Νεκτάριος Φαρμάκης: Η επίσκεψη στην Κρήτη, το τρελό του όνειρο και τα μελλοντικά σχέδια

Κρήτη
Νεκτάριος Φαρμάκης: Η επίσκεψη στην Κρήτη, το τρελό του όνειρο και τα μελλοντικά σχέδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανυπομονώ να βρεθούμε με το ιδιαίτερα θερμό κοινό της Κρήτης» ανέφερε ο ηθοποιός Νεκτάριος Φαρμάκης

Για την αγάπη του για το θέατρο, την τέχνη, και τα μελλοντικά του σχέδια μίλησε ο ηθοποιός Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Κρήτη τον Ιούλιο, στο πλαίσιο της περιοδείας της παράστασης «Περσέας και Ανδρομέδα».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Νεκτάριου Φαρμάκη

Φωτογράφος: Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Κύριε Φαρμάκη, συνεργάζεστε χρόνια με την αγαπημένη όλων την κ. Ρουγγέρη… Μιλήστε μας για αυτή την συνεργασία.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή είναι εδώ και πολύ καιρό η θεατρική μου οικογένεια. Έχουμε συνεργαστεί αρκετές φορές με επιτυχία σε πολλές παραστάσεις. Νιώθω πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στην παράσταση Περσέας και Ανδρομέδα, σε μια τόσο προσεγμένη θεατρική διασκευή του αρχαίου ελληνικού μύθου. Είναι μια ακόμη πολύτιμη συνεργασία, επειδή είναι μια σκηνοθέτις που έχει τεράστια εμπειρία στο θέατρο και έχει αφοσιωμένο κοινό.

Εφέτος θα σας δούμε στην καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ στον ρόλο του Περσέα…  Μεταφέρετέ μας στην παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας μας.

Ο Περσέας ήταν γιος του Δία και της Δανάης. Παππούς του ήταν ο Ακρίσιος, βασιλιά του Άργους. Είχε μάθει από χρησμό πως θα αποκτήσει εγγονό από τη Δανάη και πως θα σκοτωθεί από αυτόν. Γι’ αυτό τη φυλάκισε. Ο Δίας γοητευμένος από την ομορφιά της Δανάης, την επισκέπτεται με τη μορφή χρυσής βροχής. Από την ένωση αυτή γεννιέται ο Περσέας. Ο Ακρίσιος έκλεισε σε ένα κουτί την Δανάη και τον γιο της και το έριξε στη θάλασσα. Το κουτί το βγάζει το κύμα στη Σέριφο, όπου το βρίσκει ο αδελφός του βασιλιά του νησιού και τους φιλοξενεί. Εκεί μεγαλώνει ο Περσέας και κάποτε ο βασιλιάς Πολυδέκτης του αναθέτει έναν άθλο, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Στο ταξίδι αυτό ο Περσέας γνωρίζει την Ανδρομέδα, κόρη του βασιλιά Κηφέα, δεμένη σε έναν βράχο για να θυσιαστεί σε ένα τέρας, επειδή η μητέρα της έχει προκαλέσει την οργή του Ποσειδώνα. Οι δύο νέοι ερωτεύονται. Ο δρόμος από κει και ύστερα θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος όσο του Περσέα και της Ανδρομέδας.

Πώς πιστεύετε ότι επηρέασε η covid εποχή το θέατρο και γενικότερα τον χώρο της τέχνης;

Ασφαλώς μας επηρέασε με πολλούς τρόπους. Περάσαμε όλοι από διάφορα στάδια, πόσο μάλλον εμείς οι ηθοποιοί, που βρεθήκαμε για πολύ χρόνο μακριά από τον ζωτικό μας χώρο, το θέατρο. Βέβαια η όμορφη τέχνη του θεάτρου επιβιώνει πάντα και καμιά πανδημία δεν

τη σταματάει, γιατί όλοι μας έχουμε ανάγκη να μοιραστούμε ωραίες ιστορίες και δυνατά συναισθήματα. Και ευρύτερα επηρεάστηκε η τέχνη, γι’ αυτό τώρα έχουμε μια πληθώρα παραστάσεων, συναυλιών, εκθέσεων κτλ. Η σχέση του ατόμου με την τέχνη δεν ανακόπτεται με τίποτα.

Έχετε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις….. Πού θα σας δούμε την επόμενη χειμερινή θεατρική σεζόν;

Προς το παρόν υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για θεατρικές και τηλεοπτικές συμμετοχές που δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμες.

Σας απολαμβάνουμε και σε τηλεοπτικά σήριαλ… μιλήστε μας για τις διαφορές του να παίζεις σε ένα τηλεοπτικό σήριαλ και του να παίζεις στο θέατρο.

Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά μέσα, το θέατρο έχει την αμεσότητα και τη συναισθηματική εγγύτητα με τους θεατές, αλλά δυστυχώς δεν παράγεται ξανά αυτή η μαγική στιγμή συνεύρεσης. Αντίθετα ο φακός σού δίνει τη δυνατότητα του σταδιακού χτισίματος ενός χαρακτήρα, αλλά και τη διάρκειά του μέσα στον χρόνο. Βέβαια και τα δύο είναι εξαιρετικά γοητευτικά, καθένα με τον τρόπο του.

Πιστεύετε ότι έχουν γίνει βήματα για να απολαύσουμε νέους πρωταγωνιστές στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης;

Επειδή έχουν αλλάξει τα πράγματα και υπάρχουν πάρα πολλές παραγωγές τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, ασφαλώς δίνεται η δυνατότητα σε πολλά καινούργια πρόσωπα να βρουν μια θέση στην καρδιά του κοινού. Αυτό οφείλεται και στο πόσο γρήγορα τρέχει η εποχή μας και με πόση ταχύτητα εναλλάσσονται εικόνες και καταστάσεις.

Πώς αισθάνεσθε όταν το κοινό σάς αναγνωρίζει στον δρόμο;

Όταν με αναγνωρίζει κανείς και εκφράζεται θετικά για τη δουλειά μου, αισθάνομαι χαρά και αυτή η επικοινωνία με γεμίζει θετικά συναισθήματα. Βλέπω ότι μερικές φορές στέκονται σε πράγματα που εγώ δεν πίστευα ότι θα περάσουν με αυτό τον τρόπο στο κοινό. Πολλές φορές σε ταυτίζουν με τον ρόλο και σου μεταφέρουν τα συναισθήματά τους απέναντι σ’ αυτόν. Αυτομάτως κι εγώ μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω ως ρόλος, και όλο αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον.

Πότε να σας περιμένουμε στην Κρήτη ως Περσέα;

Στην Κρήτη θα είμαστε: 18 Ιουλίου στο Ρέθυμνο, 19 και 20 στο Ηράκλειο και 21 και 22 στα Χανιά. Ανυπομονώ να βρεθούμε με το ιδιαίτερα θερμό κοινό της Κρήτης.

Μια ευχή για τους νέους καλλιτέχνες.

Να προχωρούν στον δρόμο που διάλεξαν με λογισμό και μ’ όνειρο.

Και κλείνουμε ρωτώντας ποιο τρελό σας όνειρο θα θέλατε να πραγματοποιηθεί.

E, λοιπόν, έχω ένα θεότρελο όνειρο: Να ήμουν ένα από τα μέλη του θιάσου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και να έπαιζα στο Global Theater.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News