Ένας από τους καλύτερους Έλληνες φωτογράφους στην «Κρήτη Σήμερα»

Κρήτη
Ένας από τους καλύτερους Έλληνες φωτογράφους στην «Κρήτη Σήμερα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αγοραστός Παπατσάνης μιλώντας στην εκπομπή αναφέρθηκε στις δυσκολίες του επαγγέλματος, στην σχέση του με την θεματική των μανιταριών, αλλά και το «μυστικό» για την σωστή λήψη

Ένας σπουδαίος Έλληνας φωτογράφος που «φιγουράρει» ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου, μίλησε στην «Κρήτη Σήμερα» για την ξεχωριστή του λήψη που κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 40.000 φωτογραφίες. Ο λόγος για τον Αγοραστό Παπατσάνη, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή αναφέρθηκε στις δυσκολίες του επαγγέλματος, στην σχέση του με την θεματική των μανιταριών, αλλά και το «μυστικό» για την σωστή λήψη.

«Στον διαγωνισμό υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός, όλες οι θεματικές κατηγορίες ήταν δύσκολες» τόνισε ο πολύπειρος φωτογράφος. «Ασχολούμαι με τη φωτογραφία μανιταριών πάνω από 22 χρόνια. Το συγκεκριμένο μανιτάρι το συλλέγω γιατί είναι ένας γαστρονομικός ‘’θησαυρός’’ που καρποφορεί για μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ Μάρτιο και Απρίλιο. Την χάρη μου την έκανε η φύση που μου έδωσε αυτό το σκηνικό απλόχερα» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Αγοραστός Παπατσάνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες μιας φωτογράφισης. «Είναι ένα προσωπικό πάθος η φωτογραφία. Δεν μπορείς εύκολα να πατήσεις ένα απλό κουμπί και να πεις ότι κάνεις κάτι ιδιαίτερο, γιατί ζούμε στην εποχή που ο καθένας μας είναι ένας μικρός φωτογράφος» δήλωσε και συνέχισε: «Όταν καλείσαι να ανταγωνιστείς φωτογράφους που βγάζουν λήψεις από Αμαζόνιο μέχρι Αυστραλία και από Ιαπωνία μέχρι Ανταρκτική, πρέπει να προσέξεις πολύ το κάδρο σου και επειδή έχουμε να κάνουμε με την φύση και εκεί τα πράγματα δεν είναι δεδομένα, θεωρώ ότι πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός, να σταθείς σε μια πολύ δυνατή στιγμή».

Σε μια φωτογράφιση, όλα ξεκινάνε από μια σκέψη και μετά με αγωγό τη φωτογραφική μηχανή μπορεί να γίνει εικόνα, τόνισε ο κ. Παπατσάνης, ο οποίος εξήγησε τις δυσκολίες που «κρύβονται» πίσω από μια φωτογράφιση. «Πίσω από κάθε επιτυχία υπάρχει ολόκληρο παρασκήνιο, εξοπλισμός, υπομονή, επιμονή. Το συγκεκριμένο κλικ δεν ήταν εύκολο, όπως και των άλλων βραβευμένων φωτογραφιών» εξήγησε ο σπουδαίος φωτογράφος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News