Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάνει θραύση στο tik tok ο Κρητικός από την ενδοχώρα που κάνει αστείες πλάκες με τη γιαγιά του
  •  Δεν παλεύεται με το χιούμορ της. Ίσως έχει την πιο έξυπνη ατάκα σε δημοσιογραφικό γραφείο, και την ίδια ώρα είναι και εξαιρετική επαγγελματίας. Μάλιστα, η χρήση της κρητικής ντοπιολαλιάς, στοχευμένα, μας θυμίζει το καλό χιούμορ μιας άλλης εποχής, κάτι που σήμερα λείπει. Ναι, είναι προτέρημα το χιούμορ και το κορίτσι της TV το ξέρει πολύ καλά. Μάλιστα, όταν μπαίνει στη διαδικασία να αποτυπώσει τις σκέψεις της γραπτά, τότε είναι που καταλαβαίνεις πως ένα από τα προσόντα ενός δημοσιογράφου είναι το χιούμορ, αλλά και η δυναμική να τσαλακωθεί. Δε σας αποκαλύπτω την ταυτότητα της κυρίας των media, όμως όσοι την ξέρουν καλά γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη δυναμική της.
    • Βρε, βρε, το στέλεχος των media που κάνει και σχολιάκια ενώ περνά από μπροστά του άλλος δημοσιογράφος, επειδή πολύ απλά δεν τον γουστάρει! Άλλωστε, εδώ και χρόνια έχεις χαρακτηριστεί ως γραφικός και αστείος, τάζοντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» σε συναδέλφους, που μέχρι να σε καταλάβουν σε πιστεύουν. Το να κακολογείς τον δημοσιογράφο στο ανοιχτό καφέ δεν είναι είδηση. Είδηση όμως είναι πως εκεί που τα λες μάλλον πάνε και παραέξω. Αντί λοιπόν να βάζεις κανένα τρίποντο, εξακολουθείς να κάνεις γκάφες με τη μορφή του αυτογκόλ. Άντε, γιατί τόσα χρόνια στην πιάτσα όχι απλά σε ξέρουμε, αλλά και γελάμε μαζί σου...
    • Ρε μεγάλε, όταν έχεις να πεις κάτι καλό για τη δράση σου, κάνεις «κρα» με τηλέφωνα σε δημοσιογραφικά γραφεία για να προσκληθείς στο πάνελ. Όταν όμως το ίδιο το πάνελ σε καλεί για συμμετοχή για θέμα που δε σε ανεβάζει, βρίσκεις διαρκώς δικαιολογίες για να μην παρευρεθείς. Αυτό που ποτέ δε θα ξεπεράσουν ορισμένοι τηλεοπτικοί «μαϊντανοί» είναι πως μαγικό σε αυτόν τον τόπο είναι να δέχεσαι την κριτική και την ίδια ώρα να μπορείς να έχεις επιχειρήματα και κυρίως λύσεις. Βέβαια, όταν θες να αποφύγεις την TV ενώ παράλληλα τη λατρεύεις, λέγε στον δημοσιογράφο τουλάχιστον μια πιο πειστική δικαιολογία. Θα μου πεις, πλησιάζουν και οι εκλογές και πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός... έτσι δεν είναι;
    • Άρχισαν τα όργανα και οι εκλογικές κραυγές είναι δεδομένες. Ήδη μάλιστα κάποια δημοσιογραφάκια άρχισαν να «φλερτάρουν» με πρόσωπα, μπας και χωθούν σε κανένα γραφείο Τύπου. Έχουν από κοντά και τους αυλικούς, για να θυμίζουν τη διαχρονική στήριξη στο πρόσωπο τού και καλά αρχηγού. Μωρέ παρεάκι της ντροπής, δεν έχετε κουραστεί να αλλάζετε δέρμα σαν τα φίδια των σπηλαίων με στόχο τα μπικικίνια; Ναι, το Ηράκλειο στον χώρο μας είναι πολύ μικρό και τα “παπαγαλάκια” σας τιτιβίζουν δεξιά κι αριστερά, με σημείο αναφοράς τον μεγάλο “πατέρα”, που μας θυμίζει την πολιτική του... 1800.
