Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν χιμπατζή που διέφυγε από το χώρο του - Αντιδράσεις στα Social Media

Life
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν χιμπατζή που διέφυγε από το χώρο του - Αντιδράσεις στα Social Media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντολογική Ομοσπονδία οργανώνει για σήμερα Κυριακή 26 Ιουνίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Τι αναφέρει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ο  χιμπατζής, ηλικίας 27 ετών, ήταν ο μεγαλύτερος από τους εννέα του Πάρκου, με ύψος 1,60 σε όρθια θέση και βάρος 60 κιλά.

Κατάφερε να υπερπηδήσει τα ηλεκτροφόρα καλώδια και να περάσει την τάφρο που υπάρχει περιμετρικά, με τη διοίκηση να παίρνει την απόφαση να τον θανατώσει.

Ο χιμπατζής βγήκε στον περιβάλλοντα χώρο του Πάρκου και οι υπεύθυνοι δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν. Αποφάσισαν να τον θανατώσουν ισχυριζόμενοι πως δεν μπορούσαν να του κάνουν αναισθητική ένεση, αφού θα χρειάζονταν 15 λεπτά για να δράσει.

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ είπε στον ΑLPHA ότι χρησιμοποιήθηκε πυροσβεστήρας που δεν περιλαμβάνεται στο «πρωτόκολλο» που επικαλείται το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αλλά ήταν προφανώς μια προσπάθεια για να φοβίσουν το ζώο και να μπορέσουν να το πιάσουν.

//--> //-->

Τι αναφέρει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

«Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

Αντίστοιχο περιστατικό αντιμετώπισε το πάρκο και τον Δεκέμβριο του 2018, όταν δύο τζάγκουαρ θανατώθηκαν αφότου πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους».

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντολογική Ομοσπονδία οργανώνει για σήμερα Κυριακή 26 Ιουνίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Οι αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

https://twitter.com/counselor_2020/status/1540942452177125376

https://twitter.com/polyperyfanos/status/1540782116010528770

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News