Life

Άρης Σερβετάλης: Αποχώρησε από την παράσταση «Ρινόκερος» - Προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Μετά την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση «Ρινόκερος», το θεατρικό έργο έριξε αυλαία, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε κοινό και συναδέλφους

Αποχώρησε από την παράσταση «Ρινόκερος» ο Άρης Σερβετάλης, καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους. Ο ηθοποιός είχε δηλώσει σε παράγοντες της παράστασης ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τον οποιονδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων και είχε προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που τα θέατρα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του reader.gr, μετά την απόφαση του Άρη Σερβετάλη, η παράσταση «Ρινόκερος» στο θέατρο «Κιβωτός» έριξε αυλαία.

Ο Άρης Σερβετάλης, όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του από το καλοκαίρι στους παραγωγούς και τον σκηνοθέτη της παράστασης. Φαίνεται να είχε πει ότι θα αποχωρούσε στην περίπτωση που τα θέατρα άνοιγαν μόνο για εμβολιασμένους.

Τότε είχαν ήδη αρχίσει να ανακοινώνονται μέτρα για την είσοδο των πολιτών σε συγκεκριμένους χώρους με πιστοποιητικό εμβολιασμού και τώρα ο Άρης Σερβετάλης - μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το lockdown για ανεμβολίαστους σε θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια - ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον «Ρινόκερο», καθώς είναι ο πρωταγωνιστής.

Το «Twitter» κατακεραυνώνει τον ηθοποιό που αποχώρησε από τον «Ρινόκερο»

Η απόφαση που πήρε ο Άρης Σερβετάλης να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», μετά τα νέα μέτρα και την είσοδο μόνο εμβολιασμένων στα θέατρα, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, όπως αναφέρει το reader.gr. Τόσο η ηθοποιός, Φαίη Κοκκινοπούλου όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, τον κατακεραύνωσαν για την απόφασή του αυτή με δεδομένο ότι η απόφασή του αυτή πάρθηκε ενώ οι ηθοποιοί παραμένουν άνεργοι εδώ και αρκετό καιρό.

Την απόφαση του Άρη Σερβετάλη δεν σχολίασαν μόνο συνάδελφοί του αλλά και χρήστες του Twitter. Δεκάδες είναι τα tweets που έχουν γίνει από την ώρα που ο ηθοποιός ανακοίνωνε ότι δεν θα συμμετάσχει στην παράσταση «Ρινόκερος» λόγω των νέων μέτρων κατά της Covid-19. Οι περισσότεροι χρήστες του Twitter, μάλιστα, κατηγορούν τον Άρη Σερβετάλη για εγωιστική απόφαση, που αφήνει άνεργους αρκετούς συναδέλφους του.

Mε δήλωσή του στο instagram, o Αρης Σερβετάλης ξεκαθαρίζει τις απόψεις του:

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση. Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους. Δεν θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν, δεν πίστευαν πως θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο.

Τον Σεπτέμβριο η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο όπου το ανακοίνωσε σε όλους, και προς τιμήν της παραγωγού εταιρίας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα.

Με τα νέα μέτρα και την απαγόρευση της εισόδου στα θέατρα σε μη εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσα στην παραγωγό εταιρεία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη πως αποχωρώ από την παράσταση.

Για το γεγονός πως οι συνάδελφοι μου μένουν άνεργοι θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας.

Όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μια μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση αυτή και να αποχωρήσω, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω απο όλα.

Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφαση μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη.

Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Καλά Χριστούγεννα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια