Τηλεγραφικά.. Τα είδαμε κι αυτά... Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021

Life
Τηλεγραφικά.. Τα είδαμε κι αυτά... Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν οι προβολείς σβήνουν
  • Να ποια είναι η βασική διαφορά... Ο λόγος για την κάλυψη της μεγάλης καταστροφής από τους σεισμούς, όπου ορισμένα αθηναϊκά Μέσα έδωσαν για μια ακόμη φορά ρεσιτάλ “κιτρινισμού”... βάζοντας ανήμπορους ανθρώπους να ακολουθήσουν συγκεκριμένο σενάριο για να πουλήσουν εικόνα και ανθρώπινο πόνο. Ναι, τελικά ο “κανιβαλισμός” δεν έχει όρια με τα ρεπορτάζ αυτά, που μας θύμισαν μια από τα ίδια... με βασικό στοιχείο την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου... ΟK, το έχουμε ξαναδεί το έργο, όμως κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η άσχημη λογική που κάνει ορισμένους “Αθηναίους” να γίνονται απλά τραγικοί. Κυρίες και κύριοι των Αθηνών, όταν η τραγωδία είναι από μόνη της τεράστια, πολύ απλά καταγράψτε τα γεγονότα με αξιοπρέπεια και κυρίως σεβασμό. Αυτό αποτελεί μήνυμα προς ορισμένους απεσταλμένους - αλλά και ντόπιους ανταποκριτές - που ακολούθησαν τη γνώριμη τακτική της ισοπέδωσης των πάντων για να έχουν την “ιστορία” που απλά “κάνει νούμερα”. Παιδιά, ψυχραιμία, και κυρίως σεβασμό προς όλους εκείνους του ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ανθρώπινη απώλεια που δίνει στην τραγωδία μία ακόμα μεγάλη διάσταση πόνου. Ας ελπίσουμε ότι κάποτε η ανθρωπιά θα υπερισχύσει του “κιτρινισμού”, καθώς ο τελευταίος έχει γίνει η βασική διαφορά προσέγγισης των δημοσιογράφων της Αθήνας από αυτούς της περιφέρειας...
  • Την ίδια ώρα η “ΚΡΗΤΗ TV”, για μια ακόμα φορά, παρέδωσε μαθήματα δημοσιογραφίας και κυρίως ανθρωπιάς! Λίγα λεπτά μετά τον μεγάλο σεισμό, η κινητοποίηση των Μέσων του Ομίλου ήταν άμεση και αποτελεσματική, ενώ ο τηλεοπτικός μαραθώνιος ξεκινούσε με έκτακτα δελτία, παραγωγές και κεντρικό δελτίο, που ένωσαν δυνάμεις και με πάνω από 15 ώρες συνεχούς μετάδοσης κάλυψαν τα δεκάδες μέτωπα της τραγωδίας των σεισμών. Με γνώμονα τον σεβασμό, βασικό χαρακτηριστικό της “ΚΡΗΤΗ TV”, η τηλεόραση των Κρητικών κέρδισε για μια ακόμη φορά το στοίχημα της κάλυψης, το οποίο βασίζεται στην αξιοπρέπεια και τους προσεκτικούς χειρισμούς προς όλους εκείνους τους ανθρώπους που εξακολουθούν να δοκιμάζονται. Άλλωστε, για μια ακόμη φορά οι τηλεθεατές εμπιστεύτηκαν τα Μέσα του Ομίλου της “ΚΡΗΤΗ TV”, γνωρίζοντας πολύ καλά πως η ενημέρωση γίνεται με ρεπορτάζ και όχι με “κίτρινα πυροτεχνήματα”. Μαζί με την “ΚΡΗΤΗ TV”, ο ραδιοφωνικός σταθμός 98,4, το neakriti.gr αλλά και η “Νέα Κρήτη” με σεβασμό στάθηκαν στο πλευρό των δοκιμαζόμενων πολιτών, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους με τους οποίους τόσα χρόνια η “ΚΡΗΤΗ TV” συμπορεύεται. Δεν είναι τυχαίο ότι δεκάδες ρεπορτάζ της “ΚΡΗΤΗ TV” και του portal neakriti.gr ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα...
