Life

Τηλεγραφικά… Τα είδαμε και αυτά... Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021

Για να δούμε, θα σωθεί η παρτίδα ή στο τέλος της σεζόν θα έχουμε δάκρυα;

- Τα αθηναϊκά media ετοιμάζονται για το δεύτερο μισό της σεζόν και μάλλον στον προγραμματισμό από αυτό που ακούμε και διαβάσουμε θα ισχύσει η λογική «του μια από τα ίδια». Δηλαδή, με πολύ απλά λόγια, η φαντασία για μια ακόμη χρονιά πάει στα τάρταρα, την ώρα που ο μικρόκοσμος της αθηναϊκής τηλεόρασης νομίζει ότι είναι ο εκτιμητής των πάντων.

Μετά τις λογικές copy paste στις εκπομπές από την αρχή της σεζόν, τώρα έρχονται και τα realities copy paste στο δεύτερο μισό. Αν εξαιρέσουμε τη μυθοπλασία, όλα τ’ άλλα είναι απλά για να υπάρχουν, με τη λογική βέβαια ότι πια ο κόσμος δε βρίσκεται σε καραντίνα και αυτό σίγουρα αλλάζει και το προφίλ του μέσου τηλεθεατή. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι, πέρα από τον προγραμματισμό, έχουν αρχίσει εκ νέου και τα πισώπλατα μαχαιρώματα εντός και εκτός των καναλιών της Αθήνας, μιας και αρκετά πρόσωπα δείχνουν να... χάνουν την μπάλα, αφού και η copy paste θεματολογία κάνει αρκετά τηλεοπτικά προγράμματα να είναι απλά βαρετά και αυτό φαίνεται και μέσα από τους αριθμούς.

Για να δούμε, θα σωθεί η παρτίδα ή στο τέλος της σεζόν θα έχουμε δάκρυα;

- Ένα νέο πρόσωπο μέσα από μια νέα τηλεοπτική πρόταση φέρνει αέρα ανανέωσης στην «ΚΡΗΤΗ TV». Ο λόγος για ένα δροσερό κορίτσι, που ήρθε για να μείνει στην τηλεόραση της Κρήτης. Η Ινέσσα Αζοΐδου με το καλημέρα μέσα από την εκπομπή “Βe” έκανε τη διαφορά και απέσπασε πολύ όμορφα σχόλια στα social media, μιας και τα απογεύματα της Κυριακής μάς καλεί να γίνουμε η δική της τηλεοπτική παρέα. Η Ινέσσα, με την ταξιδιάρα ψυχή, ήρθε για να μείνει, θυμίζοντας σε όλους ότι η τηλεόραση έχει συνέχεια και μάλιστα με ωραία διάθεση. Να λοιπόν που η «ΚΡΗΤΗ TV» για μια ακόμα φορά κάνει τη διαφορά, με την Ινέσσα να συστήνεται και να λαμβάνει και όμορφα σχόλια.

- Έχεις το θράσος και μιλάς και μάλιστα χωρίς ίχνος ευθιξίας. Ναι, καλή μου, μάλλον ξεχνάς το «αμαρτωλό» παρελθόν, και αυτό λέγεται ντροπή. Θα μου πεις, γιατί να ντραπείς. Ποτέ δεν ντράπηκες και ούτε πρόκειται. Πόσο ακόμα αυτοί που τους πουλάς φούμαρα θα ανέχονται το παραμύθι σου; Από την αρχή μέχρι και σήμερα η πορεία σου γνωστή και ύπουλη. Πάντα προσπαθούσες να «κατασπαράξεις» κάθε απειλή. Μάλιστα, έχοντας γίνει το γραφείο Τύπου ορισμένων που απλά υπάρχουν, εσύ γίνεται η «βρόμικη» φωνή. Για μια ακόμα φορά αυτό αποτυπώθηκε και στην τοξική σελιδούλα σου και στα likes που κάνεις η ίδια από τα ψεύτικα προφίλ σου. Μάλιστα, έχεις τόσα ψεύτικα προφίλ, που βγάζεις προεδρείο μόνη σου. Είναι αυτό που λέμε «Γιάννης κερνά... Γιάννης πίνει».

Θα μου πεις, ποιος να σε σταματήσει όταν η κατρακύλα σου είναι ορατή σε όλα τα επίπεδα; Μάθε λοιπόν ότι το στοματάκι μας το χρησιμοποιούμε με μέτρο. Αυτό δεν το έμαθες στο σχολείο που πήγες;

Όχι, βέβαια, δεν το έμαθες και ούτε και θα το μάθεις, γιατί πολύ απλά οι πρόσφατες εκκρεμότητές σου σε κάνουν απλά να υπάρχεις και να αυτοπροσδιορίζεσαι ως κορυφαία εδώ στο «νησί της Κρήτης», ξέρεις εσύ. Μόνο, καλή μου, που «το νησί της Κρήτης» γυρνά την πλάτη στη δική σου τοξική κακία. Άντε συνέχισε το «προγραμματάκι» σου και κάνε το μαύρο να λαμπυρίζει. Μόνο που ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός... Έτσι δε λέει ο λαός;

