Λασίθι: Βουτιά στα καταγάλανα νερά της παραλίας Ιτάνου (εικόνες)

Κρήτη
Λασίθι: Βουτιά στα καταγάλανα νερά της παραλίας Ιτάνου (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας στον αρχαιολογικό χώρο με μια βουτιά στα δροσερά νερά της περιοχής

Η Ίτανος βρίσκεται 96 χλμ ανατολικά του Αγίου Νικολάου και 26 χλμ ανατολικά της Σητείας, λίγο βόρεια από το διάσημο φοινικόδασος στο Βάι. Εδώ βρισκόταν η σπουδαία αρχαία πόλη της Ιτάνου, της οποίας

ερείπια υπάρχουν διάσπαρτα στην περιοχή. Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Ιτάνου υπάρχουν οι τρεις συνεχόμενοι κόλποι της Ερημούπολης με όμορφες παραλίες. Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας στον αρχαιολογικό χώρο με μια βουτιά στα δροσερά νερά της περιοχής.

Ο δρόμος που φτάνει εδώ σταματάει στη μεσαία αμμουδιά της Ερημούπολης και σταθμεύετε πολύ κοντά στη θάλασσα, σε σημείο που το χειμώνα σχηματίζεται μικρός υγρότοπος. Από εκεί ξεκινούν δύο σύντομα μονοπάτια που οδηγούν στις άλλες δύο παραλίες. Η πρώτη παραλία βρίσκεται στα νότια, αφού διασχίσετε τον αρχαίο οικισμό της Ιτάνου. Δεν είναι οργανωμένη, έχει ανοιχτόχρωμη άμμο και ήρεμα νερά, ενώ χαρακτηριστικό της είναι οι συστάδες με Κρητικούς Φοίνικες που τροφοδοτούνται από το έλος της Ιτάνου που έχει έκταση περίπου 17 στρεμμάτων. Βόρεια από το χώρο στάθμευσης βρίσκεται η μεγάλη παραλία της Ερημούπολης, με τα χαρακτηριστικά ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και την ψιλή άμμο. Δεν είναι οργανωμένη, αν και πλέον έχει γίνει αρκετά γνωστή, μαζεύοντας αρκετό κόσμο.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες απο το cretanbeaches.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News