TikTok: Το τυφλό κορίτσι του που εντυπωσίασε τον Κυρ. Μητσοτάκη

Life
TikTok: Το τυφλό κορίτσι του που εντυπωσίασε τον Κυρ. Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 25χρονη κοπέλα, εξήγησε τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό και του έθεσε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την καθημερινότητά τους οι τυφλοί. Ο χαρακτήρας και το ήθος της εντυπωσίασαν τον πρωθυπουργό, αφού ο ίδιος γύρισε μαζί της και ένα βίντεο

Η τυφλή TikToker από την Μολδαβία, Άννα Μπαλάν, η οποία κατάφερε να «κερδίσει» μέχρι και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη περιγράφει για το πώς ο κόσμος θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με απώλεια όρασης, «Πρέπει να μάθει ο κόσμος να μην αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με αναπηρία με υπέρμετρη λύπη ή θαυμασμό για πράγματα που απλά κάνουμε στην καθημερινότητά μας». Την Άννα Μπαλάν οι περισσότεροι την έμαθαν κατά την επίσκεψή της στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού.

Η 25χρονη κοπέλα, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής στο TikTok, μιλώντας στο Reader.gr, εξήγησε τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό και του έθεσε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την καθημερινότητά τους οι τυφλοί. Ο χαρακτήρας και το ήθος της εντυπωσίασαν τον κ. Μητσοτάκη, αφού ο ίδιος γύρισε μαζί της και ένα βίντεο.

«Όταν με πήραν από το γραφείο του πρωθυπουργού δεν το πίστευα» αναφέρει η κοπέλα και συνεχίζει: «Έθεσα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι τυφλοί στην Ελλάδα. Εκείνος με άκουσε με μεγάλη προσοχή και μου είπε ότι θα προσπαθήσει να λύσει αρκετά από αυτά». Μάλιστα, κάποια στιγμή η νεαρή κοπέλα ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του, παίρνοντας την απάντηση: «Αυτό που κάνεις εσύ Άννα είναι ακόμα πιο δύσκολο».

Άννα Μπαλάν: Από τη Μολδαβία στην Ελλάδα

Η ίδια γεννήθηκε στη Μολδαβία πριν από 25 χρόνια και τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής της τα πέρασε πολύ δύσκολα. «Στη Μολδαβία τα πράγματα ήταν πραγματικά δύσκολα, καθώς η κοινωνία εκεί δεν είναι καθόλου ενημερωμένη ούτε εξοικειωμένη με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ίδια με εμένα. Έμεινα μέχρι τα επτά με τον πατέρα μου και στη συνέχεια μπήκα σε οικοτροφείο μέχρι τα 10», αναφέρει χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει: «Στη Μολδαβία δεν υπήρχαν αυτονόητα πράγματα για τη διαβίωση των ανθρώπων δίχως όραση όπως οδηγοί σκύλοι και το μπαστούνι, που είναι αναγκαίο για τις μετακινήσεις μας».

Μόλις κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα και να μείνει με τη μητέρα της, τα πράγματα άλλαξαν, καθώς παρά το ότι η κατάσταση δεν είναι η ιδανική «τουλάχιστον ένας άνθρωπος με ολική απώλεια όρασης μπορεί να βρει μια επαγγελματική αποκατάσταση». Η Άννα έπειτα από κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετώπισε κατάφερε και πήρε την ελληνική υπηκοότητα, την οποία της παρέδωσε η Ελένη Φουρέιρα. «Περίμενα για να πάρω την ελληνική υπηκοότητα για πάρα πολλά χρόνια, καθώς υπήρξε ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα. Τότε αποφάσισα να κάνω ένα βίντεο, στο οποίο ανέφερα ό,τι αντιμετώπιζα. Αυτό το είδε και η Ελένη Φουρέιρα, η οποία το έκανε story στο Instagram και έτσι έγινε πιο γνωστό. Την επίσημη απόφασή μου την έφερε τελικά η Ελένη (Φουρέιρα), προκειμένου να μου κάνει έκπληξη», σημειώνει η 25χρονη.

Τα βίντεο στο TikTok και το μήνυμα που στέλνει

Ο λογαριασμός που κατέχει μαζί με τον σύντροφό της Χρήστο στο TikTok είναι ιδιαίτερα δημοφιλής αφού τον ακολουθούν 89.000 χρήστες. Τα βίντεο της είναι ολιγόλεπτα και βασίζονται στη λογική των ερωτήσεων που μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα άτομο το οποίο έχει απώλεια όρασης. Με αυτό τον τρόπο η Άννα εξηγεί στον κόσμο πώς είναι να έχει κάποιος απώλεια όρασης. Η ίδια σημειώνει ότι στο πρώτο δοκιμαστικό βίντεο που ανέβασε, κατάφερε και συγκέντρωσε μέσα σε μια μέρα 600.000 views. «Από τότε το συνεχίσαμε μαζί με τον σύντροφό μου τον Χρήστο.

Το TikTok το επιλέξαμε, καθώς είναι μια πλατφόρμα ανερχόμενη και φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους χρήστες», αναφέρει η Άννα και εξηγεί πως όποιος παρακολουθήσει τα βίντεο της θα κατανοήσει πως θα μπορέσει να βοηθήσει κάποιον τυφλό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της, η ίδια αναφέρει ότι «υπάρχουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα και τα βίντεο, μου δίνουν την ευκαιρία να τα θίξω». Και συνεχίζει: «Πολλά προβλήματα δημιουργούν τα πεζοδρόμια. Οι κακοτεχνίες είναι πολλές και υπάρχει πρόβλημα στην κίνηση μας, όχι μόνο για μας με προβλήματα όρασης αλλά και για τους ανθρώπους που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια». Προβλήματα υπάρχουν και στα ΜΜΕ και ειδικότερα με τους σκύλους οδηγούς καθώς όπως περιγράφει η ίδια «όταν έχουμε μαζί μας τον σκύλο οδηγό, μερικοί οδηγοί λεωφορείων αγνοώντας τη νομοθεσία, μας κλείνουν την πόρτα και δε μας επιτρέπουν την επιβίβαση».

Ο Νίτρο, ο σκύλος οδηγός της Άννας, είναι ο καλύτερος φίλος της και δεν μπορεί να τον αποχωριστεί, επομένως τέτοιες συμπεριφορές που έχει αντιμετωπίσει δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές και για αυτό έχει κάνει δύο καταγγελίες στον ΟΑΣΑ. Όπως σημείωσε τον απέκτησε από τη Σχολή Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και είναι ο πιστός συνοδοιπόρος της αφού την οδηγεί όπου κι αν πηγαίνει. Η Άννα θέλησε επίσης να περάσει και ένα μήνυμα για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουν όλοι του ανθρώπους που έχουν κάποια αναπηρία. «Τους ανθρώπους με αναπηρία πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε όπως όλους τους άλλους» ανέφερε η 25χρονη κοπέλα καταλήγοντας στο ότι «πρέπει να μάθει ο κόσμος να μην μας αντιμετωπίζει με υπέρμετρη λύπη ή θαυμασμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News