Κλιμάκιο της UNESCO στο ιστορικό Κράσι (βίντεο)

Κρήτη
Κλιμάκιο της UNESCO στο ιστορικό Κράσι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις τριήμερες εκδηλώσεις μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος

Σύμφωνο συνεργασίας με κλιμάκιο της UNESCO αναμένεται να υπογραφθεί στο ιστορικό χωριό Κράσι του Δήμου Χερσονήσου την προσεχή Κυριακή, στο πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για την μικρασιατική καταστροφή.

Οι εκπρόσωποι του διεθνούς φορέα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον πλάτανο - θαύμα της φύσης και να γνωρίσουν την Κρητική φιλοξενία, σε έναν τόπο από τον οποίο πέρασαν προσωπικότητες, όπως ο Νίκος Καζαντζάκης. 

Για τις τριήμερες εκδηλώσεις μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος. «Υπάρχει μια ευρύτερη προσπάθεια του δήμου στα πλαίσια των τελετών μνήμης για την μικρασιατική καταστροφή, προκειμένου να τιμήσουμε εκείνη την εποχή».

Οι εκδηλώσεις, όπως ανέφερε ο κ. Σέγκος, ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου στο χωριό Επάνω Βάθιας στην δημοτική ενότητα Γουβών. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 1 Οκτωβρίου ξεκινά η εσπερίδα στο πνευματικό κέντρο Μοχού, με σημαντικούς ομιλητές που θα αναφερθούν στις ιστορικές διαδρομές εκείνης της εποχής, εξήγησε ο κ. Σέγκος.

Έπειτα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η τρίτη μέρα των εκδηλώσεων Κυριακή 2 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό πλάτανο στο χωριό Κράσι, όπου εκεί το ίδρυμα Έλλης Αλεξίου που διοργανώνει μαζί με τον Δήμο την εκδήλωση, θα υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με κλιμάκιο της UNESCO, με αντικείμενο την ιστορική μνήμη γύρω αυτή την συγκεκριμένη εποχή. Κλείνοντας, ο κ. Σέγκος απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες, να παραβρεθούν στις τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News