Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Εμφάνιση-έκπληξη της βασίλισσας Ελισάβετ την τελευταία μέρα των εορτασμών

Life
Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Εμφάνιση-έκπληξη της βασίλισσας Ελισάβετ την τελευταία μέρα των εορτασμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την τελευταία ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της Ελισάβετ βγήκε στον εξώστη και χαιρέτησε το πλήθος

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια αινφιδιαστική εμφάνιση σήμερα στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ για να χαιρετίσει το πλήθος, κατά την τελευταία ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της.

Ντυμένη στα πράσινα, η 96χρονη βασίλισσα, η οποία απουσίασε από τις περισσότερες εκδηλώσεις του πλατινένιου ιωβηλαίου της, βγήκε στον εξώστη συνοδευόμενη από τους διαδόχους της, τους πρίγκιπες Κάρολο και Ουίλιαμ, με συζύγους και παιδιά, πριν ανακρουστεί ο βρετανικός ύμνος «God Save the Queen».

Η βασίλισσα χαιρέτισε το πλήθος χαμογελώντας κατά τη σύντομη αυτή εμφάνιση, για να επιστρέψει στη συνέχεια στο εσωτερικό των ανακτόρων.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τα ανάκτορα στο τέλος της παρέλασης που σήμανε και το τέλος των τετραήμερων εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της Ελισάβετ Β’, η οποία ανέβηκε στο θρόνο το 1952 σε ηλικία 25 ετών.

Έχει βασιλέψει περισσότερα χρόνια από κάθε άλλο βρετανό μονάρχη.

«Είμαι βαθιά συγκινημένη που τόσοι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν το πλατινένιο ιωβηλαίο μου», δηλώνει η βασίλισσα στο μήνυμά της που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το οποίο υπογράφει ιδιοχείρως. «Παραμένω αποφασισμένη να σας υπηρετήσω όσο καλύτερα μπορώ, με τη στήριξη της οικογένειάς μου», προσθέτει.

(Φωτογραφία AP/ Frank Augstein)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News