναι - μια εκπομπή χαλαρή με πηγαίο χιούμορ και αβίαστη χημεία μεταξύ παρουσιαστών. Ετοιμόλογοι χωρίς φανφάρες και διάθεση επίδειξης γνώσεων, ευχάριστοι και φιλικοί προς τον τηλεθεατή. Το ευχαριστιούνται και οι καλεσμένοι, και αυτό φαίνεται. Νομίζω ότι, όσο περνάει ο καιρός, η συγκεκριμένη εκπομπή θα “δέσει” ακόμη περισσότερο.

  • Copy paste

Πόσο Μενεγάκη στην τοποθεσία ΣΚΑΪ νιώθει αυτή η Φαίη Σκορδά; Επόμενη στάση καλάμι και ψώνιου γωνία... Παρακαλώ πολύ, προσέξτε το κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας. Κυρίες, το πρωτότυπο είναι ένα. Καλό, κακό... ένα. Μην τα ξαναλέμε.

  • Βρε, βρε, πώς πόνεσε

Κρατούσε, λέει, το πόρισμα σαν κουρελόχαρτο και το διάβαζε. Αυτό είπε ο “δημοσιοκάφρος” στον φορέα, επειδή μάλλον πόνεσε η αποκάλυψη. Μεγάλε, αντί να φωνάζεις για τη χασούρα σου από τα καφέ του κέντρου, κάνε και κανένα ρεπορτάζ, μιας και την μπάλα την έχασες και αυτογκόλ έβαλες. Μάλιστα, ως προς τα αυτοτογκόλ μάλλον σε έχουν καταλάβει και οι πέτρες... και έχεις και να βγάλεις και δήμαρχο όπως δηλώνεις. Το σίγουρο είναι πως κούρασες... Αλήθεια, εσύ δεν κουράστηκες;

  • Μπράβο στη δημόσια τηλεόραση

Ναι, οι σειρές της είναι εξαιρετικές, παρά τα χαμηλά ποσοστά. Σκηνοθετικά άψογες, ερμηνείες μοναδικές και ηθοποιοί πρώτης γραμμής. Οφείλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στη δημόσια τηλεόραση, που σε αυτές τις δύσκολες εποχές κάνει μια τίμια προσπάθεια όσον αφορά την ψυχαγωγία και κυρίως τη μυθοπλασία. Μήπως να βάλουμε τις προτάσεις της στις επιλογές μας; Γιατί ορισμένα σίριάλ της είναι πραγματικά “διαμαντάκια”... με ποιότητα και κυρίως πλοκή, μακριά από τη λογική της σαπουνόπερας.

  • Τα “διαμαντάκια” της ΕΡΤ

Το 18μηνο της προσωρινής κράτησης στις “365 στιγμές” με τη Σοφία Παπαϊωάννου ήταν μια ομολογουμένως καλοδουλεμένη εκπομπή έρευνας. Όπως ό,τι συνήθως “υπογράφει” η ίδια. Οι ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι κατηγορήθηκαν για αδικήματα που δε διέπραξαν, προφυλακίστηκαν και πέρασαν μήνες στη φυλακή, πριν τελικά αθωωθούν στα δικαστήρια, δίδαξαν και κάτι ακόμη... Ανέδειξαν το θέμα του δημοσιογραφικού χειρισμού ιδίως σε υποθέσεις που δεν έχουν τελεσιδικήσει.

  • “Χτύπησε” πάλι η... δαιμόνια

Γυρνά πέριξ της Δασκαλογιάννη και κάνει καλά αυτό που ξέρει εδώ και χρόνια. Πάει πάνω-κάτω σαν την αλεπού (ο Θεός να την κάνει) και κάνει, λέει, ρεπορτάζ. Μάλιστα κρυμμένη κάτω από την τέντα βγάζει και φωτογραφίες με το κινητό της (ξέρει αυτή). Και μόλις στην παρέα προστεθεί η άλλη... δαιμόνια, “το φτυάρι παίρνει φωτιά”. Αλήθεια, τόσα χρόνια στον μικρόκοσμο που ζείτε δεν έχετε βρει κάτι πιο ουσιαστικό; Θα μου πεις, ό,τι προλάβουν μέχρι το μεσημέρι, γιατί για το βράδυ ούτε λόγος... Άλλωστε ο μικρόκοσμός τους έχει και ωράριο.

(φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News