    • Ευχάριστη έκπληξη για τα τηλεοπτικά αυτής της περιόδου το ανανεωμένο τηλεπαιχνίδι “Εκατομμυριούχος” με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ναι, είναι πολύ πετυχημένη η τηλεοπτική συνταγή, και αυτό αποτυπώνεται και στα τηλεοπτικά νούμερα. Μάλιστα, ο παρουσιαστής για μια ακόμη φορά δείχνει την τηλεοπτική του ποιότητα και εμπειρία, και την ίδια ώρα η εξαιρετική επιλογή των παιχτών κάνει πολύ πετυχημένο το format, που μάλλον έχει φέρει πολλά χαμόγελα στον ANT1, που θεωρεί «δυνατό χαρτί» και για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
    • Την ίδια ώρα, πάνε κι έρχονται τα ραντεβού με βάση το τηλεοπτικό ρεπορτάζ της Αθήνας για την επόμενη σεζόν. Μάλιστα, μετά τον ΣΚΑΪ, και ο ANT1 κάνει πιο έντονη στροφή στην ενημέρωση από νωρίς το πρωί, μιας και στα τηλεοπτικά αρχηγεία γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι και την επόμενη χρονιά η επικαιρότητα αναμένεται εξαιρετικά πλούσια, με σημείο αναφοράς ακόμα και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών. Ήδη λοιπόν στην Αθήνα ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για να κλείσουν οι ενημερωτικές ζώνες, που δεν αποκλείεται να επεκτείνονται και στο prime time. Μάλιστα, μαθαίνουμε πως παλιά «καραβάνα» της δημοσιογραφίας “φλερτάρει” στο να επιστρέψει στον τηλεοπτικό στίβο.
    • Δε λένε να καταλάβουν εκεί στην Αθήνα ότι τα realities έχουν... πεθάνει. Αυτό αποτυπώνεται και στην αποδοχή από τους τηλεθεατές, που έχουν γυρίσει μαζικά την πλάτη τους. Αντί λοιπόν ο σχεδιασμός να είναι επί της ουσίας, τα έμπειρα και καλά στελέχη ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο λάθος. Την ίδια ώρα, οι μετακινήσεις είναι δεδομένες, ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, το καλοκαίρι ετοιμαστείτε για την... τουρκική απόβαση, μιας και ήδη τουλάχιστον τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί ετοιμάζονται να γεμίσουν το πρόγραμμά τους με τουρκικές σαπουνόπερες χαμηλού επιπέδου, μόνο και μόνο για τα μπικικίνια. Φτάνει πια με αυτές τις φτηνές συνταγές, με τις οποίες πολλές φορές ταυτίζονται, δυστυχώς, πολλοί τηλεθεατές.
    • Κάνει θραύση στο tik tok ο Κρητικός από την ενδοχώρα που κάνει αστείες πλάκες με τη γιαγιά του, η οποία έχει γίνει η... γιαγιά όλων των Ελλήνων. Τα βίντεό του γίνονται viral, με το δίδυμο εγγονού-γιαγιάς να είναι πλέον γνωστό σε όλη τη χώρα, με τα σχόλια να έρχονται από παντού. Η κρητική διάλεκτος σε συνδυασμό με την αυθόρμητη αντίδραση της γιαγιάς κάνουν τα βίντεο απολαυστικά. Ναι, είναι γεγονός πως οι Κρητικοί έχουν χιούμορ, και ήδη εδώ και μήνες κατακτούν το tik tok. Βέβαια, δε λείπουν και οι προσπάθειες αντιγραφής από άλλους χρήστες, με την αλήθεια όμως να θέλει το πρωτότυπο να είναι πάντα και το καλύτερο. Μπράβο, πάντως, για τα βίντεο που χαρίζουν το χαμόγελο σε χιλιάδες χρήστες.
    • Αυτή η μανία του ραδιοφωνικού αστέρα να πιστεύει πως όλα τα θέματα έχουν βγει από αυτόν πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Το βασικό στοιχείο της εμπειρίας ενός δημοσιογράφου είναι να μπορεί να σέβεται και την είδηση που βγάζουν άλλοι. Θα μου πεις, όταν ζεις στην εποχή της δημοσιογραφίας των ολίγων, δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Επειδή λοιπόν καλό θα είναι να γνωρίζεις την ταυτότητα της είδησης, κάνε και καμιά βόλτα για να τη δεις και από κοντά, αν βέβαια ξέρεις πού είναι. Μια πληροφορία για να βγει στον αέρα πρέπει πρώτα να έχει τσεκαριστεί... Αυτό δεν το έμαθες στη σχολή που πήγες ή είσαι αυτοδίδακτος;
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News