  • Ο σεισμός ανέτρεψε λίγο και τον προγραμματισμό της “ΚΡΗΤΗ TV” με τις πρεμιέρες, μιας και όλα έπρεπε να αλλάξουν σε χρόνο-ρεκόρ για την κάλυψη των τεράστιων καταστροφών, αλλά και της ανθρώπινης απώλειας εξαιτίας του Εγκέλαδου που χτύπησε το νησί μας. Πάντως, η πρώτη εβδομάδα με σημείο αναφοράς τις τηλεοπτικές πρεμιέρες απέδειξε για μια ακόμα χρονιά τη δυναμική της “ΚΡΗΤΗ TV”, που με αέρα ανανέωσης και πλατό τελευταίας τεχνολογίας έδωσε τα πρώτα δείγματα για την τηλεοπτική χρονιά που ξεκίνησε. Εντυπωσιακό το πλατό της εκπομπής “Κρήτη Σήμερα”, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλo και την ομάδα του να κάνουν τη διαφορά. Αέρας ανανέωσης και για την εκπομπή “Ώρα Αιχμής” με τον Μάνο Δασκαλάκη. Η “ΚΡΗΤΗ TV” με γρήγορα αντανακλαστικά την Παρασκευή το βράδυ έβγαλε τις “Αντιθέσεις” του Γιώργου Σαχίνη live από τις πληγείσες περιοχές, δείχνοντας ότι το κανάλι των Κρητικών είναι και στην πράξη δίπλα τους σε όλα τα δύσκολα που συμβαίνουν στο νησί.
  • Πανελλαδική αίσθηση έκανε φέτος η πρεμιέρα της παραγωγής “Καλό Μεσημέρι” με τον Λευτέρη Κουμαντάκη και τη Χριστιάνα Σκούρα, που με καθυστέρηση μίας μέρας υποδέχτηκαν τους τηλεθεατές τους στο καλύτερο πλατό που έχει κατασκευαστεί στα 25 χρόνια της παραγωγής. Θερμή ήταν η υποδοχή από όλα τα Μέσα της Αθήνας, τηλεοπτικά και διαδικτυακά, που αφιέρωσαν δεκάδες ρεπορτάζ για το “Καλό Μεσημέρι”, το οποίο φέτος κάνει ακόμα μεγαλύτερη τη διαφορά στην ποιότητα σε σχέση με τον “κιτρινισμό” της Αθήνας. Άλλωστε το τρέιλερ-υπερπαραγωγή από την πρώτη στιγμή “έκλεψε” την παράσταση, αφήνοντας τους τηλεοπτικούς... ειδήμονες της Αθήνας με το στόμα ανοιχτό! Και τα ωραία είναι μπροστά..! Ποδαρικό στην εκπομπή έκανε η Μαρία Τζομπανάκη με μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Λευτέρη Κουμάντακη, με τη Μαρία της Κρήτης να δείχνει για μία ακόμα φορά έμπρακτα την αγάπη της και τους δεσμούς της με την “ΚΡΗΤΗ TV”.
  • Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, “Super Katerina”, βρέθηκε καλεσμένη η Χριστιάνα Σκούρα, παρουσιάστρια της εκπομπής “Καλό Μεσημέρι” της “ΚΡΗΤΗ TV”. Να σημειωθεί ότι η πρεμιέρα της εκπομπής “Καλό Μεσημέρι” ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, ημέρα του καταστροφικού σεισμού, ωστόσο μετατέθηκε μία ημέρα αργότερα. Η Κατερίνα Καινούργιου και η ομάδα της εντυπωσιάστηκαν από τον λόγο της Χριστιάνας, που για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μάλιστα, η Χριστιάνα έδωσε και ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Κρήτη μετά τον σεισμό, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον συμπαρουσιαστή της Λευτέρη Κουμαντάκη, κάτι για το οποίο συμφώνησε και ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Θέμης Μάλης, ο οποίος μίλησε για τον Λευτέρη, τον οποίο και γνωρίζει πολύ καλά, στο ακουστικό της Κατερίνας...
