Google Doodle – 6 Δεκεμβρίου: Αφιερωμένο στην πίτσα

Life
Google Doodle – 6 Δεκεμβρίου: Αφιερωμένο στην πίτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Google, το σημερινό διαδραστικό Doodle γιορτάζει ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στον κόσμο – την πίτσα!

Γίνεται ένα Google Doodle να... ανοίξει την όρεξη; Μπορεί, αν είναι σαν αυτό της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου, που είναι αφιερωμένο στην πίτσα και στις διάφορες παραλλαγές της. Μάλιστα η Google φρόντισε να ετοιμάσει και ένα σχετικό παιχνίδι με βάση την pizza και τα κομμάτια της.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Google, το σημερινό διαδραστικό Doodle γιορτάζει ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στον κόσμο – την πίτσα! Σαν σήμερα το 2007, η τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Αυτό το παζλ διαθέτει μερικές από τις πιο αγαπημένες γαρνιτούρες πίτσας από όλο τον κόσμο και σας προκαλεί να το κόψετε σε φέτες με βάση τον τύπο που παραγγείλατε. Αλλά προσέξτε τις ζητούμενες γαρνιτούρες και τον αριθμό των φετών. Όσο πιο ακριβής είναι η παραγγελία, τόσο περισσότερα αστέρια κερδίζετε!

Αν και το flatbread με γαρνιτούρες καταναλώθηκε για αιώνες στους αρχαίους πολιτισμούς από την Αίγυπτο μέχρι τη Ρώμη, η νοτιοδυτική ιταλική πόλη της Νάπολης θεωρείται η γενέτειρα της πίτσας που είναι γνωστή σήμερα (ζύμη με ντομάτες και τυρί), από τα τέλη του 1700. Εδώ ξεκινά η ιστορία της πίτσας: μια ιστορία που ψήνεται μαζί με αιώνες παγκόσμιας μετανάστευσης, οικονομικής ανάπτυξης και τεχνολογικής εξέλιξης.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι πέντε δισεκατομμύρια πίτσες (350 φέτες ανά δευτερόλεπτο μόνο στις ΗΠΑ) καταναλώνονται διεθνώς κάθε χρόνο. Ανεξάρτητα από το πώς την κόβετε, η πίτσα είναι εδώ για να μείνει!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News