Black Friday 2021: Πότε πέφτει φέτος η γιορτή των εκπτώσεων

Κρήτη
Black Friday 2021: Πότε πέφτει φέτος η γιορτή των εκπτώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ενδιάμεση, φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος για το 2021 και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις φθινοπωρινές εκπτώσεις 2021, τις οποίες περιμένουν έμποροι και καταναλωτές για να «ζεσταθεί» η αγορά ενόψει του Black Friday ή αλλιώς η μέρα των μεγάλων εκπτώσεων, η οποία πλησιάζει.

Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ενδιάμεση, φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος για το 2021 και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων.

Ενώ στις 26 Νοεμβρίου θα «πέσει» το Black Friday ο θεσμός που προήλθε από το εξωτερικό είναι συνδεδεμένος με εικόνες καταναλωτικής φρενίτιδας.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος σε παλαιότερη δημοσίευσή της αναφερόταν στους κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την διάρκεια του Black Friday:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οργανώσουν μια λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς.
  • Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Πάντα απόδειξη για τα προϊόντα που αγοράζετε, σε περίπτωση που θελήσουν να το αλλάξουν.

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Τρεις Κυριακές απομένουν τυπικά για τη λειτουργία των καταστημάτων.

Η 26η Δεκεμβρίου πέφτει την τελευταία Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά, επομένως τα μαγαζιά αναμένεται να είναι κλειστά.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες: 7 Νοεμβρίου 2021, 12 Δεκεμβρίου 2021 και 19 Δεκεμβρίου 2021.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News