Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αγενής και έχει και κακή συμπεριφορά

- Είναι σημαντικό για έναν ρεπόρτερ, που - και καλά - κάνει εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, τουλάχιστον να γνωρίζει τους βασικούς όρους και τίτλους. Το να βγαίνει η γνωστή άγνωστη και να λέει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι, αποτυπώνει την ημιμάθεια και την ασχετοσύνη. Όταν μάλιστα είναι άσχετη και η τηλεπερσόνα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα και αστεία. ΟΚ, το είδαμε και το ακούσαμε και αυτό... Όχι ότι περιμέναμε κάτι άλλο... Αφού και οι δύο μάς έχουν συνηθίσει στην ακατάσχετη λογοδιάρροια, με τους τηλεθεατές να προσπαθούν να κατανοήσουν τι θέλει να πει ο... «ποιητής». Μα έχουμε κουραστεί να τις ακούμε και το κυριότερο έχουν κουράσει και οι ίδιες οι «σταρ» τους εαυτούς τους. Άντε, κορίτσια, και στη ΝΑSΑ! Και εκεί μάλλον θα τα καταφέρετε αφού εδώ και χρόνια ζείτε στον Άρη..!

- Η πανδημία χτύπησε και τα δημοσιογραφικά γραφεία, μιας και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που να μην έχει κρούσματα. Δηλαδή το λες και ταινία τρόμου να βλέπεις, να ακούς και να διαβάζεις για απουσίες... Η αλήθεια είναι ότι η πανδημία έχει αλλάξει και τους όρους της δημοσιογραφίας, μιας και οι απουσίες δεν μπορούν να «κλειδώσουν» κανέναν προγραμματισμό για την επόμενη μέρα. Δε βοηθά και η επικαιρότητα, με δεδομένο ότι σε συνθήκες πανδημίας τα μέτωπά της αυτή την περίοδο είναι δεκάδες, με τα δημοσιογραφικά γραφεία να παίρνουν «φωτιά» και τα τηλεοπτικά συνεργεία να τρέχουν και να μη φτάνουν. Άντε συνάδελφοι... κρίση είναι και θα περάσει. Πού θα πάει!

- Εξαιρετικό το ρεπορτάζ από τη Φιλία Σαριδάκη που βρέθηκε στη γειτονιά των παιδικών χρόνων του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου. Όμορφες και οι δηλώσεις των ανθρώπων του νέου ποιμενάρχη της Κρήτης, που μίλησαν για τα πρώτα χρόνια του μικρού Βαγγέλη που σήμερα είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος. Είναι σημαντικό στα ρεπορτάζ να υπάρχει μέτρο και σεβασμός, και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά αποτυπώθηκαν στο ρεπορτάζ της Φιλίας, που έγινε και viral στο διαδίκτυο.

- Η μία μετά την άλλη μετρούν απουσίες οι τηλεοπτικές παραγωγές τόσο στην Αθήνα, όσο και στην περιφέρεια με φόντο την πανδημία. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες ο COVID φαίνεται να... αγαπά την τηλεόραση και να θέλει να κλέψει λίγη από τη λάμψη της. Την ίδια ώρα «παγώνουν» και τα γυρίσματα σε πολλά σίριαλ, μιας και έχουν νοσήσει από κορωνοϊό ηθοποιοί και συντελεστές. Ήδη τα κανάλια της Αθήνας κάνουν τον επανασχεδιασμό τους, για να μπορεί να υπάρξει «καβάντζα» από επεισόδια έως ότου ξεκινήσουν τα νέα γυρίσματα. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο προβληματισμός στον ΑΝΤ1 είναι μεγάλος όσον αφορά στο σίριαλ «Άγριες Μέλισσες» αφού τα επεισόδια λόγω COVID έχουν στερέψει. Δηλαδή, με λίγα λόγια, η «Όμικρον» σαρώνει και την τηλεόραση.

