Απίθανη φθινοπωρινή σαλάτα με σουλτανίνα από την Κρήτη

Life
Απίθανη φθινοπωρινή σαλάτα με σουλτανίνα από την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διαφορετική πρόταση είναι μια σαλάτα με τρία υλικά

Οι σαλάτες εποχής είναι οι καλύτερες καθώς απολαμβάνουμε λαχανικά και φρούτα που παράγονται έξω από τεχνητές συνθήκες. Μια τέτοια διαφορετική πρόταση είναι η σαλάτα με 3 υλικά και περιλαμβάνει φινόκιο, πράσινο μήλο και ρώγες από σταφύλι σουλτανίνας. Για το dressing χρειάζονται:

• 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο

• 1 κουτ. σούπας πετιμέζι

• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα

• 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

• 1 κουτ. σούπας κρασόξιδο

• λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Κόβετε τα φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες, όπως κάνουμε και στα κρεμμύδια. Τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα πιέζετε με τα χέρια σας για να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.

Βήμα 2

Καθαρίζετε το πράσινο μήλο από τη φλούδα και τα κουκούτσια του και το κόβετε σε μικρούς κύβους. Τους ρίχνετε μέσα στη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τις ρόγες της σουλτανίνας και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε στο μπλέντερ το κρασόξιδο, το ελαιόλαδο και το μαραθόσπορο. Κάνετε ένα πρώτο χτύπημα για να σπάσουν οι σπόροι του μαραθόσπορου και στη συνέχεια προσθέτετε το πετιμέζι και τη μουστάρδα. Χτυπάτε ξανά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Βήμα 4

Περιχύνετε τη σαλάτα με τα 2/3 του dressing και ανακατεύετε καλά. Καλό θα είναι να την αφήσετε να δροσίσει στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Ύστερα περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News