Τζέιμς Κάμερον: Το «Spider-Man» είναι η «σημαντικότερη ταινία που δεν γύρισε ποτέ»

Life
Τζέιμς Κάμερον: Το «Spider-Man» είναι η «σημαντικότερη ταινία που δεν γύρισε ποτέ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον χαρακτήρισε το φιλμ «Spider-Man» «τη σπουδαιότερη ταινία που δεν γύρισε ποτέ»

Ο Τζέιμς Κάμερον χαρακτήρισε το φιλμ «Spider-Man» «τη σπουδαιότερη ταινία που δεν γύρισε ποτέ» μετά την αποτυχία του να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για το κινηματογραφικό franchise με υπερήρωες.

Όπως αναφέρει το Indiewire, ο σκηνοθέτης του «Avatar» εξέφρασε την απογοήτευσή του που δεν μπόρεσε ποτέ να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή του «Spider-Man» στο νέο βιβλίο «Tech Noir: The Art of James Cameron».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, περιέγραψε επίσης τις λεπτομέρειες του οράματός του για τον υπερήρωα κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης που διοργανώθηκε από την ιστοσελίδα ScreenCrush.

Είπε ότι η δική του μεταφορά του κόμικ της Marvel θα ήταν «πολύ διαφορετική» από εκείνη του Σαμ Ράιμι – που σκηνοθέτησε την αρχική τριλογία με πρωταγωνιστή τον Τόμπι Μαγκουάιρ.

Ο Κάμερον είπε ότι «ήθελε να γυρίσει μία ταινία που θα είχε ένα είδος σκληρής πραγματικότητας». Πρόσθεσε ότι η εκδοχή του «θα ήταν περισσότερο στο πνεύμα των ταινιών Terminator και Aliens».

«Ήθελα να το προσγειώσω στην πραγματικότητα και να το βασίσω στην παγκόσμια ανθρώπινη εμπειρία» είπε. «Νομίζω ότι θα ήταν μια διασκεδαστική ταινία».

Ο Τζέιμς Κάμερον είπε ότι στο μυαλό του οι δυνάμεις του Spider-Man είναι «μια μεγάλη μεταφορά» για «αυτή την αναξιοποίητη δεξαμενή δυνατοτήτων που έχουν οι άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν στον εαυτό τους».

«Και ήταν επίσης στο μυαλό μου μια μεταφορά για την εφηβεία και όλες τις αλλαγές στο σώμα σου, τις ανησυχίες σου για την κοινωνία, τις προσδοκίες της κοινωνίας, τις σχέσεις σου με το φύλο της επιλογής σου που σε ελκύει, όλα αυτά» συνέχισε.

Ο Καναδός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός δεν μπόρεσε τελικά να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την παραγωγή της ταινίας όταν αυτά έγιναν διαθέσιμα, επειδή το Fox δεν ήταν πρόθυμο να «το υποστηρίξει».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(φωτογραφία: Instagram)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News