Κιάνου Ριβς: Δώρισε πάνω από 30 εκατ. ευρώ σε έρευνα για τον καρκίνο

Life
Κιάνου Ριβς: Δώρισε πάνω από 30 εκατ. ευρώ σε έρευνα για τον καρκίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηθοποιός Κιάνου Ριβς δώρισε το 70% των χρημάτων που πήρε για το «Matrix» περίπου 31,5 εκατ. ευρώ σε έρευνα για τη λευχαιμία

Ένα μεγάλο μέρος των κερδών από την πρώτη ταινία «The Matrix» ο Κιάνου Ριβς τα δώρισε στην έρευνα για τον καρκίνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ο ηθοποιός φέρεται ότι το 1999 είχε λάβει ως προκαταβολή για την ταινία 10 εκατομμύρια δολάρια, πριν κερδίσει άλλα 35 εκατομμύρια δολάρια όταν η ταινία έγινε επιτυχία στο box office.

Σύμφωνα με το Lad Bible, ο ηθοποιός δώρισε το 70% των χρημάτων -31,5 εκατομμύρια δολάρια- σε έρευνα για τη λευχαιμία.

Ο Ριβς ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το θέμα καθώς η μικρότερη αδερφή του, Κιμ, πάλευε με την ασθένεια για οκτώ χρόνια.

Η Κιμ διαγνώστηκε με καρκίνο του αίματος το 1991 και πέρασε μια δεκαετία μπαινοβγαίνοντας σε θεραπευτικά σχήματα, προτού η ασθένεια μπει σε ύφεση, το 2001.

Ο Ριβς συνέχισε να δίνει χρήματα στην έρευνα τα χρόνια μετά τη θεραπεία της Κιμ, δημιουργώντας ακόμη και το δικό του ταμείο για τον καρκίνο.

Ο ηθοποιός ίδρυσε μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε για χρόνια χωρίς να πέσουν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

«Έχω ένα ιδιωτικό ίδρυμα που λειτουργεί εδώ και πέντε ή έξι χρόνια και βοηθάει μερικά νοσοκομεία για παιδιά και την έρευνα για τον καρκίνο», φέρεται να είπε ο Ριβς στο Ladies Home Journal το 2009. «Δεν μου αρέσει να βάλω το όνομά μου σε αυτό, απλώς άφησα το ίδρυμα να κάνει αυτό που κάνει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News