Άνγκελα Μέρκελ: Ποια τραγούδια επέλεξε για την αποχώρησή της από την Καγκελαρία

Life
Άνγκελα Μέρκελ: Ποια τραγούδια επέλεξε για την αποχώρησή της από την Καγκελαρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποχώρηση της Μέρκελ από την Καγκελαρία αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά το κορυφαίο αποχαιρετιστήριο γεγονός προς τιμήν της είχε προγραμματιστεί για αργά χθες Πέμπτη με τη μεγάλη στρατιωτική τελετή, γνωστή ως ‘’Grosser Zapfenstreich’’

Η τυπική αποχώρηση της Μέρκελ από την Καγκελαρία αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά το κορυφαίο αποχαιρετιστήριο γεγονός προς τιμήν της είχε προγραμματιστεί για αργά χθες Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, με τη μεγάλη στρατιωτική τελετή, γνωστή ως “Grosser Zapfenstreich”, με μπάντα του στρατού να παιανίζει, στρατιώτες σε ειδικούς σχηματισμούς και αναμμένους πυρσούς.

Η τελετουργία, που έχει τις καταβολές της στον 16ο αιώνα, έχει και μια παράδοση που θέλει τον ή την πολιτικό, στην οποία αποδίδεται αυτή η τιμή, να επιλέγει τρία τραγούδια της αρεσκείας του/της. Εκεί η Μέρκελ έκανε τη διαφορά, καθώς το πρώτο τραγούδι που επέλεξε είναι το «Ξέχασες το έγχρωμο φιλμ», το οποίο είχε κάνει τεράστια επιτυχία στην Ανατολική Γερμανία - και όχι μόνο - όταν το ερμήνευσε η Νίνα Χάγκεν το 1974 με το συγκρότημα “Automobil”.

https://www.youtube.com/watch?v=lR_ez7WIsSY?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Τα δύο άλλα τραγούδια ήταν πιο αναμενόμενα. Πρόκειται για τον χορωδιακό εκκλησιαστικό ύμνο «Ύψιστε Θεέ, σε υμνούμε» του Γιόχεν Ρίγκερ και την μπαλάντα της Βερολινέζας Χίλντεγκαρντ Κνεφ με τον τίτλο «Για μένα θέλω να βρέχει κόκκινα τριαντάφυλλα».

Σε πολιτικό επίπεδο, η γερμανική Βουλή θα προχωρήσει στις 8 Δεκεμβρίου στην εκλογή του Όλαφ Σολτς ως καγκελαρίου της Γερμανίας, θέτοντας οριστικό τέλος στα 16 χρόνια της ηγεσίας της Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε η Βουλή.

Ο διορισμός του Όλαφ Σολτς, 63 ετών, αναμένεται ότι θα εγκριθεί από την πλειοψηφία των 736 βουλευτών της γερμανικής Βουλής, πριν από τη μεταβίβαση της εξουσίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News