Life

Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022

  • Οι πρώτες μέρες του 2022 είναι γεγονός και στην τηλεόραση της πρωτευούσης συνεχίζουν το ίδιο βιολί. Κόντρες, κλειδαρότρυπα, κουτσομπολιό που το βαφτίζουν είδηση κ.λπ., κ.λπ. Θα μου πεις, γιατί να αλλάξουν, όταν χρόνια τώρα στα κανάλια της Αθήνας η συνταγή είναι ίδια και απαράδεκτη, με τα τηλεοπτικά πρόσωπα να ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο, που έχει γίνει για τους ίδιους ο κόσμος όλος. Η θεία φώτιση δεν ήρθε και μάλλον θα άργησε να έρθει, με τις συνταγές “μια από τα ίδια” να αποτελούν μάλλον μια διαχρονική τηλεοπτική πανδημία, χωρίς όρια, ντροπές και σεβασμό. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν οι γνωστοί “μαϊντανοί” της TV, που προσπαθούν χρόνια τώρα για την τηλεοπτική τους επιβίωση, και μάλιστα με την τακτική τού “θα κάνω τα πάντα, όποιο κι αν είναι το τίμημα”; Ε, ρε, γλέντια που θα στηθούν το 2022, με την ουσία όμως να παραμένει μια από τα ίδια και τη λογική των τηλεοπτικών προσώπων να θυμίζει στην Αθήνα πως η φαντασία είναι είδος προς εξαφάνιση.
  • Γιατί, καλή μου άσχετη, ενοχλείσαι και κάνεις και παραπονάκια όταν φας άκυρο από πρόσωπα που θέλεις στην τηλεοπτική σου παρέα; Άλλωστε, η λογική τού “μια από τα ίδια” στα πάνελ σου είναι πλέον δεδομένη, μιας και αρκετές σοβαρές φωνές αρνούνται να σου κάνουν το χατηράκι και να απευθυνθούν στο νησί της Κρήτης μέσω της δικής σου φωνής, που μάλλον δεν ακούγεται και κυρίως δε βλέπεται ούτε στο χωριό σου. Αντί λοιπόν να στάζεις δηλητήριο για το άκυρο που τρως, μάθε πως οι σοβαρές φωνές θέλουν και σοβαρές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις. Άσε λοιπόν τις κακίες, μιας και το παρελθόν πολλές φορές μπορεί να βάζει και εμπόδια στο μέλλον. Πόσο ακόμα θα παραπονιέσαι επειδή τρως άκυρο;
  • Ευτυχώς που η “ΚΡΗΤΗ TV” διαχρονικά κρατά γερά τις παραδόσεις και δε στερεί από τους τηλεθεατές της τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δυνατές στιγμές της χρονιάς αλλά και της παράδοσής μας. Ναι, είναι γνώριμο το ραντεβού με τους ανθρώπους της σε γιορτές όπως είναι τα Θεοφάνια, αλλά και στις εθνικές επετείους και όχι μόνο. Κάποια πράγματα έχουν μια σταθερή αξία και αυτό αποτυπώνεται και στην αποδοχή από τον κόσμο. Ναι, ρε παιδιά, αυτή είναι η διαφορά, την ώρα που για άλλους διαχρονική “αξία” έχει γίνει η λογική της επανάληψης, που πολλές φορές βρίσκεται και εκτός πραγματικότητας. Βέβαια, άμα ρωτήσεις, θα σου πουν πως αυτά, λέει, έχουν κουράσει. Μήπως “όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”... παράγοντα!
  • Χάθηκε το παρεάκι μέσα στην ασυνεννοησία και μάλιστα έχει και ρωγμές. Όχι, δεν είναι από τον σεισμό, αλλά από τα στοματάκια που δεν κλείνουν εκεί στο κέντρο, λες και δεν τους έχει μάθει το κοινωνικό σύνολο. Ναι, καταλαβαίνω την αγωνία όσο δε χώνονται όλοι σε κανένα γραφείο Τύπου! Έτσι, βρε αδελφέ, για να κρατήσουν ζωντανή τη δημοσιογραφική ταυτότητα, που έχει χαθεί στο... μαύρο τούνελ της παραζάλης εδώ και χρόνια. Ο αγώνας δρόμου, βέβαια, ξεκίνησε πάλι, μιας και το 2022 ίσως κάπου καταφέρουν να χωθούν, για να μην πάει τζάμπα και το τόσο “γλείψιμο” στους επικεφαλής. Δηλαδή, τόσο ακόμα αυτές οι λογικές με φόντο τη “Δικαιοσύνη”;
