Halloween: Η Google γιορτάζει το φετινό Χάλογουιν με doodle

Life
Halloween: Η Google γιορτάζει το φετινό Χάλογουιν με doodle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αμερικάνικες «Απόκριες» έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και γιορτάζονται με κάθε επισημότητα - Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στην γιορτή του Halloween

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην φετινή γιορτή του Halloween, το οποίο γιορτάζεται κυρίως στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ το έχουν «υιοθετήσει» και αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Το Χάλογουιν (Halloween) γιορτάζεται τη νύχτα της 31 Οκτωβρίου, στην Αμερική, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται συνήθως σε κάτι «τρομακτικό», όπως μάγισσες ή ζόμπι, και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας κεράσματα και γλυκίσματα, γνωστό ως «φάρσα ή κέρασμα» (trick or treat).

Οι αμερικάνικες «Απόκριες» έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και γιορτάζονται με κάθε επισημότητα. Αρκετές φορές συγχέονται με τις Ελληνικές Απόκριες, όμως έχουν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα.

Η ρίζα της λέξης Χάλογουιν προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων.

Χαρακτηριστικό της γιορτής του Halloween είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από κολοκύθα, πάνω στην οποία χαράζουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε αστεία και άλλοτε τρομακτικά.

(Φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News