Xάρι-Μέγκαν: Σάλος για το ζεύγος που επέστρεψε στις ΗΠΑ με ιδιωτικό τζετ – Τι συνέβη (βίντεο)

Life
Xάρι-Μέγκαν: Σάλος για το ζεύγος που επέστρεψε στις ΗΠΑ με ιδιωτικό τζετ – Τι συνέβη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ζεύγος Σάσεξ βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο - Επέστρεψε από τον τετραήμερο εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' με ένα ιδιωτικό αεροσκάφος που δημιουργεί μεγάλες ποσότητες ρύπανσης

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα τον Φεβρουάριο του 2021, επέστρεψαν στις ΗΠΑ την Κυριακή με τον γιο τους, Άρτσι, 3 ετών, και την κόρη τους, Λίλιμπετ που γιόρτασε στο Λονδίνο τα πρώτα της γενέθλια.

Έφυγαν πριν τελειώσουν οι εορτασμοί και παρακολούθησαν την παρέλαση του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, μετά την επιστροφή τους στην Καλιφόρνια.

Το ζεύγος Σάσεξ βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο, επειδή επέστρεψε από τον τετραήμερο εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' με ένα ιδιωτικό αεροσκάφος που δημιουργεί μεγάλες ποσότητες ρύπανσης.

Το κομψό αεροσκάφος διαθέτει επίσης μια «ιδιωτική καμπίνα» και μπορεί να μεταφέρει έως και 13 επιβάτες, ανέφεραν οι Times την Τρίτη.

Το ταξίδι των 5.500 μιλίων του ζευγαριού από το Φάρνμπορο της Αγγλίας προς τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια εκτιμάται ότι είχε εκπέμψει σχεδόν 60 τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με έναν πάροχο ναυλωμένων πτήσεων.

Σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας του Παρισιού, η οποία επιδιώκει να διατηρήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη πολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, το ετήσιο αποτύπωμα άνθρακα ενός ατόμου θα πρέπει να περιορίζεται στους 2,1 τόνους ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μαρκλ ξεπέρασαν αυτό το όριο κατά σχεδόν 15 φορές με μία και μόνο πτήση, έγραψε η έγκριτη εφημερίδα.

«Λένε ότι βοηθούν τους ανθρώπους και τον πλανήτη και μετά παίρνουν ιδιωτικά τζετ», είπε στην εφημερίδα ο βασιλικός συντάκτης Τομ Κουίν. «Λένε στους ανθρώπους να προσέχουν το περιβάλλον και μετά δεν φροντίζουν οι ίδιοι το περιβάλλον. Είναι τρομερά υποκριτικό».

Φωτογραφία AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News