Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022

Life
Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφήσαμε το 2021 και πλέον είπαμε «καλημέρα» στο 2022
  • Αφήσαμε το 2021 και πλέον είπαμε «καλημέρα» στο 2022, με την ευχή αυτή η χρονιά που ξεκίνησε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Καλή χρονιά λοιπόν... και μάλιστα τηλεγραφικά. Ως είθισται, με την έλευση κάθε νέου έτους όλοι μας κρατάμε χαμηλούς τόνους, για να μη διαταράξουμε τον ψυχικό μας κόσμο. Όταν μάλιστα καλούμαστε να σχολιάσουμε τα της ελληνικής τηλεόρασης, τότε η ψυχραιμία πρέπει να είναι και το βασικό χαρακτηριστικό.
  • Χωρίς να κάνω μαντεία, νομίζω ότι η κατρακύλα σε ορισμένα τηλεοπτικά πρόσωπα θα συνεχιστεί και αυτή τη χρονιά, μιας και τις τελευταίες μέρες του προηγούμενου έτους φαίνεται ότι δεν έδειξαν διάθεση να αλλάξουν. Ναι, κυρίες και κύριοι, το βασικό χαρακτηριστικό της προηγούμενης χρονιάς στα τηλεοπτικά πρόσωπα - όχι σε όλα, αλλά σε αρκετά - ήταν η έλλειψη σεβασμού στη νοημοσύνη του μέσου τηλεθεατή. Ε ναι, δεν αλλάζει τίποτα όσο ορισμένοι και ορισμένες πιστεύουν ότι ο τηλεθεατής τρώει κουτόχορτο και κυρίως δεν καταλαβαίνει. Μπορεί η δύναμη της τηλεόρασης να είναι ακόμα μεγάλη, όμως τα τηλεοπτικά πρόσωπα, κυρίως εξ Αθηνών, δεν αντιλαμβάνονται ότι ο τηλεθεατής μέσα από τη μεγάλη δύναμη του τηλεκοντρόλ μπορεί να εκφράσει την ντροπή του μέσα από τους αριθμούς. Ναι, τα νούμερα μπορούν να κάνουν... «νούμερα» τους ίδιους τους ανθρώπους που τους αφορούν.

    Επειδή, λοιπόν, η νέα χρονιά είναι γεγονός, ας ελπίσουμε ότι οι σταρλετίστες παρουσιάστριες και παρουσιαστές θα πάψουν να βαφτίζουν... βροχή το φτύσιμο. Άντε παιδιά, λέτε η τηλεόραση το 2022 να κάνει την υπέρβαση;

    • Μιας και γράφουμε για τηλεόραση, ξεκίνησαν σιγά-σιγά και τα realities επιβίωσης σε φάρμες και νησιά, θυμίζοντάς μας ότι η ανθρώπινη κατάντια μπορεί να γιγαντωθεί είτε κάτω από ένα φοίνικα, είτε μέσα σε ένα κοτέτσι. Είδαμε την αοιδό να ερωτοτροπεί και βρήκαμε πάλι δουλειά για σχολιασμό, και την ίδια ώρα στο μακρινό τροπικό νησί συναντήθηκαν οι άγνωστοι διάσημοι με τους εντελώς άγνωστους, για να παλέψουν για την επιβίωση. Ναι, φτάσαμε ξανά να βλέπουμε το ίδιο θέατρο του παραλόγου σε μια τηλεόραση που μπορεί να ισοπεδώσει τα πάντα για λίγα θλιβερά νούμερα. ΟΚ, στην ελληνική τηλεόραση της πρωτεύουσας μπορεί να μην υπάρχει σωτηρία... σίγουρα όμως υπάρχει τιμωρία. Άντε και τα φιλιά μου στον... μεγάλο αδελφό!
    • Και κάπου εκεί ξεκίνησε η έξαρση της διασποράς και γέμισαν ξανά τα τηλεοπτικά κουτιά με κάθε είδους αναλυτές, που εκτιμούν, λέει, την πορεία της πανδημίας. Άραγε όλοι αυτοί ονειρεύονται το τέλος της ή φοβούνται ότι θα βρεθούν στην αφάνεια όταν ο COVID γίνει παρελθόν; Καθηγητάδες και αναλυτές-στατιστικολόγοι κάνουν, λέει, προβλέψεις και έχουν μόνιμη θέση στα πάνελ από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά τη νύχτα. Άραγε υπάρχει χρόνος για την ιατρική τους δραστηριότητα, γιατί αν κρίνουμε από τον τηλεοπτικό χρόνο, μάλλον όλη την ημέρα είναι με το skype ανοικτό. Άντε και το 2022 με δική σας εκπομπή! Κάποιοι μάλιστα δε θα πουν όχι.

    Για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, υπάρχουν και οι μετρημένες φωνές, αυτές που μιλούν επιστημονικά και κατανοητά και την ίδια ώρα δε σπέρνουν τον τρόμο. Ευτυχώς που αυτές οι φωνές δεν είναι λίγες...