- Μπράβο και πάλι μπράβο στη δημόσια τηλεόραση, που φέτος κάνει τη διαφορά μέσα από τα εξαιρετικά σίριαλ αλλά και τις εκπομπές λόγου. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν αέρα ανανέωσης στην ΕΡΤ, και αυτό είναι πολύ ωραίο. Η αλήθεια είναι ότι η δημόσια τηλεόραση διαχρονικά με λάθος χειρισμούς είχε χάσει τον προσανατολισμό της. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, με την ευχή εκεί στην Αγία Παρασκευή να βρουν και τον τρόπο να προωθήσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά τα προγράμματά τους. Πάντως, να το λέμε το καλό... και κυρίως να το γράφουμε.

- Τελικά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτό το θέμα που έχει προκύψει με την πιθανότητα το Ηράκλειο να περάσει την Πάτρα στην κατάταξη των πόλεων τώρα που είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία της απογραφής. Όλα για την τρίτη θέση λοιπόν, με τη διαφορά ότι τα τοπικά media στην Πάτρα το έχουν πάρει πολύ «ζεστά» το ζήτημα, διατηρώντας σχεδόν καθημερινά τίτλους ρεπορτάζ. Ναι, είναι μια λογική και αυτό, ωστόσο και το Ηράκλειο και η Πάτρα είναι δύο δυναμικές πόλεις, με τη δική τους ιστορία η καθεμιά. Μακριά, λοιπόν, από πιθανές κόντρες και ας ηρεμήσουν και ορισμένοι δημοσιογράφοι, που έχουν κάνει το θέμα σκληρή μονομαχία. Αν είναι να γίνει θα γίνει, με τη διαφορά ότι οι δύο πόλεις δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και μάλιστα της ενώνει και μια διαχρονική συμπάθεια. Επομένως, όλα καλά και εκεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα, συνάδελφοι υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα στην καθημερινότητά μας. Με φιλική διάθεση και εκτίμηση το αναφέρω, για να μην υπάρξει παρεξήγηση.

- Τελικά αυτά τα gossip ρεπορτάζ ποιους ενδιαφέρουν; Όταν μάλιστα ορισμένοι αυτά τα χαρακτηρίζουν και επικαιρότητα, με ξεπερνά. Δηλαδή από τη μια οι χωρισμοί, από την άλλοι οι καβγάδες, και κάπου εκεί στη μέση οι φουσκωμένες κοιλίτσες. Ρε παιδιά, ας χαλαρώσετε λίγο και ας ανακαλύψετε τον πλούτο αυτής της χώρας, που θα μπορούσε να γίνει σημείο αναφοράς σε κάθε τηλεοπτική παραγωγή. Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχει και η περιφερειακή τηλεόραση, για να θυμίζει σε ορισμένους ότι η ποιότητα και ζητούμενο είναι και έχει και αποδοχή. Μήπως να τη δείτε αλλιώς, γιατί η αρχή του τέλους ξεκίνησε... «Όχι άλλο κάρβουνο», που έλεγε και ο πρωταγωνιστής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

- Τι γίνεται, ρε παιδιά, με την κοσμοσυρροή υπουργών και στελεχών της αντιπολίτευσης στην Κρήτη; Δηλαδή οι δημοσιογράφοι τρέχουν και δε φτάνουν για να καλύψουν επαφές και συνεντεύξεις. Μήπως θέλετε να μας πείτε κάτι; Μήπως να ετοιμαζόμαστε για εκλογική βραδιά;

Δηλαδή, αν εν μέσω πανδημίας «σκάσουν» και εκλογές, τότε οι δημοσιογράφοι μέσα σε δύο χρόνια τα έχουν δει όλα... μα στην κυριολεξία όλα.

Μαθαίνω μάλιστα ότι μετά τις γιορτές ετοιμάζουν απόβαση στην Κρήτη το σύνολο σχεδόν των πολιτικών εκλογών... Μήπως σιγά-σιγά να ετοιμαζόμαστε, λέω εγώ τώρα...

- Ήδη επικρατεί οργασμός προετοιμασιών στην «ΚΡΗΤΗ TV» με φόντο το εορταστικό πρόγραμμα. Μάλιστα, μαθαίνω ότι ετοιμάζονται ωραία πράγματα για όλα τα τηλεοπτικά γούστα. Θα μου πεις, κάθε χρόνο αυτό δεν είναι δεδομένο; Ναι είναι, θα σου απαντήσω, μόνο που στην «ΚΡΗΤΗ TV» φέτος οι μηχανές άναψαν από νωρίς, με σημείο αναφοράς τον σεβασμό προς τους τηλεθεατές, που και την περίοδο των εορτών θα συντονιστούν στο κανάλι των Κρητικών. Έχει να πέσει πολύ γλέντι στην TV, και μάλιστα με όμορφη διάθεση και κυρίως ποιότητα. Για να δούμε... τι θα δούμε;

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια