Γαβρίλος Βουγιούκας: Ο Έλληνας που κάνει τα κονσερβοκούτια να «κελαηδούν» (βίντεο)

Life
Γαβρίλος Βουγιούκας: Ο Έλληνας που κάνει τα κονσερβοκούτια να «κελαηδούν» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα μπορούν να γίνουν μία κατασκευή και γιατί όχι ένα μουσικό όργανο, αναφέρει χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο ελαιοχρωματιστής, Γαβρίλος Βουγιούκας

Στην όμορφη Λέσβο, ζει και εργάζεται, ο δημιουργός και κατασκευαστής μουσικών οργάνων, Γαβρίλος Βουγιούκας.. από κονσερβοκούτια. Ο κ. Βουγιούκας είναι 36 χρονών και ελαιοχρωματιστής στο κύριο επάγγελμα.

Η δημιουργία μουσικών οργάνων απαιτεί φαντασία και αξιοποίηση κάθε είδους υλικού που πολλοί συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε για τα σκουπίδια, δήλωσε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο ελαιοχρωματιστής, Γαβρίλος Βουγιούκας.

Έχετε ακούσει το ρητό, «τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου;» Σουρωτήρια, καπάκια, κουδουνάκια, κουτάκια αναψυκτικών, κονσερβοκούτια, κεσεδάκια από γιαούρτι και όλα τα αντικείμενα που μπορούν να δημιουργήσουν ένα προσδιορισμένο πλαίσιο, είναι εν δυνάμει μουσικα όργανα.

«Δεν πετάμε τίποτα. Πειραματίστηκα στην αρχή με τις κονσέρβες και κατάλαβα ότι όλα μπορούν να γίνουν μία κατασκευή» εξηγεί ο κ. Βουγιούκας. Ενώ αναφορικά για το πως ξεκίνησε αυτή την ασχολία,  είπε «από χόμπυ την περίοδο της καραντίνας» αλλά το βρήκε πολύ ενδιαφέρον και το συνέχισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News