Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα απουσιάσει από τους ιππικούς αγώνες του Έπσομ

Life
Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα απουσιάσει από τους ιππικούς αγώνες του Έπσομ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη βασίλισσα ωστόσο, θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση η κόρη της, η πριγκίπισσα Άννα, η οποία είναι δεινή ιππέας, όπως και η μητέρα της.

Θα απουσιάζει απο τους ιππικούς αγώνες του Έπσομ η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ. 

Η βασίλισσα αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες και το παλάτι είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων ότι η μονάρχης θα σκεφτόταν σε ποιες εκδηλώσεις Ιωβηλαίου ένιωθε ότι μπορούσε να παρευρεθεί.

Οι αγώνες  θα διεξαχθούν σήμερα και αποτελούν μέρος των τετραήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Τη βασίλισσα ωστόσο, θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση η κόρη της, η πριγκίπισσα Άννα, η οποία είναι δεινή ιππέας, όπως και η μητέρα της.

Οι ιππικοί αγώνες του Έπσομ γνωστοί και ως «Epsom Derby» πραγματοποιούνται το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου κάθε χρόνο από το 1780.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παραστούν στους εορτασμούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα, όπως στο Κάρντιφ το οποίο θα επισκεφτεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και στη βόρεια Ιρλανδία όπου θα μεταβεί ο Πρίγκιπας Εδουάρδος.

Απόψε Platinum σόου

Πλήθος κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί από νωρίς στο The Mall στο σημείο που ενώνει το παλάτι του Μπακινγχαμ με τη πλατεία Τραφάλγκαρ  όπου σήμερα στις 8 το βράδυ ξεκινά το Platinum Party, η κάλυψη του οποίου θα γίνει από το BBC One στις 7.30 μ.μ., με παρουσιαστές την Kirsty Young και τον Roman Kemp.

Το πάρτι στο οποίο θα παρευρεθούν περίπου 22.000 άτομα θα περιλαμβάνει ομιλίες του πρίγκιπα Κάρολου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Έχουν ήδη διατεθεί εισιτήρια, 15.000 συνολικά για την συναυλία που θα διαρκέσει δυόμισι ώρες.

Το Platinum σόου θα ανοίξουν οι Queen και η Diana Ross θα το κλείσει. Οι Alicia Keys, Craig David, Duran Duran, Nile Rodgers, Sam Ryder και Andrea Bocelli είναι ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που θα συμμετέχουν στο αποψινό μουσικό πάρτι ενώ θα υπάρξει και μια ενότητα που θα είναι αφιερωμένη στο μιούζικαλ την οποία έχει επιμεληθεί ο Andrew Lloyd Webber με παραστάσεις από το The Phantom of the Opera, το Hamilton, και το Lion King .

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Την Κυριακή οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με πάνω από 200.000 υπαίθρια πικ-νικ και οργανωμένα γεύματα μεταξύ πολιτών σε διάφορες γειτονιές της χώρας ενώ το απόγευμα γύρω από τους δρόμους του παλατιού και του κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη παρέλαση με την συμμετοχή 10.000 ατόμων. Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι ο τραγουδιστής Εντ Σίραν και περισσότερες από 100 γνωστές προσωπικότητες της βρετανικής πολιτιστικής ζωής θα ενωθούν με περίπου 10.000 καλλιτέχνες και μέλη των ενόπλων δυνάμεων για την παρέλαση, η οποία θα ακολουθήσει μια διαδρομή παρόμοια με αυτή που ακολούθησε η βασίλισσα την ημέρα της στέψης.

70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο

70 χρόνια στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου συμπλήρωσε τον Φεβρουάριο, η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Ελισάβετ, η οποία έγινε βασίλισσα στα 25 της, είναι η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας και η πρώτη που έφτασε στο ορόσημο των επτά δεκαετιών στον θρόνο.

Έχει υπηρετηθεί από 14 Βρετανούς πρωθυπουργούς και συναντήθηκε με 13 προέδρους των ΗΠΑ. Έχει «κρατήσει το τιμόνι» της χώρας σε εποχές αβεβαιότητας, ενώ έχει διαχειριστεί και τα δράματα της ίδιας της βασιλικής οικογένειας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News