Από τα φώτα της τηλεόρασης ερημίτισσα στην κορυφή ενός βουνού της Κρήτης

Κρήτη
Από τα φώτα της τηλεόρασης ερημίτισσα στην κορυφή ενός βουνού της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μακάρι να μιμηθούν το παράδειγμά μου και άλλοι άνθρωποι γιατί η επαρχία είναι το διαμάντι της Ελλάδας», αναφέρει η κ. Σωτηριάδου

Ζωή ερημίτισσας κάνει η Δήμητρα Σωτηριάδου, μια γυναίκα με μεγάλη πορεία στην τηλεόραση και το ρεπορτάζ. Κάποια στιγμή λοιπόν δεν αποφάσισε απλά να αφήσει τα φώτα και τις κάμερες πίσω της αποφάσισε να αφήσει όλη την παλιά ζωή της, καθώς τα άφησε όλα πίσω και ζει σε ένα κοντέινερ σε βουνό της Κρήτης.

«Αν κάναμε το ρεπορτάζ βράδυ θα βλέπαμε μόνο αστέρια τίποτα άλλο, γιατί δεν έχω φως εδώ πάνω, δεν θέλω να παρεμβαίνω στο φυσικό περιβάλλον για αυτό χρησιμοποιώ φωτοβολταϊκά», περιγράφει η κ. Σωτηριάδου μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία».

Η απόφασή για την αλλαγή

«Η απόφασή μου έτυχε πολλά χρόνια πριν τη σύνταξη. Ήρθα το 2004 ήρθα για διακοπές στην Κρήτη και ο θείος μου ήθελε να μου δείξει το χωράφι της μαμάς μου, στο οποίο δεν είχε έρθει ούτε η ίδια. Έτσι όταν ήρθα έπαθα πλάκα. Η απόφαση για αυτή τη ριζική αλλαγή ήρθε το 2018. Όταν μετακόμισα αρχικά φύτεψα τις ελιές μου ξεκινώντας έτσι τη ζωή μου εδώ. Μου αρέσει πολύ η μοναξιά, για χρόνια ήμουν με τρία κινητά, πλέον έχω ένα κινητό και καθόλου τηλεόραση», αναφέρει περιγράφοντας την μεταβατική της περίοδο.

«Μακάρι να μιμηθούν το παράδειγμά μου και άλλοι άνθρωποι γιατί η επαρχία είναι το διαμάντι της Ελλάδας», καταλήγει η κ. Σωτηριάδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News