«Αν σας σοκάρει η εικόνα μου…» - Σπάστε τον κύκλο της βίας, σπάζοντας τη σιωπή

Κρήτη
«Αν σας σοκάρει η εικόνα μου…» - Σπάστε τον κύκλο της βίας, σπάζοντας τη σιωπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα που στέλνει η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV, Μαίρη Καριωτάκη, στο βίντεο που δημιούργησε για την βία κατά των γυναικών, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη του σταθμού, Μάνο Τσουρουνάκη - Η κακοποίηση δεν έχει στεγανά, μπορεί να συμβεί σε όλους και πρέπει να πατάσσεται την ίδια στιγμή

Με ένα σοκαριστικό βίντεο, η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV, Μαίρη Καριωτάκη, στέλνει το δικό της μήνυμα κατά της βίας εναντίων των γυναικών. Με τα περιστατικά βίας να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, οι δημοσιογράφοι έχουν κληθεί πολλές φορές να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Στεκόμενοι στο πλάι κάθε θηλυκότητας – και όχι μόνο- η Μαίρη Καριωτάκη και οι συνεργάτες της μπήκαν στη θέση των θυμάτων, θέλοντας να δείξουν πως η κακοποίηση δεν έχει στεγανά. Μπορεί να συμβεί σε όλους και πρέπει να πατάσσεται την ίδια στιγμή.

Το βίντεο βασίστηκε στην ιδέα της δημοσιογράφου, με τον σκηνοθέτη Μάνο Τσουρουνάκη να «στήνει» αριστοτεχνικά το σενάριο. Με την βοήθεια του μακιγιάζ που επιμελήθηκε η Αλεξάνδρα Δασκαλάκη και κεντρικό μήνυμα «Αν σας σοκάρει η εικόνα μου, βοηθήστε να παραμείνει προϊόν μακιγιάζ..» το βίντεο δείχνει πως μια γυναίκα που έχει υποστεί βία αναγκάζεται να «κρύβεται», χρησιμοποιώντας σκιές και πούδρες και make up  για να «σκεπάσει» τα σημάδια.

Στο βίντεο συμμετείχαν εθελοντικά και δημοσιογράφοι της ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News