Η μάχη των youtubers και στην Κρήτη

Κρήτη
Η μάχη των youtubers και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το επάγγελμα “youtuber” μπορεί να είναι άγνωστο σε πολλούς, είναι όμως αρκετά προσοδοφόρο και δημοφιλές μεταξύ των εφήβων

Κατά πολλούς είναι ένα επάγγελμα του μέλλοντος, για άλλους μια μόδα που θα χαθεί όσο εμφανίζονται οι νέες πλατφόρμες στα Social Media. Στην Ελλάδα, όπως και στην Κρήτη, δεν είναι λίγοι οι youtubers, οι οποίοι καταφέρνουν μέσα από τη δουλειά τους να βγάζουν και χρήματα.

Βέβαια, στο εξωτερικό πάνω στο Youtube έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία με τεράστια κέρδη. Οι λεγόμενοι “youtubers”, με τα βίντεο που δημιουργούν και τη δύναμη του διαδικτύου, επηρεάζουν μια ολόκληρη γενιά.

Είναι αυτό το επάγγελμα του μέλλοντος για τους σημερινούς νέους ή μια ακόμη μόδα που θα περάσει; Το επάγγελμα “youtuber” μπορεί να είναι άγνωστο σε πολλούς, είναι όμως αρκετά προσοδοφόρο και δημοφιλές μεταξύ των εφήβων.

Εκατομμύρια νέοι σε όλο τον κόσμο ονειρεύονται να γίνουν διάσημοι μέσα από το δικό τους «κανάλι» στο Youtube, όπως κάνουν τα πρότυπά τους. Εκτός από τη δόξα, σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το χρήμα, μιας και ο δημιουργός ενός δημοφιλούς βίντεο έχει σημαντικά έσοδα από χορηγούς, που τον πληρώνουν για να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα τους, αλλά και από τις διάφορες διαφημίσεις που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Το επάγγελμα youtuber είναι εδώ για να μείνει, όπως και δεκάδες άλλα επαγγέλματα της «ψηφιακής» εποχής, που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες των δισεκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου. Στον κόσμο του Youtube, όπως και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, το κοινό είναι αυτό που αποφασίζει, αλλά και αυτό που δημιουργεί το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου.

(φωτογραφία pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News