    • Μπράβο και πάλι μπράβο στην «ΚΡΗΤΗ TV», και ας σχολιάσουν ορισμένοι ότι «ευλογούμε τα γένια μας». Όμως και σε αυτές τις γιορτές το κανάλι των Κρητικών απέδειξε ότι έχει τη δύναμη να προσφέρει στον τηλεθεατή φρέσκα και διασκεδαστικά προγράμματα, που ανεβάζουν τη διάθεση και αφυπνίζουν την ψυχή. Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ η «ΚΡΗΤΗ TV» φρόντισε ποιοτικά και κυρίως καλαίσθητα να κρατήσει συντροφιά στους τηλεθεατές της, μιας και αυτές τις γιορτές πολλοί πολίτες τις πέρασαν στο σπίτι τους. Τα καλύτερα έρχονται και το 2022, και αυτό το γνωρίζουν καλά οι τηλεθεατές του κρητικού καναλιού.
    • Ρε παιδιά, εκεί σε ορισμένα τοπικά sites πόσο είδηση μπορεί να είναι μια φωτογραφία χωρίς ουσία με ένα νερόβραστο σχόλιο από κάτω; Είπαμε στην «ανυδριά» να ψάχνουμε την είδηση, αλλά να μη βαφτίζουμε και είδηση καθετί αδιάφορο. Επίσης, αυτό το κακό με τους βαρύγδουπους τίτλους, που στο κλικάρισμα σε κάνουν να νιώθεις για μια ακόμη φορά αφελής... πότε θα τελειώσει;

    Το ερώτημα από αυτούς τους και καλά «συναδέλφους» δε θα απαντηθεί ποτέ, όσο οι ίδιοι αδυνατούν να αξιολογήσουν μια είδηση. Αυτό δεν το μάθατε στο εργαστήριο ελευθέρων σπουδών «παρουσιαστών και δημοσιογράφων»;

    • Είχαμε και τελικούς κατάντιας στην TV, με παρουσιαστές που έκαναν το κέφι τους και την ίδια ώρα πισώπλατα μαχαιρώματα με τη χρυσόσκονη της Πρωτοχρονιάς. Ως πότε αυτή η ντροπιαστική συνήθεια θα βρίσκει χώρο στη λαμπερή TV. Ως πότε ορισμένοι παρουσιαστές μπορούν να χρησιμοποιούν το βήμα που τους δίνεται για να λύνουν διαφορές και κυρίως ως πότε αρκετοί τηλεθεατές δε θα κάνουν χρήση του τηλεκοντρόλ; ΟK, έχουμε ζήσει πολλά στην TV και, όπως όλα δείχνουν, θα ζήσουμε ακόμα χειρότερα και τη νέα χρονιά, μιας και, όπως λέει ο λαός, «πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι».
    • Α, μιας και το θυμήθηκα και οι αντοχές μου περιορίζονται καλούμενος να σχολιάσω όλα τα τηλεοπτικά. Τώρα που θα αρχίσουμε πάλι τους διαγωνισμούς μαγειρικής και τραγουδιού, άραγε υπάρχει μια βάση δεδομένων; Τι εννοώ; Μα πόσοι είναι οι συμπολίτες μας που θέλουν να γίνουν σεφ, πόσοι αυτοί που θέλουν να γίνουν τραγουδιστές και πόσοι αυτοί που θέλουν να γίνουν μοντέλα; Γιατί, αν κρίνω από τους αριθμούς, παίζει ένα μεγάλο ποσοστό να κυνηγά την προβολή με σημείο αναφοράς το τηλεοπτικό ξεκατίνιασμα. Μάλιστα, όπως μαθαίνω, στη διαλογή των ψυχολογικών τεστ οι τηλεορασάνθρωποι της Αθήνας τα εντοπίζουν τα “διαμαντάκια” με γυμνό μάτι. Άντε, και μετά οπλίσου με υπομονή, κατακαημένε τηλεθεατή, και ξεκίνα την κατάβαση στη δύσκολη πίστα της κατάντιας.
    • Επειδή λοιπόν η νέα χρονιά είναι γεγονός, δεν είναι κακό όλοι οι άνθρωποι των media να σκεφτούν λίγο την ποιότητα και την αναβάθμιση του παρεχόμενου προϊόντος, μιας και πρέπει να είναι ζητούμενο να τεθούν πλέον οι βάσεις για τη σωστή, πολυσυλλεκτική και κυρίως διαδραστική τηλεόραση, που θα μπορεί να ακούσει τις ανάγκες και τα θέλω των τηλεθεατών της. Θα επανέλθω την επόμενη εβδομάδα “to the point” και με καυστική διάθεση. Μέχρι τότε, η γιορτή των Φώτων ας βοηθήσει και τον μαγικό τηλεοπτικό μικρόκοσμο.

    (φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News