Αριστος μαθητής στο σχολείο και βοσκός ο 12χρονος Βασίλης (vid)

Κρήτη
Αριστος μαθητής στο σχολείο και βοσκός ο 12χρονος Βασίλης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 12χρονος Βασίλης ξυπνά στις 5 το πρωί και αναλαμβάνει χρέη κτηνοτρόφου, πριν πάει στο σχολείο

Γεννήθηκε και ζει στην Απείρανθο, το χωριό του Μανώλη Γλέζου, που φημίζεται για το καλό φαγητό και την ιστορία του και στο οποίο όλοι μιλούν κρητικά, αλλά δεν βρίσκεται στην Κρήτη. Ο 12χρονος Βασίλης Γιακουμής από τη Νάξο είναι άριστος μαθητής στο σχολείο, όμως είναι και βοσκός, αφού βοηθά καθημερινά στο μαντρί της οικογένειάς του πριν πάει στο σχολείο.

Ο μικρός Βασίλης είναι άριστος μαθητής, όμως, εκτός από το σχολείο, όπως λέει ο ίδιος στην εκπομπή «Στούντιο με θέα», βοηθά την οικογένειά του στις δουλειές. Ως παιδί κτηνοτρόφων για να μπορέσει να είναι δίπλα στις δουλειές του πατέρα του, ξυπνά κάθε πρωί στις 05:00 και βοηθά στο μαντρί.

Ξυπνά προτού ξημερώσει. Πηγαίνει στη στάνη για να κάνει αυτό που του έχει μάθει ο πατέρας του και στη συνέχεια παίρνει την τσάντα του και πηγαίνει στο σχολείο. Το παιδί είναι σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις του, στα μαθήματα και οι εκπαιδευτικοί έχουν μόνο καλά λόγια να πουν στους γονείς του. «Το έχω συνηθίσει, για μένα δεν είναι δύσκολο», λέει ο μικρός Βασίλης και εξηγεί ότι τα Σαββατοκύριακα ταΐζει και αρμέγει τα ζώα. «Δεν με δυσκολεύει καμία δουλειά», λέει ο μαθητής και δίνει το παράδειγμα σε όλους ότι όταν θέλεις κάτι πολύ, μπορείς να το καταφέρεις.

(Φωτογραφία: Glomex)

//--> //-->

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News