- Πόσος θεατρινισμός μπορεί να χωρέσει στο reality επιβίωσης, που έχει μετατραπεί σε σαπουνόπερα με ψεύτικους έρωτες και τσακωμούς; Τελικά ο Τούρκος... βαρά το ντέφι και αυτοί χορεύουν για λίγα ευρουλάκια. Μάλιστα, αν τα ευρουλάκια γίνουν και περισσότερα, το γλέντι για τα μπικικίνια παίρνει φωτιά, με τους πρωταγωνιστές να φτάνουν στην απόλυτη κατρακύλα για τα νουμεράκια. ΟΚ, ο Τούρκος κάνει τη δουλίτσα του στον τηλεοπτικό αέρα, αυτοί όμως που αποφασίζουν δεν μπορούν να βάλουν κι ένα τέλος σε αυτή την ελεύθερη πτώση της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας; Εδώ ισχύει ότι τα νούμερα... γίνονται πιο νούμερα για τα ίδια τα νούμερα. Άντε και καλή μας χώνεψη...

- Έπεσε πολύ γέλιο στο απρόοπτο που έγινε στην εκπομπή Καλό Μεσημέρι της «ΚΡΗΤΗ TV», όταν ο Λευτέρης μιλούσε με καλεσμένη του μέσω Skype και ξαφνικά ένας μπόμπιρας εισβάλλει στην εικόνα και κάνει άνω-κάτω τη σύνδεση προκαλώντας το γέλιο στους συντελεστές και τους τηλεθεατές. Βέβαια το βίντεο έκανε θραύση στο διαδίκτυο και έγινε και viral, αποτυπώνοντας πως η παιδική αθωότητα δε γνωρίζει από τηλεοπτικούς κανόνες. Πάντως ο Λευτέρης το χειρίστηκε εξαιρετικά, όπως και η μαμά που είδε τον μπόμπιρα να κλέβει την παράσταση και να γίνεται ένας μικρός τηλεοπτικός σταρ. Είναι από αυτά τα ωραία απρόοπτα της TV που χαρίζουν μόνο γέλιο!

- Σημαντική στιγμή για τα Χανιά η αλλαγή σελίδας για την κλειστή αγορά, που ήδη εκκενώθηκε για να ξεκινήσει το «λίφτινγκ» του εμβληματικού αυτού μνημείου. Εξαιρετικά τα ρεπορτάζ που είδαμε αυτές τις μέρες για τη χανιώτικη αγορά, αλλά και για τους συγκινημένους εμπόρους που τόσα χρόνια αποτελούσαν τη ραχοκοκκαλιά της καθημερινότητας. Η αλήθεια είναι πως για τα Χανιά αυτά τα ρεπορτάζ είχαν και έχουν πολύ μεγάλη σημασία, μιας και η κλειστή αγορά είναι το καμάρι των πολιτών. Ας ελπίσουμε ότι η νέα εικόνα θα είναι αντάξια της ιστορίας αλλά και της ομορφιάς των Χανίων. Μάλιστα τα σχόλια στα social media Χανιωτών για πολλές μέρες επισκίασαν ακόμα και τα μεγάλα και ανοικτά μέτωπα της επικαιρότητας.

- Είναι αγενής και έχει και κακή συμπεριφορά. Για τον τεχνικό που χρόνια τώρα νομίζει ότι επειδή καταγράφει την επικαιρότητα είναι και εκτιμητής των πάντων ο λόγος. Πέρα από κακή γλώσσα έχει και ακραίες απόψεις, προκαλώντας ακόμα και τους πιο ήρεμους συναδέλφους. Σε κάθε περίπτωση, επειδή η πιάτσα είναι μικρή, ας βάλει νερό στο κρασάκι του, γιατί πολύ απλά θέτει σε κίνδυνο το ίδιο το ήθος του. Βέβαια βρίσκει και κάνει, που λέει και ο λαός... Μόνο που ο τυπάκος το τελευταίο διάστημα έχει χάσει κάθε μέτρο...

- Είναι της μόδας στα social media να βλέπουμε το εξοργισμένο ντελίριο τηλεοπτικών - και καλά - προσώπων που προχωρούν σε μανιφέστα. Δηλαδή, ακόμα και πρόσωπα που πιστεύουν ότι είναι πρωταγωνιστές, ενώ δεν είναι, αρχίζουν να τα χάνουν στα stories κουνώντας και το δάχτυλο. Θα μου πεις στη Δημοκρατία όλα επιτρέπονται... Kαι θα συμφωνήσω! Όμως αυτοί που μπαίνουν σε αυτή τη λογική μήπως πρέπει να σκεφτούν ότι εκτίθενται περισσότερο και πολλές φορές προσβάλλουν χωρίς λόγο; Παιδιά, ψυχραιμία...

(φωτογραφία pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News