  • Και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι φάρμες και οι επιζήσαντες στα ερημονήσια. ΟΚ, μόνο που ξεκίνησαν και οι αναλύσεις, τα ρεπορτάζ, τα spoilers και όλα εκείνα που μας θυμίζουν πως δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Ε, ρε, γλέντια για τα νουμεράκια, μιας και το καλοκαίρι δεν είναι και τόσο μακριά! Για μια ακόμη χρονιά, η επιλογή των προσώπων αποτυπώνει πως το ξεκατίνιασμα με φόντο τις καρύδες και τους φοίνικες και τα ερωτικά παιχνίδια στο κοτέτσι θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν, μιας και τα λεφτά είναι πολλά. Εντάξει δεν είναι κακό να υπάρχουν παραγωγές, είναι όμως απαράδεκτο να επιβάλλονται με αυτόν τον τρόπο και κυρίως μέσα από πρόσωπα που είναι έτοιμα να ξεπουλήσουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Δε μας φτάνει όλο αυτό, μετά πρέπει να ακούμε και τις βαρύγδουπες αναλύσεις, μιας και σε αυτή τη χώρα το ρεπορτάζ στο... κοτέτσι σε βαφτίζει αυτόματα δημοσιογράφο.
  • Είναι από αυτά τις πρωτοβουλίες που μας θυμίζουν ότι η περιφέρεια μπορεί να κάνει πάντα τη διαφορά. Η κίνηση της δημοσιογράφου της “ΚΡΗΤΗ TV” Μαίρης Καριωτάκη, αλλά και του σκηνοθέτη του κεντρικού δελτίου Μανόλη Τσουρουνάκη να φτιάξουν ένα σποτάκι-ιστορία με σημείο αναφοράς τη μοναξιά της πανδημίας αποτυπώνει και την κοινωνική ευαισθησία που έχουν οι δύο καλοί συνάδελφοι. Με την ευχή «Kανένας μόνος το 2022», κατάφεραν να συγκινήσουν τους τηλεθεατές αλλά και τους χρήστες του διαδικτύου, που κάτω από κάθε ανάρτηση του σποτ στα κοινωνικά δίκτυα τα σχόλια ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικά, και κυρίως ουσιαστικά. Μπράβο σε αυτή την πρωτοβουλία, που απέδειξε πως η δημοσιογραφία για να πάει σε άλλο επίπεδο πρέπει να σέβεται τον άνθρωπο, που ειδικά τώρα, στην εποχή της πανδημίας, βιώνει την απέραντη μοναξιά.
  • Είναι μάλλον μόδα της εποχής οι τηλεαστέρες της Αθήνας να ενημερώνουν τους τηλεθεατές ποιος ή ποια θα τους αντικαταστήσει αν νοσήσουν από κορωνοϊό. ΟK, ρε παιδιά, δεν υπάρχει λόγος ανασφάλειας, όταν μάλιστα τίθεται θέμα που αφορά την ανθρώπινη υγεία. Άλλα και όλο αυτό το ντελίριο μάλλον αποτυπώνει και την έλλειψη τηλεοπτικής αισθητικής. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, και στη λογική του μικρόκοσμού τους πιστεύουν ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει μέχρι και τον αντικαταστάτη τους. Λέτε όταν πάμε σε υπηρεσίες να εξυπηρετηθούμε να μας ενημερώνει ο ταμίας ποιος θα τον αντικαταστήσει αν νοσήσει; Η ευχή είναι μία: Να μη νοσήσει κανείς, αλλά και να μη χάνουμε τον δρόμο μόνο και μόνο για την αυτοπροβολή!
  • Μαθαίνω πως η πανδημία “χτυπά” πλέον δυνατά την “πόρτα” και της μυθοπλασίας, μιας και τα κρούσματα είναι πολλά στα ελληνικά σίριαλ, με τους υπεύθυνους να κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν επεισόδια στο ενδεχόμενο που ο κορωνοϊός “παγώσει” για λίγο τα γυρίσματα. Η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για όλη αυτή την υπέρβαση. Βέβαια, κάποια κανάλια είχαν “μυριστεί” την έξαρση και έκανα το κουμάντο τους για απόθεμα επεισοδίων, μιας και ο κορωνοϊός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα.
  • Τελικά δεν υπάρχει καμιά σωτηρία, όταν βλέπεις ακόμα και σε σοβαρές ενημερωτικές εκπομπές της Αθήνας γελοιότητες. Το να “τσαλακωθούν” οι άνθρωποι της ενημέρωσης δεν είναι κακό, όταν όμως αυτό γίνεται με έλλειψη χιούμορ, τότε το πράγμα πάει αλλού. Πόσο ακόμα θα πρέπει να “γελάμε” με τα ανούσια αστεία τηλεαστέρων, που θέλουν να πάρουν και λίγο από την αίγλη της αμερικανικής τηλεόρασης; Είχαμε που είχαμε το τηλεοπτικό ξεκατίνιασμα των ψυχαγωγικών της Αθήνας, τώρα και οι ενημερωτικοί μπαίνουν σε αυτό το τρυπάκι. Δηλαδή θα χάσουμε τη λαλιά μας από τα θεατρινιλίκια ορισμένων, που νομίζουν ότι κάνουν τηλεόραση.

(φωτογραφία shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια