Έξι tips για απίστευτα μυρωδάτες πετσέτες

Life
Έξι tips για απίστευτα μυρωδάτες πετσέτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αυτά τα tips οι πετσέτες σας θα μοσχομυρίζουν

Συμβαίνει αρκετές φορές οι καθαρές φυλαγμένες πετσέτες μας να μυρίζουν δυσάρεστα.

Μία από τις αιτίες είναι ότι μπορεί να την αφήσαμε για αρκετή ώρα υγρή μέσα στο πλυντήριο ρούχων, ή μπορεί και το σημείο που τις τοποθετήσαμε να έχει υγρασία. Υπάρχει ωστόσο τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτή η δυσάρεστη μυρωδιά, που μας φέρνει... σε δύσκολη θέση.Πώς μπορούμε να την διώξουμε και να κάνουμε τις πετσέτες μας να μοσχομυρίζουν:Μπορούμε να τοποθετήσουμε τις πετσέτες στο πλυντήριο ρούχων και να ρίξουμε μέσα ένα φλιτζάνι ξίδι, χωρίς απορρυπαντικό. Στη συνέχεια θέτουμε σε λειτουργία το πλυντήριο, κανονικά κάνοντας πλύση με ζεστό νερό.  Στο τέλος της πλύσης, βγάζουμε τις πετσέτες και αν παρατήσουμε ότι εξακολουθούν να μυρίζουν τότε τοποθετούμε στο πλυντήριο μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και το θέτουμε ξανά σε λειτουργία. Όταν τελειώσει η πλύση, στεγνώνουμε τις πετσέτες. Με αυτό τον τρόπο μυρίζουν φανταστικά και καθαρίζουν υπέροχα Άλλα 4 μυστικά για μυρωδάτες πετσέτες 1. Πάντα μετά το μπάνιο θα πρέπει να στεγνώνουν καλά οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε, είτε πρέπει να τις βγάζουμε στο μπαλκόνι, αν είναι πολύ βρεγμένες, ή να τις κρεμάμε μετά από κάθε χρήση. 2. Πρέπει να πλένονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιούμε την ίδια πετσέτα για περισσότερες από τρεις ή τέσσερις χρήσεις μετά το μπάνιο.

3. Για να μην μεταφέρονται βακτήρια από ιδρώτα και έλαια του σώματος πάνω στις πετσέτες, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, αυτό απαιτεί καλό πλύσιμο κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

4. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι να απολυμαίνουμε το πλυντήριό μας, γιατί αρκετές φορές είναι αυτό που ευθύνεται για τις δυσάρεστες οσμές. Καλό είναι να πραγματοποιούμε πλύση με 1/4 φλ. χλωρίνη κάποιες φορές, ανάλογα με την χρήση και τις πλύσεις που πραγματοποιούμε.

(Φωτογραφίες πηγή: Pexels - pikwizard)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News