Ιταλία: Απεβίωσε ο «πατέρας» του τιραμισού

Life
Ιταλία: Απεβίωσε ο «πατέρας» του τιραμισού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «πατέρας του τιραμισού», όπως συχνά τον έχουν χαρακτηρίσει τα ιταλικά μέσα, ήταν ιδιοκτήτης του «Alle Beccherie» στη Βόρεια Ιταλία, όπου ξεκίνησε να σερβίρεται το επιδόρπιο από τη σύζυγό του και ένα σεφ

  

Ο Άλντο Καμπεόλ, ο άνθρωπος που επινόησε το δημοφιλές επιδόρπιο τιραμισού, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών. Ο «πατέρας του τιραμισού», όπως συχνά τον έχουν χαρακτηρίσει τα ιταλικά μέσα, ήταν ιδιοκτήτης του «Alle Beccherie» στη Βόρεια Ιταλία, όπου ξεκίνησε να σερβίρεται το επιδόρπιο από τη σύζυγό του και ένα σεφ.

Το τιραμισού περιέχει μπισκότα σαβαγιάρ βρεγμένα με καφέ που καλύπτονται από το ιταλικό κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε και προστέθηκε στο μενού του εστιατορίου το 1972.

Η πατέντα ποτέ δε καταχωρήθηκε από τους ιδιοκτήτες, αλλά το τιραμισού, που συνδέθηκε άμεσα με την ιταλική κουζίνα, υιοθετήθηκε από σεφ σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Διαβάστε επίσης

Το πιο εύκολο και λαχταριστό τιραμισού - Έτοιμο σε 10 λεπτά

Σύμφωνα με τον συνδημιουργό του τιραμισού, τον σεφ Ρομπέρτο Λινγκουανότο, το γλυκό ήταν το αποτέλεσμα ενός ατυχήματος κατά την παρασκευή παγωτού βανίλια.

Ο Λινγκουανότο έριξε λίγο μασκαρπόνε μέσα σε ένα μπολ με αβγά και ζάχαρη και στη συνέχεια παρατήρησε ότι το μείγμα είχε  υπέροχη γεύση, όπως είχε πει ο ίδιος στη σύζυγο του Καμπεόλ, την Άλμπα.

 Έπειτα οι δυο τους τελειοποίησαν το γλυκό προσθέτοντας σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ και πασπαλίζοντάς το με κακάο και το «βάφτισαν» «Τίραμι Σου», το οποίο σημαίνει «σήκωσέ με».

 Το γλυκό, που εμφανίζεται σε φωτογραφία σε ένα τεύχος του 1981 του περιοδικού Veneto, μιας τοπικής έκδοσης αφιερωμένης στο φαγητό και στο κρασί ,είναι ένα από τα διασημότερα επιδόρπια της Ιταλίας.

Παραλλαγές του τιραμισού περιλαμβάνουν ρούμι ή κρασί μαρσάλα, αλλά η πρωτότυπη συνταγή, την οποία πιστοποίησε το 2010 η Ιταλική Ακαδημία Κουζίνας, ήταν χωρίς αλκοόλ γιατί το επιδόρπιο προοριζόταν και για παιδιά.

φωτογραφία (unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News