Μπισκοτογλυκό ψυγείου εύκολο και αγαπημένο

Life
Μπισκοτογλυκό ψυγείου εύκολο και αγαπημένο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό είναι το γλυκό ψυγείου της… τεμπέλας, απαιτούνται μόνο τριάντα λεπτά προετοιμασίας και δέκα ψησίματος

Αγαπημένο γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια σοκολάτα και μπισκότα. Ένα κλασικό, εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις!

Ακολουθήστε τα βήματα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τέλειο αποτέλεσμα.

Για την κρέμα βανίλια

  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 110 γραμ. ζαχαρη
  • 120 γραμ. κορν φλάουρ
  • 1 βανιλια (μπαστουνάκι)
  • 1 πρέζα αλατι

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 70 γραμ. ζαχαρη
  • 80 γραμ. κορν φλάουρ
  • 20 γραμ. κακαο
  • 50 γραμ. ξύσμα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλατι

Για το στήσιμο

  • 1½ πακέτο μπισκοτα πτι μπερ
  • 220 γραμ. φρέσκο γαλα
  • 20 γραμ. Κονιακ
  • 90 γραμ. Τρουφα

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε το γλυκό ψυγείου, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας. Στη συνέχεια για το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας, φτιάχνουμε πρώτα τις 2 κρέμες. Για την κρέμα βανίλια και την κρέμα σοκολάτα για το γλυκό ψυγείου,

Για την κρεμα βανιλια

Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα.

Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.

Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα από ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους.

Ρίχνουμε στο γάλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλάτι ελαφρώς για το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.

Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτα

Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.

Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ για το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας.

Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.

Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.

Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε.

Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού

Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψί. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό ψυγείου. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.  Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News