Ουράνια τόξα σε καταρράκτες υπό το σεληνόφως, μέσα από τον φακό του Brian Hawkins

Life
Ουράνια τόξα σε καταρράκτες υπό το σεληνόφως, μέσα από τον φακό του Brian Hawkins

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βασικό πεδίο δράσης του είναι το Εθνικό Πάρκο Yosemite, όπου ο αφρός από τους καταρράκτες δέχεται αρκετό φεγγαρόφωτο για να δημιουργεί αυτό το ειδικό φαινόμενο

Εδώ και 11 χρόνια ο Brian Hawkins φωτογραφίζει αδιαλείπτως moonbows, ουράνια τόξα σε καταρράκτες υπό το σεληνόφως.

Το βασικό πεδίο δράσης του είναι το Εθνικό Πάρκο Yosemite, όπου ο αφρός από τους καταρράκτες δέχεται αρκετό φεγγαρόφωτο για να δημιουργεί αυτό το ειδικό φαινόμενο.

Η πολυετής εμπειρία του Αμερικανού φωτογράφου του έχει δώσει τέτοιον βαθμό ειδίκευσης που έχει ετοιμάσει και έναν ειδικό ιστότοπο στον οποίο μοιράζεται με τους ενδιαφερόμενους τα ευρήματά του ( https://www.yosemitemoonbow.com/ ). «Στην πράξη, είναι πιο εύκολο να τα δεις σε μια ξάστερη βραδιά όταν η σελήνη είναι σχεδόν γεμάτη και στέκεσαι κοντά στην αχλή του καταρράκτη.

Θα συνιστούσα να παρατηρείς από τη στιγμή που η σελήνη απέχει δυο μέρες από το να είναι 100% γεμάτη. Αν είσαι αρκετά τυχερός να το αιχμαλωτίσεις με τον φακό σου, τα moonbows στη διάρκεια μιας υπερπανσελήνου είναι ακόμη πιο έντονα» συμβουλεύει.

«Στο ανθρώπινο μάτι, τα moonbows τυπικά δείχνουν αδιάφορα και άχρωμα, εμφανιζόμενα σαν ένα γκρίζο τόξο μέσα στην αχλή του καταρράκτη. Αυτό, επειδή η χρωματική ευαισθησία της ανθρώπινης όρασης είναι μειωμένη σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού» εξηγεί.

Σε μια εντυπωσιακή ταινία του μικρού μήκους, ο Hawkins μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε σε πραγματικό χρόνο αυτά τα «ουράνια τόξα υπό το σεληνόφως», τα χρώματα να χορεύουν στο φως του φεγγαριού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News