Στην «Κρήτη Σήμερα» η εικαστικός που ζωγράφισε την Ελισάβετ (βίντεο)

Κρήτη
Στην «Κρήτη Σήμερα» η εικαστικός που ζωγράφισε την Ελισάβετ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εικαστικός η οποία είχε ζωγραφίσει συνολικά 12 πορτρέτα της βασίλισσας, μίλησε για την μεγάλη στιγμή, που γνώρισε την Ελισάβετ

Η Ελληνίδα εικαστικός που είχε την τιμή να ζωγραφίσει πορτρέτα της βασίλισσας Ελισάβετ και μάλιστα να την γνωρίσει προσωπικά, μίλησε στην «Κρήτη Σήμερα» για αυτή την «εμπειρία ζωής» από την συνεργασία της με το παλάτι.

Η ιστορία της γνωριμίας της Ιωάννας Ευθυμίου με την Ελισάβετ προέκυψε τυχαία, το 2007. «Τότε ξεκίνησα να κάνω πορτρέτα με την βασίλισσα από μόνη μου, με τον τρόπο που εγώ ζωγραφίζω. Έκανα κάποια σκίτσα και αποφάσισα να τα στείλω στην βασιλική συλλογή. Είχα στείλει κάποιες φωτογραφίες των έργων μου, χωρίς ωστόσο να περιμένω ανταπόκριση» είπε αρχικά η κ. Ευθυμίου.

«Τελικά τους άρεσαν, και μου είπαν να κάνω και άλλα σχέδια στο συγκεκριμένο μοτίβο από τη ζωή της βασίλισσας, μου έστελναν φωτογραφίες της και τις ζωγράφιζα» πρόσθεσε η καλλιτέχνιδα, η οποία κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με το παλάτι, είχε αποτυπώσει την βασίλισσα από την ηλικία των δύο ετών.

Η εικαστικός η οποία είχε ζωγραφίσει συνολικά 12 πορτρέτα της βασίλισσας, μίλησε για την μεγάλη στιγμή, που γνώρισε την Ελισάβετ. «Η βασίλισσα μου έδωσε την άδεια της, να κάνω δύο μεγάλες εκθέσεις στο Λονδίνο. Το 2012, με την ευκαιρία των 60 χρόνων από την ενθρόνιση της, με κάλεσε σ’ ένα δείπνο που έγινε προς τιμήν της. Τότε την γνώρισα και από κοντά, μου έσφιξε το χέρι» δήλωσε συγκινημένη.

Επισημαίνεται, ότι η Ιωάννα Ευθυμίου έχει υπό την επίβλεψη της άλλη μια σημαντική έκθεση, αυτή της Μαρίας Κάλλας. «Κάνω ένα πρότζεκτ για την Μαρία Κάλλας κάθε χρόνο στο Μονακό. Η επόμενη έκθεσή μου είναι τον Μάιο στην όπερα του Μόντε Κάρλο και στο Hotel de Paris, με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας» δήλωσε η ζωγράφος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News