  • Την ώρα που η τηλεόραση των Κρητικών κάνει τη διαφορά, η αθηναϊκή κατρακύλα συνεχίζεται, παίρνοντας τη μορφή ελεύθερης πτώσης... Πόση ακόμα απαξίωση θα ζήσουν οι τηλεθεατές από ορισμένες παραγωγές που φαίνεται να χάνουν την μπάλα; ΟΚ, ρε παιδιά, καλή η τηλεόραση, αλλά δεν καταλύουμε κάθε ίχνος σεβασμού για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις... Άλλωστε, όπως λέει ο λαός, “όταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα στο τέλος σε τρώνε οι κότες”. Καλό θα ήταν λοιπόν να αλλάξει η τακτική και να σκεφτούν ορισμένοι ότι οι τηλεθεατές και μάτια έχουν και αφτιά, και κυρίως έχουν αντίληψη. Άλλωστε ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός...
  • Όσο περνά ο καιρός, τόσο μεγαλύτερη είναι η κατρακύλα των λεγόμενων realities, που δε σταματούν να μας θυμίζουν πως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια μπορεί να... “σκάψει” και παρακάτω από τον πάτο. Δηλαδή, πόση ντροπή, πόση αηδία και κυρίως πόση καφρίλα μπορεί να χωρέσει σε αυτού του είδους τα προγράμματα, που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, με σημείο αναφοράς την αισθητική και τις ανθρώπινες αξίες; Άραγε τα μιντιακά γραφεία των καναλιών μέχρι πού μπορεί να φτάσουν για να περισώσουν το βούλιαγμα αυτών των προγραμμάτων; Κάτι μου λέει πως, πριν αλέκτορα φωνήσαι, τα προγράμματα αυτά θα βρεθούν στα αζήτητα, μιας και οι τηλεθεατές τους αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.
  • Βρε, βρε, τους γερόλυκους της δημοσιογραφίας, ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν τη δημοσιογραφική τους ταυτότητας και, “πατώντας” πάνω στα χαλάσματα του σεισμού, άρχισαν τις αναλύσεις αλλά και τα... αποκλειστικά. Θα μου πεις, όσο τα φώτα είναι στραμμένα σε αυτή την πραγματική τραγωδία, εμφανίστηκαν πάλι οι εξαφανισμένοι γνωστοί άγνωστοι για να... παραγοντίσουν ως παρατρεχάμενοι δίπλα στα κλιμάκια. Ρε, παιδιά, σεβασμός τουλάχιστον στους δοκιμαζόμενους συντοπίτες μας.
  • Γροθιά στο στομάχι τα οδοιπορικά της Γεωργίας Μακάκη και της Έλλης Κοκάλη στα λαβωμένα χωριά των δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων. Σεβασμός στους ηλικιωμένους ανθρώπους που μετέφεραν με συγκλονιστικό τρόπο τη δική τους τραγωδία. Επίσης συγκλονιστικά και τα lives από τη Μαίρη Καριωτάκη τις πρώτες ώρες που στήθηκε ο καταυλισμός στο Αρκαλοχώρι, αλλά και το live οδοιπορικό της δημοσιογράφου στο Χουμέρι. Πρωτόγνωρες εικόνες, συγκλονιστικοί άνθρωποι και δημοσιογράφοι, αλλά και εικονολήπτες, που έπρεπε να ελέγξουν το συναίσθημά τους και να μεταφέρουν σε εικόνα το μέγεθος της καταστροφής. Με κομμένη ανάσα και οι πρώτες ζωντανές συνδέσεις της Ράνιας Μωραΐτη από τις παλιές γειτονιές του Αρκαλοχωρίου.
  • Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες αποτελεί σίγουρα ένα βασικό χαρακτηριστικό της λεβεντιάς του λαού μας. Σίγουρα από μόνη της ήταν είδηση και η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου στο Αρκαλοχώρι, καθώς η επίσκεψή του ήταν από αυτές που δε βλέπουμε συχνά στην Κρήτη. Δυνατή στιγμή και τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών προς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, καθώς τον χαρακτήρισε «δάσκαλο της αγάπης». Σίγουρα είναι από τα ρεπορτάζ που δεν καταγράφονται συχνά..! 
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News