Ο λόγος που τα αρχαία ανδρικά αγάλματα έχουν συνήθως μικρά μόρια (βίντεο)

Life
Ο λόγος που τα αρχαία ανδρικά αγάλματα έχουν συνήθως μικρά μόρια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια γυναίκα αποφάσισε να δώσει μια απάντηση σ' αυτό, με ένα βίντεο στο Tik Tok - Δείτε το βίντεο

Οι αρχαίοι Έλληνες εκθείαζαν, ως γνωστόν, το ανδρικό σώμα με γλυπτά αγάλματα που αναπαριστούσαν ρωμαλέους, συχνά επιφανείς άντρες, ημίθεους ή θεούς με γραμμωμένους μυς. Ωστόσο, αν παρατηρήσει κανείς καλά, θα δει ότι τα περισσότερα έχουν μικρά μόρια.

Μια γυναίκα αποφάσισε να δώσει μια απάντηση σ' αυτό, με ένα βίντεο στο Tik Tok

«Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τόσα πολλά από τα αρχαία ελληνικά αγάλματα έχουν μυώδη διάπλαση και όμως ένα μικροσκοπικό μόριο;», ανέφερε αρχικά στο βίντεό της.

Ενώ στις μέρες μας η στάση των περισσότερων απέναντι σχεδόν σε οτιδήποτε - ειδικά στα ανδρικά γεννητικά όργανα- φαίνεται να είναι το «όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο», η έρευνα της Ruby έδειξε ότι δεν ήταν πάντα έτσι.

«Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι οι Έλληνες συχνά παρουσίαζαν τους εχθρούς τους, τους Αιγύπτιους, τα πλάσματα της σάτιρας, ακόμα και τους ανόητους στις κωμωδίες με μεγάλα μόρια. Οπότε στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν αρνητικό να έχουν μεγάλο πέος, κάτι που δεν ισχύει σήμερα. Λοιπόν, στην πραγματικότητα, αυτό που ανακάλυψα ήταν ότι το μεγάλο μόριο ήταν κακό και το μικρό ήταν πολύ καλό στην αρχαία Ελλάδα. Αλλά γιατί ήταν αυτό;», ανέφερε.

«Αποδεικνύεται ότι στην αρχαία Ελλάδα, το να έχεις μικρότερο μόριο θεωρούνταν σημάδι αρετής, ευγένειας ή αυτοελέγχου και πειθαρχίας. Αντίθετα, το να έχεις μεγάλο πέος, ήταν σημάδι λαγνείας και βαρβαρότητας, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News