«Top Gun Maverick»: Μήνυση στην εταιρεία παραγωγής για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων

Life
«Top Gun Maverick»: Μήνυση στην εταιρεία παραγωγής για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυση κατετέθη εναντίον της εταιρείας παραγωγής Paramount Studios, για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων που αφορούν στο σενάριο της ταινίας «Top Gun: Maverick», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ

Μήνυση κατετέθη εναντίον της εταιρείας παραγωγής Paramount Studios, για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων που αφορούν στο σενάριο της ταινίας «Top Gun: Maverick», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.

Για την ακρίβεια, η οικογένεια του Εχούντ Γιονέι, που έγραψε το άρθρο το οποίο ενέπνευσε το πρώτο «Top Gun» του 1986 καταθέτει τώρα αγωγή στην Paramount, δηλαδή την εταιρεία παραγωγής του sequel, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, μιας και η εταιρεία δεν απέκτησε εκ νέου τα δικαιώματα για την ιστορία του 1983.

Η αγωγή κατατέθηκε την Δευτέρα 6/6 σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, από την χήρα και τον γιο του Εχούντ Γιονέι, που υποστηρίζουν πως η Paramount Pictures παρέκαμψε το γεγονός πως τα δικαιώματα ανήκουν στην οικογένεια του συγγραφέα.

Στην αγωγή αναφέρεται πως το 2018 η οικογένεια του Γιονέι ενημέρωσε την Paramount πως τα δικαιώματα του άρθρου θα ξαναεπιστρέψουν σε αυτή δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2020.

Η οικογένεια του Γιονέι υποστηρίζει πως το κινηματογραφικό franchise δεν θα υπήρχε χωρίς «τις λογοτεχνικές προσπάθειες και την πρόζα και την αφήγηση που ξυπνάει μνήμες» του συγγραφέα.

Η χήρα και ο γιος του Εχούντ Γιονέι ζητούν, μεταξύ άλλων, μέρος των κερδών της νέας ταινίας.

Το «Top Gun: Maverick» ως τώρα έχει συγκεντρώσει 548 εκατομμύρια δολάρια στο διεθνές box office.

Με πληροφορίες απο BBC

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News