Πέγκυ Ζήνα στο neakriti.gr: Στην Κρήτη βιώνω ένα αίσθημα οικογενειακής φροντίδας και νιώθω οικεία

Κρήτη
Πέγκυ Ζήνα στο neakriti.gr: Στην Κρήτη βιώνω ένα αίσθημα οικογενειακής φροντίδας και νιώθω οικεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σπουδαία τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα μίλησε στο neakriti.gr για τη συνεργασία της με τον Χρήστο Νικολόπουλο, τα σχέδιά της αλλά και την ιδιαίτερη σχέση της με την Κρήτη

Η Πέγκυ Ζήνα και ο Χρήστος Νικολόπουλος βρέθηκαν στην Κρήτη για μια μουσική παράσταση με δυνατές στιγμές από την προσωπική πορεία τους.

Η σπουδαία λαϊκού ρεπερτορίου τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα μίλησε στο neakriti.gr για την συνεργασία της με τον πιο πολυτραγουδισμένο και αγαπημένο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο, για την ιδιαίτερη σχέση της με την Κρήτη αλλά και τα σχέδιά της.  

Η χαρά μου είναι διπλή γιατί τραγουδάω με ένα μύθο και γνώρισα έναν άνθρωπο που θέλω για πάντα στη ζωή μου  

Η συνεργασία μου με τον Χρήστο Νικολόπουλο είναι ένα ακόμη όνειρό μου που εκπληρώνεται γιατί είναι ένας συνθέτης που τραγουδάω όλα αυτά τα χρόνια έχω διασκευάσει και αρκετά τραγούδια του. Φέτος που ήρθε η στιγμή να συναντηθούμε επί σκηνής γνώρισα έναν από τους πιο υπέροχους και καλούς ανθρώπους αυτού του χώρου ένας άνθρωπος γεμάτος φως που ξεχειλίζει από υγεία για αυτό και φαίνεται σαν μωρό παιδί. 

Είναι ο πιο ενεργός συνθέτης, καθώς τραγουδιέται από κάθε είδους μουσικό πρόγραμμα και τα τραγούδια του είναι ευρέου φάσματος. Η χαρά μου λοιπόν είναι διπλή γιατί και τραγουδάω με ένα μύθο και έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο που θέλω για πάντα στη ζωή μου.   

Είμαι συνδεδεμένη με όλη την Κρήτη, νομίζω όμως λίγο περισσότερο με το Ηράκλειο και αυτό γιατί έχω κάνει τις περισσότερες συναυλίες μου εκεί.

Στην Κρήτη έχω ανθρώπους που τους γνωρίζω με τα μικρά τους ονόματα 

Σε όποιο μέρος της Κρήτης και να πάω λαμβάνω μεγάλη αγάπη, βιώνω μια αίσθηση οικογενειακής φροντίδας, δηλαδή σαν να είμαι συγγενείς τους και να έρχομαι να τους δω, με τη φιλοξενία τους είναι πάντα η ίδια. Στο νησί πλέον έχω ανθρώπους που τους γνωρίζω με τα μικρά τους ονόματα μετά από τόσα χρόνια και έχουμε αποκτήσει δικούς μας κώδικες. Οι Κρητικοί σαν στόφα ανθρώπων είναι εκείνοι που, αν δεν πας να τους κοροϊδέψεις, θα σου δείχνουν την εκτίμησή τους και την αγάπη τους για πάντα και κρατάνε παντοτινές σχέσεις και φιλίες. Νιώθω οικεία αυτή νομίζω είναι η λέξη για την Κρήτη.

Το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας νέος καλλιτέχνης για να ξεχωρίσει στο χώρο μας είναι η αλήθεια του! Να έχει καλή φωνή και ταλέντο. Να ακολουθεί το ένστικτό του και να δείχνει την αλήθεια του όποια και αν είναι αυτή και να μην είναι μιμητικός μόνο έτσι κάποιος ξεχωρίζει. Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν καλή φωνή και τους βλέπουμε να ξεχωρίζουν κάποιο μέρος της αλήθειας τους έχουν παρουσιάσει. 

 Εγώ δεν διάλεξα αυτή τη δουλειά για να γίνω γνωστή και για αυτό δεν περιφέρομαι και ως γνωστή

Στα Social Media εγώ έχω προσπαθήσει να μυηθώ το τελευταίο διάστημα. Είναι πάρα πολύ γρήγορα και για αυτό το λόγο κάποιο μπορεί να γίνει γνωστός μέσα από αυτά. Όμως οι καριέρες αυτές κρατάνε λίγο, πως τα stories κρατάνε για 24 ώρες, έτσι και οι καριέρες αυτές κρατούν για 1-1,5 χρόνο το πολύ. Σεβαστές όμως είναι και αυτές αν το θέμα κάποιου είναι να γίνει γνωστός. Εγώ δεν διάλεξα αυτή τη δουλειά για να γίνω γνωστή και για αυτό δεν περιφέρομαι και ως γνωστή. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπός μια κανονική μαμά και μια κανονική σύζυγός. 

Σε δική μου συναυλία δεν έχει συμβεί ο κόσμος να κρεμάσει πανό και να διαδηλώνει, πιστεύω ότι με το κοινό μου υπάρχει ένα αμοιβαίος σεβασμός, δεν έχουν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα συναυλία μου ως κάποια εκδήλωση αγανάκτησης. Το θεωρώ κάπως άβολο όμως και για τον καλλιτέχνη και για το υπόλοιπο κοινό που έχει έρθει για να διασκεδάσει και το δικό μου κοινό δεν θα ήθελα να αισθανθεί άβολα.  

Είμαι ένας κανονικός άνθρωπός μια κανονική μαμά και μια κανονική σύζυγός

Αν όμως μου συνέβαινε νομίζω θα έβρισκα τον τρόπο να κατευνάσω τα πνεύματα και πολύ γρήγορα να αλλάξω αυτό το κλίμα να τους ηρεμήσω με όμορφο τρόπο και πολύ αγάπη και να συνεχίσουν να διασκεδάζουν. Παρόλα αυτά όμως κατανοώ την οργή τους. 

Θα δεχόμουν ρόλο σε σειρά ή ταινία αν είχε χιούμορ ή αν είχε νόημα και φυσικά να ήταν guest εμφάνιση. Βασικό ρόλο όμως θα είχε η εμπιστοσύνη μου απέναντι στον σκηνοθέτη προκειμένου να μην εκτεθώ καθώς δεν είμαι ηθοποιός. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι έχει τόσα κοινά το τραγούδι με την υποκριτική, γιατί και στο τραγούδι ρόλους υποδυόμαστε από την κάθε ιστορία που τραγουδάμε στον κόσμο.  

Μετά την συναυλία μου στην Κρήτη, θα ακολουθήσουν μερικές ακόμη με τον Χρήστο Νικολόπουλο και έπειτα κάποιες συναυλίες μόνη μου και κάποια σπουδαία αφιερώματα για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου στα οποία μετέχω με όλη μου την ψυχή. Έπειτα στις 12 Σεπτέμβρη θα συμμετέχω σε ένα μεγάλο αφιέρωμα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τον Γιώργο Ζεμπέτα και το χειμώνα θα εμφανίζομαι για άλλη μια χρονιά στο αγαπημένο μου Baraonda. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News