Πώς να βοηθήσουμε τα αδέσποτα τις ημέρες της κακοκαιρίας

Κρήτη
Πώς να βοηθήσουμε τα αδέσποτα τις ημέρες της κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να προστατεύσει το αδέσποτο της γειτονιάς του από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανιών «Η προστασία των ζώων» θέλοντας να βοηθήσει τα αδέσποτα που υπάρχουν και αντιμετωπίζουν αντίξοες συνθήκες λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί έκανε μια δημοσίευση με το σύνθημα «Γιατί σε κανένα δεν αξίζει να υποφέρει», προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για το πώς μπορεί να βοηθήσει.

Ολόκληρο το κείμενο της δημοσίευσης:

«Λίγη ανθρωπιά χρειάζονται τα αδέσποτα ζώα ειδικά τις μέρες της κακοκαιρίας!

Προστατέψτε τα όπως μπορείτε, βάλτε τροφή έξω από τα σπίτια σας, μια κούτα και μια κουβέρτα για να βρουν προσωρινό κατάλυμα!

Μην τα προσπερνάτε! Γιατί σε κανένα δεν αξίζει να υποφέρει!»

https://www.youtube.com/watch?v=y9ZLO16R-DY?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» μίλησε η Άρια Αθανασάκη μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανιών «Η προστασία των ζώων», αναφερόμενη στο τρόπο που μπορεί κανείς να δείξει την συμπόνια και την ανθρωπιά του στα αδέσποτα.

«Οι μέρες αυτές είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς έχουμε αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα αδέσποτα όπως και οι άνθρωποι πλήττονται πολύ περισσότερο και η βοήθεια μας είναι καταλυτική», αναφέρει η κ. Αθανασάκη.

Όσον αφορά τους τρόπους που μπορεί να συνδράμει κανείς αναφέρει «Καταρχάς το νούμερο ένα είναι το περισσότερο φαγητό το οποίο τους δίνει περισσότερες θερμίδες στον οργανισμό για να αντέξουν το ψύχος. Το δεύτερο επίσης σημαντικό είναι η κατασκευή ενός αυτοσχέδιου σπιτιού βάζοντας το σε απάνεμο μέρος για να τα προστατεύσουμε από τις καιρικές συνθήκες».

(φωτογραφία pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News