default-image

Έφυγε από τη ζωή ο ράπερ Coolio - Ερμηνευτής του «Gangsta’s Paradise»

Life
Έφυγε από τη ζωή ο ράπερ Coolio - Ερμηνευτής του «Gangsta’s Paradise»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διάσημος ράπερ σύμφωνα με πληροφορίες πήγε στην τουαλέτα και υπέστη ανακοπή καρδιάς

Νεκρός στην τουαλέτα του σπιτιού ενός φίλου του στο Λος Άντζελες εντοπίστηκε ο ράπερ Coolio, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν το 1995 κυκλοφόρησε το «Gangsta's Paradise» το οποίο ήταν το soundtrack της ταινίας «Dangerous Minds».

Ο επί χρόνια μάνατζερ του ανέφερε ότι ο 59χρονος ράπερ πήγε στην τουαλέτα στο σπίτι του φίλου του και αργούσε να βγει, με το φίλου του να ανησυχεί. Τελικά μπ΄κηε στην τουαλέτα και βρήκε τον Coolio στο πάτωμα χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με το TMZ, που μίλησε με τον μάνατζερ του ράπερ, τα μέλη του πληρώματος του ασθενοφόρου που έφτασαν στο σημείο εκτίμησαν πως ο Coolio υπέστη ανακοπή καρδιάς, ωστόσο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ή αιτία θανάτου του. Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Coolio μοιράστηκε στο Twitter και ο ράπερ Ice Cube.

Λίγα λόγια για τον ράπερ Coolio

Γεννημένος στην Καλιφόρνια στις αρχές της δεκαετίας του '60 (1963) άφησε τις σπουδές του για τη μουσική και το 1994 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «It Takes a Thief». Εναν χρόνο αργότερα όμως θα έχει.... ραντεβού με την επιτυχία καθώς κυκλοφορεί το Gangsta's Paradise. Το τραγούδι έλαβε διθυραμβικές κριτικές από κριτικούς μουσικής και κέρδισε βραβείο Grammy. Έχει λάβει άλλες 6 υποψηφιότητες για το βραβείο, ενώ οι παρωδίες του τραγουδιού ήταν και αυτές πολύ επιτυχημένες.

Μάλιστα, ο κωμικός Αλ Γιάνκοβιτς κυκλοφόρησε μια παρωδία του τραγουδιού με τίτλο "Amish Paradise" και ο Coolio ισχυρίστηκε ότι ο Γιάνκοβιτς δεν είχε πάρει άδεια για αυτήν την παρωδία. Το θέμα τελικά δεν κατέληξε στα δικαστήρια.

Ο Coolio έχει επίσης ασχοληθεί με την φιλανθρωπία και τον κοινωνικό ακτιβισμό. Ο ίδιος επιλέχθηκε από την "Environmental Justice and Climate Change" ως επίτιμο μέλος της και γύρισε την Αμερική για να επισκεφτεί κολέγια και πανεπιστήμια για Αφροαμερικανούς, όπου έδωσε ομιλίες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Εχει ασχοληθεί και με την πολιτική, καθώς διοργάνωσε τις προεκλογικές εκστρατείες της πορνογραφικής ηθοποιού Τσέρι ΝτεΒιλ για διάφορα αξιώματα ως μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος. Επίσης είχε περάσει και από την τηλεόραση στην σειρά του Nickelodeon "Kenan and Kel" αλλά και την τηλεοπτική σειρά "Cookin' with Coolio", στην οποία ο ίδιος μαγειρεύει και τραγουδάει ταυτόχρονα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News